reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Dzień dobry :)

Weekend bo mało do nadrobienia :) WItam nową mamusię :):)

Dostałąm wczoraj od koleżanki całą reklamówę wielką ciuchów ciążowych i chyba już nic nie będę musiała kupować :) Tylko te buty nieszczęsne przez które spać nie mogę :)

reklama
Dzień dobry dziewczynki
Witam nową mamusię.
Pozdrawiam was, nie odpiszę, bo nie mam weny. Coś mi ostatnio psychika siada!
Miłego dnia.

Witam, bardzo dziękuję za miłe przyjęcie. Dziś czuję się bardzo dobrze ale wczoraj wieczorem leciała mi krew z nosa. Czy któraś z Was też miewa krwawienia z nosa? A jeszcze mam pytanko - co sądzicie o detektorach tętna płodu? Właśnie na all kupiłam sobie ciśnieniomierz i ten sam sprzedawca ma również detektory i troszkę się nad nim zastanawiam. Wiem, że często tętno można pomylić z własnym albo z przepływem krwi pępowinowej. Ale wydaje mi się, że znam dźwięk bijącego serduszka dziecka. Jeszcze do dziś mam go w głowie jak byłam w ciąży z Mateuszkiem. Wtedy moja ginka nie miała jeszcze sprzętu USG więc na każdej wizycie słuchałyśmy serduszka przez UDT. Ale może ten detektor to będzie zbędny wydatek :baffled: Przecież nie będę siedziała ze słuchawkami na uszach non stop, bo jeśli usłyszę jakiś nietypowy dźwięk to zaraz będzie schiza więc może jednak nie warto :baffled: Co sądzicie?
Pozdrawiam

ch_aga ja Ci odradzam. Po co masz się narkęcać. Wystarczy pozytywne myślenie i przeświadczenie, że wszystko z dzidzią jest ok. Co Ci da słuchanie płodu? A ja będzie coś nie tak to co zrobisz? Sama tego nie zinterpretujesz :)
dajmy mamuchom jechszcze trochę prywatności, choć ja sama postulowałam tu na forum o wstawienie USG do domu każdej ciężąrnej :)
ja już też straszie tęsknię za moim maluchem, chciałabym go zobaczyć (choć widziałam go tydzień temu :) ), a tu jeszcze muszę czekać do 4 sierpnia :)

witam sie

pati to będzie potrójną mama w styczniu?:-)
Ja mam dość leżenia. Wykańcza mnie i jest mi niedobrze. Nie mam siły. Dla dobra dziecka wszystko ale marudzić czasem trzeba :-D Ja wizyta następna 18 sierpnia. Tyyyyyle czasu.
U nas dziś piękna pogoda. Mały śpi, teście dziś wlatuja w odwiedzinki bo dawno mnie nie widzieli i za wnusiem się stęsknili ;-) a tak stara biedna. Czuje sie jak stary kapec. BLE

hej
witam nowe mamy.
jak by mi ktos dal taki detektor trntna plodu to bym chetnie brala, ale ja nigdy nie stosowalam czegos podobnego i nie wiem na ile sie to sprawdza. i czy jest to przydatne.
ch_aga ty sie nie martw tym ze maluszek nie puka tam od srodka, ja tez tylko czuje jak sie od czasu do czasu tam wierci czy przewraca, takie prawdziwe kopniaczki czulam tylko kilka razy.
marciaa popros meza niech i lusterko przyniesie do lozka podkresl se poliki i oko i od razu bedziesz lepiej sie czula.

ja juz ugotowalam 2 zupy, do wyboru do koloru :) i jedna jue miseczke zjadlam, alez piepszu wsypalam :p
u nas dzis chyba bedzie slonko swiecilo, ale cicho co by nie zapeszyc :))))

ja zastanawiałam się nad detektorem ale jak na razie wolałam zakupić dla siebie inne rzeczy jak np adapter do pasów czy poduszkę dla ciężarnych bo juz zaczynają boleć mnie plecy. Detektor to niestety spory wydatek

Witaj ch_aga, też mam Mateuszka tylko młodsze wydanie:-) Nie bardzo mam zdanie na temat tego detektora.

donia, ja też 4.08 mam USG.

widać, ze weekend bo pusto na forum. W Krakowie kiepska pogoda, muszę wymyslić jak zagospodarować popołudnie z moimi facetami. Miłej niedzieli!

Czytam właśnie ciekawą książkę "Co mówią dzieci zanim nauczą się mówieć" Paula Holingera. Polecam!

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny :)
ja własnie niedawno wstałam, zrobilismy sobie z A. spaanie do południa, cos zjedlismy, i nie mamy pomysłu na dzisiejszy dzień.
Wczoraj bylismy w kinie, w galerii na zakupach, pogoda jest straszna ;/

Witam nowa mamusię :)

i lece się kapac, milego dnia :*

Do góry