reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Hej Dziewuszki :)

u mnie jak zwykle słonecznie! Zaraz uciekamy na obiadek (gołąbki będą mniamm) do teściów :) także i ja będę leniuchować :)

ja ćwiczę na piłce :) super sprawa :-)

Asteria mi nic nie leci :p

Anastazzja pierwsze co musisz zrobić to zarezerwować sale, kościół i zespół jak to zgrasz w jednym terminie to połowe sukcesu osiągnełaś :) ja pierwsze co poszłam to zamówiłam sale (ponieważ u mnie wiedziałam że z tym jest największy problem, od razu pojechałam do kościoła zarezerwować i tam termin i zadzwoniłam umówić się na spotkanie :) jak dobrze się spreżysz to zrobisz to w jeden dzień :) POWODZENIA :-D

reklama
hej :D u nas dzis piekna pogoda co oznacza ze sie mecze :p
Anastazja ja organizowalam slub na odleglosc wiec mialam tylko tydzien na zalatwienie i rezerwacje wszystkiego i dalam rade wiec ty sobie tez poradzisz :) zorganizuj sobie wszytsko parde dni przed poszukaj cos w necie a pozniej to tylko musisz pojezdzic i zalatwic:p
milej niedzieli!!!

Anastazzja - ja też na odległość organizowałam wszystko i dałam rade. Oczywiście z pomocą rodziców, ale tak naprawde nie jest tego duzo. To się tylko czyta, że dużo papierów jest. Az byłam zdziwiona ze mozna szybko wsyztsko zalatwic. Masz sporo czasu. My o ślubie zdecydowaliśmy w październiku (2 dni po zareczynach) i slub byl 11.wrzesnia wiec niecaly rok.

Najpiew idzcie do kościoła - dowiecie się co kasiądz chce. niektórzy np chcą swiadectwa religii z liceum. Mój nie chciał. Potem sala i zespół. Termin juz macie wiec musicie szukac wszystkiego pod ta datę. My mielismy terminy w kosciele wolne, sala tez na caly wrzesien do dyspozycji i data (choc fantastyczna) w zasadzie byla wybrana pod zespoł, bo nam na nim zalezalo. Tzn cieżko bylo znalezc jakis naprawde wartosciowy zespol, zlozony z kilku muzykow a nie pana na klawiszach i pani na wokalu.
No a potem idzie wszystko jak z platka :)
Ja sluze pomoca :) Pytaj o co chcesz, powinnam jeszcze wszystko pamietac.
Protokol w kosciele spisuje sie najwczesniej 3 miesiace przed slubem. I my majac slub we wrzesniu poszlismy do urzedu 20.06 i tego samego dnia do ksiedza z papierkiem. Na 3 dni przed slubem donieslismy jakies tam nauki przedmalzenskie i akt urodzenia i bierzmowania męża.

Namieszałam troche, bo jak slysze slowo organizacja i to jeszcze organizacja slubu to wariuję ze szczescia :)
Ale pytaj o co chcesz. :)
I skąd jestes to ci moze polece jakis fotografow/zespol :)

witam Was :)
ch_aga-jak tam jeczmien?? schodzi?
Anastazja-ja cwicze w domu na pilce, ale nie jestem zbyt systematyczna. Ogolnie cwiczenia z pilka to fajna sprawa.Ja tez duzo jezdze na rowerze-codziennie. to moj srodek lokomocji po miescie, wiec na brak ruchu nie moge narzekac.

A u mnie pogoda znosna ;) Niby zapowiadali deszcz ale poki co nie pada. Zycze wszystkim milego leniuchowania.

dziewczynki mamusie mam pytanie, czy pod przesieradło w łożeczku kładłyście coś, gdyby pielucha przeciekła? widziałam w całkiem atrakcyjnej cenie prześcieradła nieprzemakalne z bawełny i nie wiem czy warto takie kupować

reklama
Anastazzja - najważniejsze to sala i zespół, później kamera i fotograf, bo termin w Kościele zawsze dostaniesz, chyba, że zależy Ci na jakimś konkretnym Kościele, ale wtedy też możesz mieć ślub o 14 lub o 17 bo to mało oblegane godziny - ja miałam o 17 i mimo, że wydaje się późno to dla mnie było idealnie - zdążyłam się wyszykować na spokojnie :) Jak już zgrasz terminy to zajmij się drobiazgami. Zaświadczeniami, papierkami - ksiądz Ci powie co i jak. Poźniej sukienka, garnitur, podziękowania dla rodziców, świadków, obrączki, dekoracje. Oprawa muzyczna w Kościele, jeśli chcesz by było wyjątkowo, wybór kwiatów i kwiaciarni dekorującej kościół. Wybór zaproszeń, tortu. Później warto zacząć kupować napoje i alkohol jeśli będziecie dostarczać sami. Soko, cole itp mają często świąteczne duże przeceny w marketach i opłaca się bardziej niż w hurtowni:) Wódkę najlepiej poszukać właśnie w hurtowni. .... Oj sporo mogłabym tego pisać jeszcze ale może przede wszystkim zastanów się jak podzielić te obowiązki pomiędzy Ciebie, narzeczonego, rodzinę.... Wygląda to strasznie, ale wcale straszne nie jest i sprawia wielką radochę. Jakbyś miała jakieś pytania pisz śmiało... bo teraz napisałąm tak na szybko :) Powodzenia - będzie fajnie - ciesz się tą datą!!!!

Do góry