reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Hej Dziewuszki :)

u mnie jak zwykle słonecznie! Zaraz uciekamy na obiadek (gołąbki będą mniamm) do teściów :) także i ja będę leniuchować :)

ja ćwiczę na piłce :) super sprawa :-)

Asteria mi nic nie leci :p

Anastazzja pierwsze co musisz zrobić to zarezerwować sale, kościół i zespół jak to zgrasz w jednym terminie to połowe sukcesu osiągnełaś :) ja pierwsze co poszłam to zamówiłam sale (ponieważ u mnie wiedziałam że z tym jest największy problem, od razu pojechałam do kościoła zarezerwować i tam termin i zadzwoniłam umówić się na spotkanie :) jak dobrze się spreżysz to zrobisz to w jeden dzień :) POWODZENIA :-D

reklama
hej :D u nas dzis piekna pogoda co oznacza ze sie mecze :p
Anastazja ja organizowalam slub na odleglosc wiec mialam tylko tydzien na zalatwienie i rezerwacje wszystkiego i dalam rade wiec ty sobie tez poradzisz :) zorganizuj sobie wszytsko parde dni przed poszukaj cos w necie a pozniej to tylko musisz pojezdzic i zalatwic:p
milej niedzieli!!!

Anastazzja - ja też na odległość organizowałam wszystko i dałam rade. Oczywiście z pomocą rodziców, ale tak naprawde nie jest tego duzo. To się tylko czyta, że dużo papierów jest. Az byłam zdziwiona ze mozna szybko wsyztsko zalatwic. Masz sporo czasu. My o ślubie zdecydowaliśmy w październiku (2 dni po zareczynach) i slub byl 11.wrzesnia wiec niecaly rok.

Najpiew idzcie do kościoła - dowiecie się co kasiądz chce. niektórzy np chcą swiadectwa religii z liceum. Mój nie chciał. Potem sala i zespół. Termin juz macie wiec musicie szukac wszystkiego pod ta datę. My mielismy terminy w kosciele wolne, sala tez na caly wrzesien do dyspozycji i data (choc fantastyczna) w zasadzie byla wybrana pod zespoł, bo nam na nim zalezalo. Tzn cieżko bylo znalezc jakis naprawde wartosciowy zespol, zlozony z kilku muzykow a nie pana na klawiszach i pani na wokalu.
No a potem idzie wszystko jak z platka :)
Ja sluze pomoca :) Pytaj o co chcesz, powinnam jeszcze wszystko pamietac.
Protokol w kosciele spisuje sie najwczesniej 3 miesiace przed slubem. I my majac slub we wrzesniu poszlismy do urzedu 20.06 i tego samego dnia do ksiedza z papierkiem. Na 3 dni przed slubem donieslismy jakies tam nauki przedmalzenskie i akt urodzenia i bierzmowania męża.

Namieszałam troche, bo jak slysze slowo organizacja i to jeszcze organizacja slubu to wariuję ze szczescia :)
Ale pytaj o co chcesz. :)
I skąd jestes to ci moze polece jakis fotografow/zespol :)

witam Was :)
ch_aga-jak tam jeczmien?? schodzi?
Anastazja-ja cwicze w domu na pilce, ale nie jestem zbyt systematyczna. Ogolnie cwiczenia z pilka to fajna sprawa.Ja tez duzo jezdze na rowerze-codziennie. to moj srodek lokomocji po miescie, wiec na brak ruchu nie moge narzekac.

A u mnie pogoda znosna ;) Niby zapowiadali deszcz ale poki co nie pada. Zycze wszystkim milego leniuchowania.

dziewczynki mamusie mam pytanie, czy pod przesieradło w łożeczku kładłyście coś, gdyby pielucha przeciekła? widziałam w całkiem atrakcyjnej cenie prześcieradła nieprzemakalne z bawełny i nie wiem czy warto takie kupować

reklama
Anastazzja - najważniejsze to sala i zespół, później kamera i fotograf, bo termin w Kościele zawsze dostaniesz, chyba, że zależy Ci na jakimś konkretnym Kościele, ale wtedy też możesz mieć ślub o 14 lub o 17 bo to mało oblegane godziny - ja miałam o 17 i mimo, że wydaje się późno to dla mnie było idealnie - zdążyłam się wyszykować na spokojnie :) Jak już zgrasz terminy to zajmij się drobiazgami. Zaświadczeniami, papierkami - ksiądz Ci powie co i jak. Poźniej sukienka, garnitur, podziękowania dla rodziców, świadków, obrączki, dekoracje. Oprawa muzyczna w Kościele, jeśli chcesz by było wyjątkowo, wybór kwiatów i kwiaciarni dekorującej kościół. Wybór zaproszeń, tortu. Później warto zacząć kupować napoje i alkohol jeśli będziecie dostarczać sami. Soko, cole itp mają często świąteczne duże przeceny w marketach i opłaca się bardziej niż w hurtowni:) Wódkę najlepiej poszukać właśnie w hurtowni. .... Oj sporo mogłabym tego pisać jeszcze ale może przede wszystkim zastanów się jak podzielić te obowiązki pomiędzy Ciebie, narzeczonego, rodzinę.... Wygląda to strasznie, ale wcale straszne nie jest i sprawia wielką radochę. Jakbyś miała jakieś pytania pisz śmiało... bo teraz napisałąm tak na szybko :) Powodzenia - będzie fajnie - ciesz się tą datą!!!!

Do góry