reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

dziewczyny:) nie nadrobiłam tego co napisałyście (ale zaraz się za to zabiorę:D)

wpadłam tylko powiedzieć, że kocham mojego dzidziusia:D szalał na początku na usg jak nie wiem, a potem......poszedł spać:D:D:D wszystko dobrze;) dzidziuś starszy, bo ma 12 tygodni i 1 dzień już:) ma już 5,5 cm:) oboje rodzice są dumni jak paw:D:D

super:) byle tak dalej do stycznia...:-)

reklama
Agnes - Jak dla mnie jest idealny. Wczesniej, byłam trochę uprzedzona do faceta ginekologa, bo wstydziłam się szczerze mowiąc, ale teraz nie żałuje. Udziela mi wyczerpujacych odpowiedzi, nigdy nie odczuwam by spieszylo mu sie, zawsze ma tyle czasu ile trzeba, ma poczucie humoru, i nie czuje sie spieta podczas wizyt :)
Nazywa się Witold Wróblewski
i przyjmuje na ul. Słowackiego 23, 3 dni w tyg, w ustalonych godzinach.
Za wizytę z usg płaciłam 100zł.

Ja chodziłam do doktora Wróblewskiego w pierwszej ciąży... Tylko wtedy wizyta z USG kosztowała 160zł:szok:
Mogę go polecić w 100%. Był przy porodzie i zlecił mi kroplówkę i 2 czopki na przyspieszenie porodu( cyt."Żeby się Pani nie męczyła za długo... )

A tak na marginesie, to skąd Wy dziewczyny-krakowianki jesteście dokładnie???
Bo ja pracuje w Myślenicach, a przed ślubem mieszkałam 20km od Kraka...

Miłego dzionka :-)

Anielka witaj - pogłaskaj brzusio i niech dzidzia rośnie zdrowo!!

Laura nic sie nie przejmuj i pisz nam wszystko, od tego tu jesteśmy, by się wygadać jak komuś źle.... Sama nie raz musiałam sobie tutaj ponarzekać :-D

Anastazzja gratuluję i cieszymy się razem z Wami - rodzicami:) ale na gołą i tak dostaniesz, że kazałaś nam tyle czekać na odpowiedź ;-);-);-)

Mi zostały 22h do genetycznych - boję się, ale dam radę:-)

Laura1969750 pisz śmiało co się dzieje, nie każdej z nas przecież się życie różami ściele:) Tu naprawdę wyrozumiałe i przesympatyczne dziewczyny są!

A ja jakoś dochodzę do siebie powoli. Kaszel okropny miałam ale mi przeszedł, gardło jeszcze ciut pobolewa ale to na szczęście już nie to samo co było...w poniedziałek mam wizytę u ginki mojej:) Nie mogę się już doczekać, pewnie pogdlądniemy dzidzię:) Sluchajcie taką mam ciekawość....31 sierpnia mam usg połówkowe i przeczytalam, że tam gdzie je robić mam ( CMP Białołęka-Warszawa) mają nowoczesny super aparat do usg z funkcją 3D...Usg kosztuje tam 110 zł, ciekawi mnie czy zrobią zwykłe 2D czy się pan doktor przełączy chociaż na chwilkę na 3D jak myślicie??

ja z moim lekarzem sie targowalam powiedzialam ze jestem bardzo chetna prowadzic u niego ciaze ale 150 zł jest dla mnie zbyt duza suma wiec powiedzial ze moge placic 100zł tak wiec warto sprobowac pogadac z lekarzem czy sie da;)

Anastazja: Super wieści ale tak jak mowia dziewczyny w dupke dostaniesz za to ze tyle musialysmy czekac

Alka: ale odliczasz:D no to my czekamy na wiesci szybciej niz u Anastazji;)

Alka i Anisia i Tiramisu dziękuję za dobre słowo,ale włqsciwie to nie wiem jak to napisac to bardzo długa i zawiła historia,problem w tym że żyję z KRETYNEM,z którym nie mogę się dogadac,który dba tylko o siebie i mysli że jest pępkiem świata,nie wiem jak mogłam tego nie widziwć że to dureń.chciałam tej ciąży i ją planowałam ale z czasem zaczynam żałować wyć mi się chce111

witajcie stycznioweczki i nowe mamusie:-)
ja wstalam godzinke temu i teraz lezkam bo do roboty nic nie mam. moj facet kazal odpoczywac mam nic nie robic jak mi sie nie chce, jesc duzo owocow. kochany jest.
wczoraj wieczorem to nawet kiwi mi przyniosl i latal do kuchni a to po miseczke a to po nozyk, lyzeczke co sie z nim dzieje?:-)
a jak wstalam sama po nastepne kiwi to pyta sie "po co idziesz?" ja:" po kiwi" a on lez ja ci przeciez przyniose. cud!
kazal duzo owockow jesc to slucham i jem kiwi:-) znowu chyba jakies parcie na kiwi dostałam:-)

Marcia trzymaj sie bedzie wszystko dobrze lez i odpoczywaj!
gabrys a ja myslalam ze ja jestem tutaj najmlodsza styczniowka w październiku 20 lat.:-) ale szybko leci:-)
Laura bedzie dobrze!
Alka ja nie mialam genetycznego robionego i chyba nie bede miec, nawet niewiem czy chce:-) a zreszta nawet niewiem na czym polega to badanie usg:-)

wczoraj poczulam...poczulam dzidzie :-)
ale dziwne uczucie od razu wiedzialam ze to ona:-)

Trzymajcie sie cieplutko milych dzionkow:-)

Ostatnia edycja:
reklama
laura - nie denerwuj się .. a Twój mąz jak zareagował na ciąże?

anielka - cześć :* to tez masz spora róznicę miedzy synem a maluszkiem :)
ja zawsze chciałam miec starszego brata :)

adak - mój lekarz własnie wrócił z urlopu, szybko mi mineło, ale chyba nie denerwowałam się tym aż tak jak Ty :)
nie martw się, wszystko bedzie wporządku.

Magdalena - heh, może inny cennik, bo 160 to rzeczywiście duzo za samą wizytę.. widziałam tam jakies ceny 150zł itepe ale w sumie nie zwróciłam uwagi za co konkretnie.
ja teraz mieszkam w Myślenicach :)

Anisia - mój lekarz, własnie ten Wróblewski, juz ostatnio nawet cyknął mi dwie fotki dziecka w 3d. Tyle, że dzidzia byla jeszcze maleńka i kiepska jakość wyszła. Może poproś po prostu o 3d

Mami - ooo, to świetnie! :) Szczerze mowiąć, to troche obawiałam się, że jesli dowiecie się, że mam 19 lat, to bedziecie mnie traktowac trochę jak taką małolatę, ale myliłam się, i bardzo sie z tego ciesze! :)
masz kochanego faceta, naprawde :)

a ja dziś idę się wreszcie zapisac na prawo jazdy ;D

Ostatnia edycja:
Do góry