reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

cześć dziewczyny, melduję się ponownie po wojażach, moje dziecko wyjeździ się ze mną i będzie jakimś globetroterem :)
a teraz pytania do Was:
- czy ja jestem jedyną i ostatnią styczniówką, która nie czuje ruchów maleństwa???
(to znaczy coś mi tam czasem plumka ale mam wrażenie, że to raczej sprawa jelitowa niż maluch)
- czy tylko ja ze styczniówek nie znam płci dzieciątka???
(może w środę jak będę na USG to się pokaże uparciuch jeden, bo już ubranka kupiliśmy dla chłopca i dziewczynki, mam nadzieję, że jakiegoś piętna przez te kolory nie nałożę na noworodka :))
- i ostatnie pytanie - czy Wy też miewacie bóle kości ogonowej??? boli mnie tak, że ledwo chodzę, leżę, siedzę. Pojawia się wtedy gdy się nachodzę i utrzymuje się przez parę dni, ale to naprawdę dokucza :-(

reklama
Alka, dzięki Słońce. Parę głębokich wdechów w centrum handlowym i już mi lepiej ;) A co do RTL-u, my mamy kablówkę z Aster i na kanale gdzie normalnie jest RTL na czas gali był komunikat, że w związku z prawami do transmisji na czas walki kanał zawieszony :/
Fazerkamm, no właśnie ja jestem osłupiała wobec tych moich wybuchów, bo nigdy wcześniej mi się takie histerie nie zdarzały. Nie wiem czy kartka z ołówkiem by wczoraj pomogły...ołówek mógłby się stać niebezpiecznym dla otoczenia narzędziem :D
Donia, witaj z powrotem :) My też nie znamy jeszcze płci naszego maleństwa. A kopniaki takie konkretne czuję dopiero gdzieś od tygodnia, może z 10 dni... wcześniej tylko takie plumkanie i mizianie od środka. Też się zastanawiałam, czy to Dzidźka czy jelita...
A co do bólów kręgosłupa, ja jak dłużej połażę lub posiedzę na niewygodnym krześle to mnie boli strasznie między odcinkiem lędźwiowym a piersiowym, ale wystarczy że się wyłożę na 5 minut w wygodnej pozycji i przechodzi.

Wiecie co? Jestem jednak kobietką w 100%. Wszystkie negatywne emocje zostały rozproszone dzięki wizycie u fryzjera (mam odświeżony kolorek i krótkie włosy po raz pierwszy od matury chyba) i paru "groszom" wydanym na kosmetyki do włosów, indywidualnie skomponowaną paletę cieni i sexy róż z Inglota :D
Od razu się człowiekowi lepiej na duszy robi...

Donia welcome back :)
ja tez nie znam plci my z tych ostatnich :) ;-)

ja tez dzis mam nerwa. Szkoda gadac. Jestem zmeczona ciągłym bieganiem za malutkim ale taki jest żywiolowy :)
ciekawe czy drugie bedzie spokojniejsze

mnie dzis maluszek kopie i kopie..byle do wtorku.

Pola pokaż fotkę tezm nie kusi sciąc ale to po slubie. Wtedy zaszaleje i z kolorem

Pola ten Twój ból raczej wygląda na przeciążenie mięśni spowodowane obciązeniem, a u mnie to jest zdecydowanie ucisk na nerw :-(
pogadam z ginką na wizycie w czwartek, ale czytałam w necie, że niektóre kobiet tak mają podczas ciązy

Gosia - Zapatruję się na chatkę puchatka, bananowiec, torcik cytrynowo kokosowy i rafaello Anisii :p Ja łasuch jestem :p Ale dopiero jutro - dziś jest dzień odsmażanych ziemniaków i koglu-moglu.

Swoją drogą trzeba być zdrowo pogiętym, żeby SPECJALNIE gotować ziemniaki po to, żeby je potem odsmażyć na patelni. :)

Fazerkamm - śliczne to Twoje Maleństwo :)

Marcia, Pola - moja mama płeć mojego najmłodszego braciszka poznała dopiero w 37 tygodniu ciąży, bo się wcześniej skubaniec zakrywał :) Wam życzę oczywiście szybszego rozpoznania :)

reklama
Do góry