reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
super Ciężaróweczki że badania prawidłowe Wam wychodzą...:)

ja pojadłam placków ziemniaczanych popiłam zsiadłym mlekiem i wybieram się na spacerek do lasu...

Czy Wy łykacie jakieś witaminy dla ciężarnych oprócz kwasu foliowego? jakie?

Hej,
Dobrze że temat został poruszony. Ja od początku ciąży biorę kwas foliowy i magnez i nic poza tym. Zastanawiam się właśnie czy już czas żeby lekarz cos dodał, czy w ogóle nic nie powinnam dodatkowo brać.

magnez bralam w poprzedniej ciazy na zbicie cisnienia, przy okazji nie mialam problemow ze skurczami lydek

mam alergie na kwas foliowy, wiec po okresie miesiaca po zajsciu przestalam brac. Jem tyle burakow, ze kwas jest mi zbedny w formie tabletkowej

tran biore, gdy mi polozna go wdusila, choc mowilam, ze jem duzo ryb w tygodniu. Uslyszalam to za malo, wiec biore, ma a, d, e plus kwasy dha.

ekstra witaminy moze bym brala zima. Teraz jem tyle owocow i warzyw, ze uwazam to za zbedne. W pierwszej ciazy w ogole nie bralam, /zaciazylam w grudniu/ a dziecko roslo w brzuchu ok.

no u mnie z owocami i warzywami tak na bakier ostatni a ryb nie jadam chyba ze w sushi surowe...czasem na obiad jest ryba ale rzaaaaadko. Ogolnie to jem dwie bulki obiad i owoc

teraz kaza brac kwas i w drugim trymestrze bo niby stwierdzili, ze kobiety w PL maja go za mało tak samo z jodem.

reklama
te co nad morzem mieszkaja to chyba raczej na jod nie narzekaja:-D

ale na powaznie, jak ktos moze brac to niech bierze, ja mam wyjatkowa nieprzyjemnosc posiadania alergii na kwas, wiec wystarcza mi teraz z tych skladnikow co jem,
WITAMINY - Kwas foliowy
podobnie rzecz ma sie z jodem. Cale zycie nad woda plus ryby plus sol i jodu mam po dziurki;-)

moze ogolnie laski kiepsko sie odzywiaja dlatego takie zalecenia:sorry2:

Do góry