reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Vileyka dobre :tak::-D
Mnie w I ciazy dwa razy przepuszczono. Byłam w szoku.
Za to w Piotrze i Pawle jak krowie na rowie wisza kartki ze kboiety w ciazy obslugiwane poza kolejką ale wszyscy udają ze nie widzą...a w ikei dodatkowa kasa jest dla kobiet w ciazy to wszystkie sie czaja...ja tam sie wpychałam ale ludzie mniezjadali wzrokiem:-D

reklama
CZesc Laski, Dawno mnie nie było, szybko nadrobiłam.
Ja za tydz w poniedziałek na usg genetyczne.

W ogóle kiedyś tak zachwalałam na forum pakiet medyczny z mbanku a teraz stanowczo odradzam i z podkulonym ogonem wracam do LuxMedu. Napisali, że wszelkie potrzebne badania w pakiecie a się okazuje, że tokso, cytomegalia, glukoza... za wszystko trzeba zapłacić!!! Lekarz napisał mi na skierowanieu usg, że "usg" tylko więc mam nadzieję, że za to nie będę musiała płacić (ponoć 270 zł za genetyczne się płaci), ale w pakiecie mam usg płodu w cenie. Ciekawe jak to rozwiążą.

Mam ochote zadzwonić i im nawtykać.

I teraz: znacie jakiegoś dobrego gina z Promedis najlepiej, z Warszawy?

Eh

Dzień dobry!! :)

mnie tylko raz zwolniono miejsce w autobusie, zreszta zrobil to jakis Arab, zwykle autobusy sa na tyle puste, ze problemu z miejscem nie mam, ale ten akurat w wakacje pelno ludzi przewozi do zoo, kapieliska i najwiekszego centrum handlowego w okolicy, i niestety do mojego lekarza. Bylo to w 36 tygodniu.

Goska widzisz tak to jest, ze na ciezarnej kazdy chce zarobic tyle ile sie da. Nie stresuj sie, pewnie chociaz czesciowo musza Ci opieke zapewnic.

adak moze maja taka zasade, ze przez telefon nie mowia wynikow, wszystko na pewno jest dobrze.

Livastrid, zmieniam od sierpnia na LuxMed - nie bede sie uzerac.

aaaa, kupiłam sobie 2 pary spodni ciążowych:) juz chce wiekszy brzuszek... krótkie i długie, w h&m po przecenie.

ja niecierpialam spodni z guma z h&m...mialam moze 2 razy a tak to ubieralam legginsy i tuniczki i sweterki dlugie :))

u mnie w labku jest nawet info na scianie ze wynikow nie podaja przez telefon. W sumie tak powinno byc. Tajemnica :)

Badania pappa wyszły ok- uff. Jednak obrazków z usg nie oddali, mam tylko suchy opis.:-(
Macica rośnie ładnie, morfologia w porządku, następna wizyta za m-c. :-D Nie wiem jak ja wytrzymam tak długo bez USG. Podobno jednak juz wkrótce mogę poczuć ruchy malucha- mam koniecznie zapisać datę. :confused:
Mam się nie denerwować i mierzyć codziennie ciśnienie- nie wiem tylko jak to zrobić aby się nie stresować. :blink:

wyniki w porzadku to swietnie:-)

po prostu przy mierzeniu nie mysl, ze mierzysz cisnienie, ogladaj ksiazke, gazete, mysl o spokojnej ulubionej piosence, lepiej jak w domu mierzysz niz lekarz Ci mierzy na wizycie gdy w ogole sie denerwujesz

reklama
Witajcie dziewczęta:) adak to dobrze, że badania PAPPA wyszły ok, ciesze się bardzo:) Ja dziś się wybieram w ramach spędzenia nadmiaru wolnego czasu na koncert Dody co CH M1 w podwarszawskich Markach:) Pewnie znając życie pojedziemy, ja sobie gdzieś siądę popatrzę, posłucham i się to skończy frytkami w KFC:-) Ale co mi tam, dobrze się czuję to w sumie czemu mam nie pójść:)

Do góry