reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Asteria - ja też bym urosła :) ależ dzielny ten Twój Skarb :):):)

A ja dopiero dziś wyczytałam, że w ciąży nie wolno spać na plecach. Utwierdziło mnie to tylko w przekonaniu, że mój organizm wie najlepiej, co jest dla mnie i Remika dobre. Bo ja na plecach usnąć nie mogę. Śpię tylko na boku. Z poduszkami, albo kołdrą w formie podkładki pod jedną nogę :)

Asteria - ja też bym urosła :) ależ dzielny ten Twój Skarb :):):)

A ja dopiero dziś wyczytałam, że w ciąży nie wolno spać na plecach. Utwierdziło mnie to tylko w przekonaniu, że mój organizm wie najlepiej, co jest dla mnie i Remika dobre. Bo ja na plecach usnąć nie mogę. Śpię tylko na boku. Z poduszkami, albo kołdrą w formie podkładki pod jedną nogę :)

Dziekuje:-)
a czemu nie można spać na plecach?

Ponoć kiedy macica się powiększa, to w pozycji na wznak zaczyna uciskać na żyłę główną, którą krew wraca do serca. W efekcie dziecko dostaje za mało krwi, a wraz z nią składników odżywczych itp. Cała wypowiedź jest tutaj.

a ja wyboru nie mam, musze na plecach spac, ostatnio tez tak spalam do momentu gdy juz ciezko mi bylo przewrocic sie na bok i wtedy mi maz pomagal wstac, wiec zaczelam spac na boku, ale to bylo na miesiac przed porodem

reklama
Asteria- synuś pierwsza klasa:-)

a co do spania to u mnie jest tak, że ja i tak się 1500 razy przekręcam w nocy, więc niezależnie w jakiej pozycji zasnę to i tak się w innej obudze;p wiercioch ze mnie jest:-D

Do góry