reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Jejku, Ewelina, co ja bym dała za placek ze śliwkami... Niestety, w tym szalonym piekarniku to ja mogę co najwyżej blachy trzymać. Ostatnio jak go włączyłam w całej kuchni śmierdziało gazem...

A w ogóle mamy termin na ten sam dzień, zauważyłaś? :)

reklama
cześć dziewczyny, melduję się ponownie po wojażach, moje dziecko wyjeździ się ze mną i będzie jakimś globetroterem :)
a teraz pytania do Was:
- czy ja jestem jedyną i ostatnią styczniówką, która nie czuje ruchów maleństwa???
(to znaczy coś mi tam czasem plumka ale mam wrażenie, że to raczej sprawa jelitowa niż maluch)
- czy tylko ja ze styczniówek nie znam płci dzieciątka???
(może w środę jak będę na USG to się pokaże uparciuch jeden, bo już ubranka kupiliśmy dla chłopca i dziewczynki, mam nadzieję, że jakiegoś piętna przez te kolory nie nałożę na noworodka :))
- i ostatnie pytanie - czy Wy też miewacie bóle kości ogonowej??? boli mnie tak, że ledwo chodzę, leżę, siedzę. Pojawia się wtedy gdy się nachodzę i utrzymuje się przez parę dni, ale to naprawdę dokucza :-(

Witam wszystkich i kazdego z osobna....Ja tez nie znam płci dzidzi we wtorek mam USG i mimo tej 13 stej daty to mam nadzieje ze dzidzia nam pokaze co kryje miedzy nozkami.
Jakis tydzien temu tez nie czułam dzidzi przez dwa dni i z tym ze pracuje w szpitalu zrobiłam USG i okazało sie ze z dzidzia wszystko ok i pewnie sie obruciło tak ze nic nie czułam.Co do bolow to bardzo bola mnie nogi nie moge długo stac ani chodzic wiec nie jestes sama:-)

cześć dziewczyny, melduję się ponownie po wojażach, moje dziecko wyjeździ się ze mną i będzie jakimś globetroterem :)
a teraz pytania do Was:
- czy ja jestem jedyną i ostatnią styczniówką, która nie czuje ruchów maleństwa???
(to znaczy coś mi tam czasem plumka ale mam wrażenie, że to raczej sprawa jelitowa niż maluch)
(może w środę jak będę na USG to się pokaże uparciuch jeden, bo już ubranka kupiliśmy dla chłopca i dziewczynki, mam nadzieję, że jakiegoś piętna przez te kolory nie nałożę na noworodka :))
- i ostatnie pytanie - czy Wy też miewacie bóle kości ogonowej??? boli mnie tak, że ledwo chodzę, leżę, siedzę. Pojawia się wtedy gdy się nachodzę i utrzymuje się przez parę dni, ale to naprawdę dokucza :-(

ja też nie czuję wyraźnie dzidziusia, nie znam płci:p i mam bóle kości ogonowej, ale jak za długo siedzę:p

a ja Was ponadrabiam, ale chwilo wcinam pierogi:D mniam, mniam:D

a teraz pytania do Was:

ja ruchy czuję od bardzo dawna,wręcz są to jakieś szaleństwa nie ruchy,ale to dlatego że druga ciąża. spokojnie,jeszcze maluch zacznie szalec :) jeśli chodzi o płeć to też nie znam i to ja pewnie dowiem sie ostatnia bo usg mam dopiero 27 września :) a jeśli chodzi o kość ogonową...boli. podobnie jak kręgosłup lędźwiowy,zwłaszcza po jakimś wysiłku np sprzątania-masakra

Anastazzja normalnie aż zazdroszczę tych pierogów :) jeszcze napisz że z serem...:D

Asteria spróbuj płukanie gardła wodą z wodą utlenioną, ja miałam już tak zawalone gardło i pomogło, płukałam na zmiany wodą z solą, szałwią, piłam syrop z cebuli i syrop *spam*

reklama
Do góry