reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

witam... a ja nad ranem bylam w szpitalu tak wiec nocka zarwana :(
tak mnie bolal brzuch ze z bolu wylam i tak przemeczylam sie do 3 rano a pozniej pojechalismy ze tak powiem wymacali mnie od a do z i powiedzieli ze nie wiedza z czego take silne bole mam.....:( i ze wszytsko jest dobrze jej jak ja slysze to slowe to mi zlee skoro bylo by dobrze to by mnie nie bolalo :( jak wyciagla usg dopochwowe to bylo cale z krwi i co powiedziala ze to normalne jak narazie to plamie....skonczylo sie na tym ze z paniki nie dalam sobie pobrac krwi( ale glupia jestem ) i dostalam czopki ktore troche zlagodzily bol czyli moglam zasnac....teraz mnie boli ale nie mocno.... najgoresze jest to ze dzis mielismy jechac do polski a jak narzie to jest duzy znak zapytania.
jak czekalam na lekarza to w poczekalni slyszalam jak kobieta rodzila....na poczatku o malo nie zbilam pojemniczka na siuski bo myslalam ze kogos zazynaja.....rano jak sie obudzilam to mialam jescze w uszych ten krzk ale po godzinie byl juz placz dziecka.

lekarz powiedzial ze bedziemy miec synka :D i ze dzieciatko jest bardzo ruchliwe a to znaczy ze zdrowe :D
tylko te bole :(

reklama
malutkans jej to faktycznie.. strachu się na pewno na jadłaś... najważniejsze że widziałaś synka i jest zdrowy :) zresztą gratuluję :D kolejny synuś hihi :) a brzuch może Cie bolał bo jakiś bąbelek się w pochwie zrobił i pękł i stąd te krwawienie.. w okresie ciąży jak sama pewnie wiesz nasze ciało jest bardzo ukrwione.. :) także głowa do góry i trzymamy mocno kciuki by ból się już nigdy więcej nie pojawił!!
jej ja chyba pomału zaczynam się bać porodu... jeszcze jak teraz napisałaś, że jakaś babiczka tak mocno krzyczała.. :( jej....

ch_aga to widzę że szalejesz dzisiaj!!
ale pamiętaj energia energią.. nie szarżuj za bardzo.. żebyś się na następny dzień nie męczyła tak jak ja ostatnio, bo przeholowałam z nadmiarem energii :)

Ostatnia edycja:
Ja właśnie dzwoniłam do mojej ginki w sprawie tych bóli podczas chodzenia czy przekręcania. Powiedziała, że jeśli mijają po odpoczynku to znaczy, że jest dobrze no i w sumie tak to jest, jak dłużej wypocznę to mniej potem boli. Na wizycie 1 września ma mnie zbadać gruntownie i przede wszystkim sprawdzić szyjkę. Martwię się o to ale jestem dobrej myśli.

malutkans, wszystko będzie dobrze, oszczędzaj się teraz, może przy usg za mało żelu miałaś nałożone i stąd plamienie

Fazerkamm, nie bój się porodu, jest jest taki straszny, ja wcale nie krzyczałam, tylko klęłam jak szewc przy skurczach w I fazie, później jak już zaczęły się parte, to skupiłam się na tym, co mam do zrobienia, po piątym parciu urodził się Karolek - mój pierwszy syn z wagą 4200g.

Malutkans wszystko będzie dobrze, odpoczywaj dużo, leż ile wlezie. Najważniejsze, że synek zdrowy :tak:
Fazerkam no właśnie już mam chęć poleżeć ;-) Dałam dziecku obiad, więc jestem wolna i właśnie zaczynają się pierwsze grzmoty, zaraz przyjdzie burza. Oby w niedzielę było ładnie bo wybieramy się na mazury.
Pozdrawiam

Sarat- Najwazniejsze ze ogolnie wszystko jest dobrze. W ciazy zdarzaja sie rozne odchylenia, oczywiscie nie mozna ich bagatelizowac- wiec dbaj o siebie i badaj cukier. Ja tez za 2 tyg. ide na badanie na cukier. Zobaczymy co wyjdzie, oby dobrze :)
Alka-gratuluje ksiazkowych wynikow. Jak narazie moje tez sa wszystkie wzorowe. I oby tak dalej !!! :-)
Malutkans-najwazniejsze ze z Maluszkiem wszystko dobrze! Gratuluje synka :-) Ja tez miewam bole podbrzusza a raczej takie klucie, martwilam sie, ale pytalam wczoraj gin i powiedziala, ze to normalne bo macica rosnie. Ale to nie byly tak duze bole. Jesli masz dobrego zaufanego lekarza ktory mowi ze wszystko w porzadku to sie nie martw. Moze sie to juz nie powtorzy i tego Ci zycze :-)

A ja jestem dzis z siebie dumna- upieklam dwa ciasta ! Szarlotke i ze sliwkami :-) Jedziemy dzis na weekend do moich Rodzicow do Wadowic- to sie pochwale wypiekami :-) Ogolnie mam dzis duzo wiecej energii niz wczoraj. Zrobilam zakupy, posprzatalam, upieklam, wlasnie zjadlam obiad i wypilam kawke i zjadlam placuszka :-)

Melisa właśnie ja mam to samo.. kuję mnie czasami.. i to najczęściej po prawej stronie.. na ostatniej wizycie jak sie pytałam gina to pytał się czy to jest cały czas, a jak nie to czy regularnie i często.. jak mu odpowiedziałam że nie to to samo mi powiedział co Twoja gin :) także nie ma co za bardzo szaleć...
wiadomo każda z nas się martwi by było wszystko w porządku.. trzeba w to bardzo wierzyć że tak będzie :) bo inaczej to wszystkie doła złapiemy.. a to na pewno nam nie pomoże :)
prześlij mi troszkę wypieków hihi i ja ocenię :p pojadłabym z wielką chęcią :)
a za odkurzanie i zmywanie podług to się już od dwóch dni biorę.. :p

reklama
Do góry