reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Mami:) myślę, że skoro lekarka powiedziała, że jest ok to nie masz się czym przejmować:)

Malutkans..to witaj w klubie...te nasze bobasy sobie jaja z nas robią i pewnie cieszą się, że matce na złość robią:p ja, żeby nie myśleć o dzidzi i nie wsłuchiwać się w siebie zabrałam się za pieczenie kruchego ze śliwkami (Anisia:D dzięki za przepis:p) i zaraz do nauki:/

Myszka...jeśli dzidzia wieczorem się nie odezwie to pewnie pojadę, ale zobaczymy:) zazwyczaj aktywność najwyższa była właśnie w godzinach wieczornych, więc dam małemu szanse;)

Marcia...musisz uważać na siebie!! co znaczy, że czujesz dzidzię nisko? tak z ciekawości pytam:)

reklama
Ja dziś jakaś przybita... raz ze zle spałam... znaczy 2 h. to jeszcze do tego Ł. sie pochorował na maxa;/ cieszy mnie to ze Wojtaszek zdrowy nawet katatu nie ma;) Mieszkanko mam juz odsprzatane teraz czekam bo na 16 na obiadek idziemy do mojej mamy:)

Anastazja; nie świruj!!! jesteś dopiero w polowce tak wiec ruchy moga byc nieregularne;) a, i nie czytaj takich głupot!!!

Mami: tak wiec duzo wypoczynku dla was:) a wymiarami sie nie martw:) usg przeklamuje albo w jedna albo w druga.. Wojtaszke miał być 4 kg dzieciakiem i groziła mi cc a jak już był po drugiej stronie to zazył nie całe 2.800 tak wiec... ja nie zwracam az takiej uwagi na wymiary:) a jak lekarz mowi ze jest ok to musi byc:)

Marcia: dbaj o siebie;)

Mami wszystko będzie ok, tylko musisz się oszczędzać:) Ja zauważyłam twoją nieobecność, nawet pytałam dziewczyny czy nie wiedzą czemu cię nie ma;)
Ja teraz obiadek zjadłam, trochę poczytam itd, a po 18 jedziemy na zakupy czyli będę w swoim żywiole, wybieramy się do Smyka, Mothercare i może gdzieś jeszcze, potem zdam relację co nabyłam:) Już się nie mogę doczekać!

a ja dzis ciagle spiaca nie moge odespac cos tego urlopu. nawet gotowac mi sie nie chce ... maz pojachl po kebaby :p bo mi na nie przyszla ochota :p
a tak wohgole to mam ochote jeszczce na zwykla salatke warzywna chyba dzis zrobie.

Witam Dziewczynki :-)
Ja wlasnie upieklam placek, bo wczorajszy ze sliwkami poszedl w mig :-) I dzis ten sam tylko z truskawkami i malinami :-)
Anastazja, Malutka- mialam wczoraj podobnie jak Wy, Mala nic nie kopala i sie denerwowalam. Wieczorem dopiero poczulam lekkie kopniaczki. Mysle (i dr tez tak mowil) ze na tym etapie ciazy to normalne. Moze akurat spac, moze kopac w druga strone, a moze po prostu mu sie nie chce i jest leniuszek :-) Skoro prawie kazda z nas tak ma, to znaczy ze nie ma sie co denrwowac. Odezwie sie na pewno :-)
Marcia, Mami- uwazajcie na siebie i odpoczywajcie wiecej :-)
Milego dnia :-)

Ja prawie zrealizowlam swoj plan :p Pokoj wylizany.... nie pamietam kiedy bylo tu tak czysto :)) troszke za duzo sie wymeczylam bo w brzusiu z prawej strony zaczelo mnie kłuć. Zaraz sie musze polozyc, bo o 18 ide do kolezanek na pogaduchy a potem z rodzinka w domku boksik do poznej nocy :) W szafie juz nie ogarnelam zostawilam to sobie na poniedzialek.
Jejjku jak tak Was czytam moje gołąbeczki to mysle sobie, ze mam duzo szczescia z moim Syneczkiem. Caly czas sie wierci lub kopie, wiec nie musze sie zamartwiac co u niego slychac :p ale moze dlatego, ze ja juz prawie w 24 tyg. jestem.

Marcia i Mami dbajcie o siebie!!

Asteria uwazaj zebys sie nie zarazila od Ł. :* zrób domowa kwarantanne ;)

Cześć Dziewczyny :)

Mały się wczoraj na mnie obraził i cały wieczór się nie odzywał. Dopiero nad ranem kopnął P. w rękę, jak położył mi ją na brzuchu. Ja tego nie odnotowałam, bo spałam. Do mnie odezwał się około 10, łobuz jeden :)

Tak więc, chyba każda z nas ma dni ciszy z Maluszkiem od czasu do czasu.

Melisa - aż mi ślinka cieknie. ;)

Nic. Zmykam kończyć z obiadem i wyrobić ciasto na chleb. :)

Trzymajcie się cieplutko :*

hej dziewuszki :)
Asteriato tak jak ja :/ też cierpię na bezsenność... poszłam spać o 5 rano dzisiaj :| wstałam o 9 :szok:
Mami, Marciaa odpoczywajcie ile się da!! wstawajcie tylko do toalety! i leżcie leżcie leżcie!!! trzymajcie się!!

:) a ja wrocilam z zakupow i musze sie pochwalic ze dostalam prezent bo jestem w ciazy :p ksiazeczke ze znizkami dla dziecka i 10% na zakupy i balsam do ciala dla kobiet w ciazy :D tak to by moglo byc w kazdym sklepie. i widzialam sliczne buciki takie bialutkie malusie ale nie kupiam nie wiem czemu... wszytkie cos kupujecie a ja czekam nie wiem na co.. jakos nie mam tego czegos poogladam podotykam i odchodze ....moze po nastepnej wizycie mi sie odmieni... jej ale ja mam problemy hihi :-D

reklama
Do góry