reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
no u mnie tak siąpi...zaraz pada 5 minut i spokoj...ale czuje ze bedzie dzisiaj powtorka z wczoraj...

nici ze spacerku bo młody mi padł. Kurcze tak bym chciala juz pokupować pare rzeczy dla dzidzi ale wiem ze to za wczesnie...allegro omijam szerokim łukiem :p

Myszka 2607 widzę że masz rocznego synka. Pdpowiedz mi proszę co można chłopczykowi na roczek kupić tak do 100 -150 zł. dzięki:)
Mój cieszy się z auta wywrotki albo super jest takie auto, które może sam pchać, albo w nim siedzieć, tylko to był prezent i nie wiem niestety ile kosztował. Jest dobry dla dziecka, które stawia pierwsze kroki. Bardzo lubi też wszelkie grająca książeczki.

alka, będzie dobrze, bo musi:-)

GoskaRW, moja koleżanka w grudniu do porodu jechała w adidasach przy jakiś -15, bo nie mogła żadnych butów włożyć, więc zawsze jest jakieś wyjście:-D

A ja z młodym byłam 2 godziny na spacerku, zal mi go tylko bo ciągle leje, trawa mokra, piasek mokry, a ja nie mam dla niego kaloszy, więc głownie w wózku go trzymam, bo on nie z tych co bedzie grzecznie za rękę szedł:-) Jedynie huśtawka jest rozrywką, albo auta i tramwaje.

A ja dzisiaj kurczaka w sosie pomidorowym z ryżem zrobię i kapustę surową, od dawna mam ochotę.

Tiramisu moj młody na roczek dostal zabawke firmy KIDDIELAND arka noego jest bombowa!!Najlepsza zabawa to jak sie bawi odgłosami zwierzakow. Jest jeszcze do kupienia statek piracki...:)

hej
u mnie kolejny dzien pada. pogoda jest po prostu jak na jesien u nas.
ja czytajac o ruchach, kopniaczkach sama zaczynam panikowac, bo nic nie czuje..... tez zaczynam sie zastanawiac czy mam jeszcze objawy ciazowe i czy mam w sobie malenstwo.....
i u mnie dzis cisza jak makiem zasial. maly sie nie odzywal jakos i ja juz w panice... ale u mnie panika jest stanem naturalnym :) ja co jakis czas z roznych powodow panikuje :) ale nikomu nie mowie by mnie za wariatke nie wzieli :)

co do butow. ja w pierwszej ciazy chodzilam cala zime w bolbutach. bo zal mi bylo kazaki kupowac ( bylam 3 tyg w pl reszte w fr a tu mrozow nie ma) a swoje te co mialam nie moglam zapiac na lydce. a w tamtym ropku na zime kupilam sobie takie bodki i mysle ze beda ok. najwazniejsze by nie byly na zbyt wysokim obcasie, bo pod koniec ciazy luzuja sie nam stawy i mozna se latwo nogi powykrecac.
a kurtki czy plaszczyka nie mam i ja. moze wlasnie cos na uzywanych ciuszkach kupie. takie odcinane pod biustem mi sie podobaja. a porzyczyc nie mam od kogo. moja mama to szczypiorek straszny i ja jestem dosc wysoka wiec rekawy za krotkie beda.

W h&M upolowałam plaszczyk taki odcinany pod biustem i super mi sluzyl do konca zimy :) na pewno w tym sezonie cos podobnego będzie.
Ja na szczescie nie mialam opuchnietych nog i rak.

Marys u mnie panika na porzadku dziennym i już mi mówią, że mi psychika siada:-D

witam:-)
czuję się potwornie zaraz wracam do łóżka:-(
może się trochę prześpię...
głowa to mi pęka ledwo widzę na oczy, do tego wymiotuje znowu;/ chyba przez ten ból głowy:-(
najgorzej mnie martwi ból brzucha już od przedwczoraj mnie boli, najpierw miałam kłucie takie po pępkiem, a teraz zeszedł niżej i rozchodzi się do boków i do kręgosłupa;/
dzisiaj nie wytrzymywałam rano z bólu aż się popłakałam, ale przeszło trochę.
zastanawiałam sie nad wizytą w pogotowiu, ale to może nic takiego. przeczytałam że może boleć bo wiązadła macicy sie rozciągają. ale nie wiem już wariuje.

na dodatek nie czuje ruchów jeszcze. może się coś złego dzieje, a nie wiem. w dodatku jestem sama w domu mój K. w pracy i smutno mi płakać mi się chcę i nie ma kto przytulić ehh.

miłego dnia brzuchatki:-)

to ze nie czujesz ruchow to nic strasznego. nie musisz ich czuc , a wrecz wiekszosc lekarzy ci powie ze jeszcze nie powinnas, wiec sie nie martw tym

ale co do bolu to juz nie dobrze, moze brzuch pobolewac i ciagnac ale nie az tak bys z tego bolu plakala. ja bym sie przeszla na pogotowie na twoim mijscu.

witam:-)
czuję się potwornie zaraz wracam do łóżka:-(
może się trochę prześpię...
głowa to mi pęka ledwo widzę na oczy, do tego wymiotuje znowu;/ chyba przez ten ból głowy:-(
najgorzej mnie martwi ból brzucha już od przedwczoraj mnie boli, najpierw miałam kłucie takie po pępkiem, a teraz zeszedł niżej i rozchodzi się do boków i do kręgosłupa;/
dzisiaj nie wytrzymywałam rano z bólu aż się popłakałam, ale przeszło trochę.
zastanawiałam sie nad wizytą w pogotowiu, ale to może nic takiego. przeczytałam że może boleć bo wiązadła macicy sie rozciągają. ale nie wiem już wariuje.

zmykaj do lekarza

podglądniecie dzidzię

dostaniesz w zastrzyku cosik przeciwbólowego przeciwwymiotnego i rozkurczowego i przejdzie...

trzymaj się cieplutko:)

reklama
mnie też czasem pobolewa brzuch i czuję ciągnięcie, ale nie tak aż do płaczu, to jest chyba zbyt mocne i warto sprawdzić
któregoś dnia przemęczyłam się w pracy i zdenerwowałam na kogoś i przez pół godziny miałam taki ból jakby wbijanie igieł, ale to szybko przeszło i tyle, zastanawiałam się co to oznacza, pewnie zapytam jutro lekarza, jak sobie przypomnę
Dziewczyny, mam pytanie czy można używać środków na kleszcze i komary, jeżeli tak to jakich?

Do góry