reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Gratulacje dla nowych Stycznióweczek 2012! Wow, ale tu teraz ruch :) Super!
Stycznióweczkom 2011 baaardzo dziękuję za ciepłe słowa - trzymajcie za nas kciuki :)

Ponieważ mój M wyjechał służbowo na tydzień, postanowiłam zrobić sobie weekendowy relaksik u rodziców na wsi. Obchodzą się ze mną jak z jajkiem - tylko przesadzają na coraz to wygodniejsze krzesła i fotele i zachęcają do jedzenia :laugh2:. A ja już i tak ledwie mieszczę się moje dżinsy! Poza tym cyce jak donice i bolą. Mdłości sporadycznie, ale lekutkie.. I mogłabym spać na okrągło :) dzisiaj spałam 10,5h. To nawet jak na mnie jest rekord :)))

Ale zaraz po południu koniec laby - wsiadam do autka i znów 4h do domku.
Miłej niedzieli Wam życzę mimo tej dziwnej pogody bez słońca!

reklama
Witajcie,
Jestem pierwszy raz na forum. na liczniku skończone 6 tygodni. 23.05 mam zobaczyć serduszko.
Wasz entuzjazm jest zakaźny, to miłe i berdzo mi niezbędne. Nastawiam się pozytywnie.
Ania.

witajcie nowe mamusie i gratuluje

my wczoraj pozno wrocilismy z imprezki
dzis troszke dluzej pospalismy

caly dzien mam lenia
nawet obiadu nie chce mi sie gotowac
chyba na szybko zrobie im spagetti
bo mi to sie nie chce jesc:baffled:

i od wczoraj mam uczucie jak na @
czy wy tez tak macie ? :confused:

cześć dziewczyny jestem nowa na tym wątku, bo wcześniej zaliczałam się do staraczek weteranek... ale w końcu się udało i są 2 kreski :-) według moich obliczeń jestem w 4 tygodniu, za 2 tyg mam wizytę, nie mogę się doczekać... martwi mnie jeden fakt, mam co jakiś czas brązowy śluz... to normalne? któraś z Was też tak ma? lekarz mi powiedział, że może tak być ale i tak się martwię, jeszcze jeden problem- zaparcia, nie wiem już co robić i co jeść, żeby ich nie było, jak tylko idę do toalety od razu pojawia się dużo brązowego śluzu :-( aż się zaczęłam bać do kibelka chodzić :-(

Ja również witam nowe mamusie :-)
I znowu musiałam nadrabiać, bo wczoraj pojechaliśmy sobie we trójkę do Gdańska na wycieczkę ;-) (co chwila musiałam kibelka szukać, bo mi ciśnie Maleństwo na pęcherz jak nie wiem co ;-)).

Beatka: ja to z kolei mało śpię, jestem wypoczęta po kilku raptem godzinach snu i raczej motywację do działania też mam niezłą :-) I oby jak najdłużej, żeby jak najpóźniej rezygnować z pracy... (nie wiem czy wspominałam, ale mam umowę o dzieło :-(). A uczucie na @ miałam jeszcze parę dni temu. Ciągle byłam pewna, że zaraz się zacznie ;-) to pewnie Tobie też lada moment powinno przejść.

Magda: gratulacje! Tym bardziej, że tak długo wystarane. To teraz musi być już dobrze. Zaparcia to chyba normalne, bo w kilku miejscach o nich czytałam i sama też mam (a zawsze jak coś mi się działo z brzuszkiem, to raczej w drugą stronę). Śluz chyba ciut gorzej... ale trzymam kciuki, żeby okazało się, że nie masz się czym martwić! Skoro lekarz mówi, że jest ok, to nie martw się na zapas. Stres Fasolkom szkodzi ;-)

magada ja tez bylam przez ok rok na staraczkach
a pozniej jak mama05 stworzyla watek staraczki weteranki to tam sie przenioslam
ale nie pamietam cie, :confused:
mimo to gratuluje i ciesze sie ze wkoncu sie udalo
moze jeszcze ktos ze staraczek do nas dolaczy

Panciora bo wiesz martwie sie bo juz jestem tydz po terminie @
a dalej mam uczucie na @
wiec zastanawiam sie czy to normalne :baffled:
bo nie pamietam juz nic z poprzednich ciaz

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, rok temu tak jak Wy nie mogłam uwierzyć, że znowu zostanę mamą:) Pozdrawiam Wszystkie stycznióweczki i zyczę bezproblemowych i najszczęśliwszych 9 miesięcy oraz śliczynych bobasów w styczniu:):-)

Beatka: ja co prawda jestem dopiero pierwszy raz w ciąży, ale myślę, że to normalne, bo mnie się to też parę ładnych dni utrzymywało. W sumie dopiero wczoraj mi przeszło. Skoro to tylko uczucie, a nie @, to się nie martw :-)

Witam kochane, dopiero dziś mam czas aby napisać :) wczoraj impreza rodzinna dziś powtórka i dopiero teraz do domu przyjechaliśmy :)
Beata kurcze współczuję tych porodów !!!!!!!!!!!!! Ale sie umęczyłaś, dla mnie to głupota ze tak mała usg macie w ciązy i te porody takie bez pomocy :(((((((((
Ja rodziłam niecałe 4 godziny małego, mialam wywoływany i od razu skurcz ale nie bylo tak żle !!:)Damy rade, ale choć teraz mogłabyś urodzić przez cc a nie sie tak kurcze męczyć :)
super zdjęcie z USG ,

DZIEWCZYNY ZAŁOŻYŁAM WATEK "NASZE WIZYTY I ZDJĘCIA Z USG " więc zaglądajcie :p

witam nowe mamusie, przepraszam ze nie odp ale dzis juz nie dam rady ale jak pamietam mnie przy pierwszej ciązy tak samo bolał brzuch jak na @ co jakiś czas, bo wiadomo tam sie macica rozciąga wiec jak nie boli bardzo i nie ma plamień jest OK !!!!!!!! mnie teraz bolał tylko pare dni przed zrobieniem testu a potem juz nie !!!

reklama
Cześć dziewczyny. Gratulacje dla nowych przybywajacych Mamuś. ruch będzie za parę miesięcy taki jak pamietam z maja zeszłego roku, dwóch dni nie dało się nadrobić:-) ale wsparcie mocne zawsze było, jak któraś miała problem.
U nas już po urodzinkach, było baardzo miło, Mati zachwycony, choć liczba osób trochę go chyba przerosła i zaczął marudzić.
Co do farbowania, to ja regularnie w poprzedniej ciąży, ale bez amoniaku i teraz też zamierzam tak samo. A na solarium itak nie chodzę. Dzisiaj po raz pierwszy miałam lekkie mdłości, ale w poprzedniej ciąży zaczęły się dopiero ok 7 tyg, i trwały z 1,5 miesiąca, więc jeszcze wszystko przede mną.
Magda, ja z początku poprzedniej ciąży też parę dni miałam brązowy śluz i wszystko okazało się byc w porządku. Jesli masz zaufanie do lekarza, słuchaj go i nie martw się. Dobrej nocki wszystkim.

Do góry