reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Pinezka Ja tam malowałam włosy co miesiąc w ciązy z małym , raz to mi wyszły nie blond a rudy:szok: i to bylo na początku cązy jak o niej nie wiedziałam hehe , no a teraz to tyle farb bez amoniaku wiec nie ma czego sie bać, no ale solarium to Ja bym raczej odpuściła sobie na czas ciąży, może i to bezpieczne ale po co ryzykować, zawsze można użyć samoopalacza :D

reklama
Doklanie ja na solarium bym sie bala isc w ciazy. ja tam nie przesadzam ale pewne rzeczy w ciazy odpadaja: alkohol,papierosy, solarium czy opalanie na sloncu z odslonietym brzuchem..

Ostatnia edycja:
Dziewczyny farbujcie włosy nic wam nie będzie! Jeśli chodzi o dolegliwości to coraz częściej dopadają mnie mdłości :( w pierwszej ciąży nie miałam, no i to wszechogarniające zmęczenie!!! Ja to mam jeszcze inny problem bo mam żylaki, myślałam że będą doskwierać dopiero jak brzuszek będzie większy, ale widocznie krążenie się zmieniło i cały czas mnie nogi bolą i puchną :( Jak tak dalej pójdzie to pewnie w 5 m-cu na zwolnienie, tym bardziej że praca stojąca!
mamuśka próbuj co tylko możesz, w końcu trafisz na coś co pomoże.

mamuska wlasnie tu w Uk jest inaczej
ciezarna ma 2 usg tylko w 12tc i 20tc
no chyba ze jest sie po 35roku zycia to zrobia ci 3 ok 35tc
masakra co nie :szok:
nawet nie wie sie jakie dziecko jest duze przed porodem
i czy sie dobrze odwrocilo
ale ja w poprzednich ciazach bylam przed samym porodem w polskiej klinice na usg

ja ogolnie mialam cizkie porody
oby dwie ciaze przenoszone 2 tyg
i wywolywane porody
po dwa dni rodzilam
pierwszy skonczyl sie kleszczami
a drugi proznociagiem
wymeczyli mnie na maxa a cesarki nie zrobili
oni tu sa za natura
nie lubia robic cc
ale teraz juz sie nie dam
bede wolac o cesarke jak nie bede mogla urodzic
prawdopodobnie mam waski kanal rodny
bo rozwarcie bylo na 10 a dzieci nie schodzily
i skurczy partych nie bylo

ja za solarka tez nie jestem
raczej bym nie poszla
ale za farbowaniem jak najbardziej
o to sie nie obawiam

Ostatnia edycja:
Większość z was chodzi do gin na NFZ, ja jestem z małego miasta i tu wszyscy są do d...! Jeżdżę prywatnie do bardzo dobrego lekarza, oczywiście portfel znacznie to odczuwa ale przynajmniej wiem co się dzieje. Na każdej wizycie USG, już nie mogę się doczekać następnej wizyty kiedy zobaczę "moje" serduszko :)

cześć dziewczyny ja również przyłaczam się do grona styczniówek tydzień temu dowiedziałam się że ktoś zamieszkał w moim brzuszku, byłam u lekarza ciąża potwierdzona za tydz. następna wizyta

mamuśka23: faktycznie, rozkojarzona jestem mocno w tej ciąży. I swoją drogą szybko wszystkiego zapominam :-) Na razie mnie to bawi, ale masakra będzie :-D

mama2011: gratulacje i witamy :-)

hej
witam nowe przyszle mamusie :)
musze wam powiedziec ze dopadly nie objawy ciazy.
mdli mnie co jakis czas, ale nie wymiotuje, i kreci mi sie w glowie, cycuchy zaczynaja bolec coraz bardziej, i czuje sie jakas taka otepiala :) wszystko dochodzi do mnie odrobine pozniej :)
beatka oj to cie tam meczyli! ciebie i dzieci. oby ta ciaza zakonczyla sie latwiejszym porodem.
mnie z tym solarium nic nie przekonuje. ja nie korzystam w ciazy.
ale farbowac wlosy farbuje. tylko w pierwszej ciazy czekalam do II trymestru mimo iz farba bez amoniaku byla.

reklama
Witam, ale się dziewczyny rozpisałyście:-) ale spokojnie wszystko nadrobilam:-D ja dzis bylam w pracy starsznie puchną mi nogi i dlonie!!!... pije wode mineralna ok 3 l ale nic to nie daje;/

Mdlosci brak...
wybaczcie ze tak krotko ale młody mnie wola:)

Do góry