reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Mami, ja też myslę, że powinnaś jechać na pogotowie, najwyżej Ci nawymyslają, że panikujesz, ale takiego bólu chyba nie można bagatelizować.
Nie chcemy Cię straszyć, ale lepiej sprawdzić i się uspokoić.

co do ruchów, to w pierwszej ciąży odczuwa sie podobno dopiero około połowy ciąży, więc nie ma co panikować. dużo też zależy od budowy ciała, bo bardzo szczupłe mamusie mogą odczuwać ruchy wcześniej.

reklama
hej dziewczyny, dzisiaj znalazłam to forum, i postanowiłam do Was dołaczyć :)
dzisiaj jest już 15tydz i 1dzień, więc 4 miesiąc. na początku totalnie gubiłam sie w tych obliczeniach, co chwilę coś mi sie nie zgadzało, ale znalazłam fajny temacik dotyczący tego, własnie tutaj. ;) to moja pierwsza dzidzia, i jednoczesnie strasznie się boję, czy sprostam wszystkiemu, ale tez nie moge się doczekać! już dwa razy miałam usg, w przyszłym tyg wybieram sie na wizytę do mojego ginekologa, i zastanawiam się czy możliwe bedzie zobaczyć już może coś związanego z płcią maluszka. Bardzo bym chciala :)
Przepraszam za chaos panujący w mojej wypowiedzi :)

tiramisu1976 i Marciaa - dzięki dziewczyny, za ciepłe przyjęcie :)
czytałam własnie, że stwierdzenie płci zalezy od ułożenia malucha.

Robiłyście już badania? Ja w tamtym tyg, wybrałam się żeby je zrobić, było ich dosyć sporo, i w sumie jestem zniesmaczona. Nie dość, że poszłam prywatnie, kobieta która mnie przyjęła była dla mnie bardzo niemiła, zapłaciłam 241zł ( wy tez tyle płaciłyście prywatnie? ), to do dziś mam całą siną reke w moejscu gdzie pobierała mi krew. Przebiła mi chyba żyłe, i krew mi sie troche rozlała. ;/

ja też chodzę prywatnie do gina ale badania robiłam na nfz- gin je przepisał a na nfz skierowanie dostałam od rodzinnego - poszłam i mi bez problemu dała skierowanie;
też mi dużo krwi pobrali ale szybko i bezkolizyjnie...

Gabryś spoko - ogarniesz się :):):) Dla mnie to też pierwsza dzidzia, więc czasem mam podobne zamieszanie w głowie, ale doświadczone mamuśkki tutaj pomagają... Za wyniki zapłaciłam też ponad 200zł no ale czego się nie robi dla dzieciątka... a co do płci to wszystko zależy od ułożenia maleństwa i sprawnego oka lekarza... Ja cichutko liczę, że i u nas coś dojrzy w sobotę na badaniach... robiłaś usg genetyczne?? Jakie wyniki... ile ma teraz maleństwo cm? pamiętaj my tu jesteśmy wszystkie wścibskie więc musisz pisać wszystko hihi :):):)
Przyjemnej lektury i pisz jak najwięcej!

ja za krew płaciłam 200pln niecałe o niektore wyniki spisałam z poprzedniej ciąży. np rozyczka, grupa krwi i chyba cos jeszcze.

ale sie objadlam obiadem. sen mnei meczy :p

reklama
Do góry