reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Dzień dobry :).
Ja się chciałam pożegnać (z dzidzią wszystko ok!) bo teraz już nie mam internetu i baaaaaardzo rzadko będę zaglądać do Was.
Dzisiaj wg USG jest 13 tydzień i 4 dzień ciąży. Z dzidzią jest ok, ma już 7,5 cm długości:). Na wyniki badać z krwi muszę czekać jeszcze ok 1,5 tygodnia, następne badanka prenatalne pod koniec sierpnia:).

Serdecznie Was pozdrawiam i zdrówka!

reklama
Ja się chciałam pożegnać (z dzidzią wszystko ok!) bo teraz już nie mam internetu i baaaaaardzo rzadko będę zaglądać do Was.
Dzisiaj wg USG jest 13 tydzień i 4 dzień ciąży. Z dzidzią jest ok, ma już 7,5 cm długości:). Na wyniki badać z krwi muszę czekać jeszcze ok 1,5 tygodnia, następne badanka prenatalne pod koniec sierpnia:).

Chapicha może jednak czasem znajdziesz chwilę, żeby nam napisać o postępach ciąży? trzymaj się!

donia bedzie dobrze
ja znowu czuje ze mam tetno wysokie. kurcze jak tak dalej pojdzie bede musiala isc na ekg i echo :/
psychika też mi siada i sie pewne troche nakrecam.
Jak nie urok to sraczka.

Marciaaa a co się dzieje, że psychika Ci siada??

Ja zainwestowałam 80zł w ciśnieniomierz i teraz mierzę i zapisuję regularnie :)

hej dziewczyny. jej ja dzis sie czuje okropnie im blizej 2 trymestru tym gorzej a mialo byc lepiej :( potrafie o 23 wyskoczyc z lozka bo tak mi burczy w bzuchu a dopiero co jadlam....i ciagle jestem glodna jak wilk...az mnie to meczy bo juz nie wiem co mam jesc zeby sie najesc;-)

Marcia- pewnie wiesz ale na wysokie cisnienie najlepsze leżenie. No i sól spróbuj ograniczyć. Ja znam ten ból- w poprzedniej ciąży wylądowałam w szpitalu bo miałam za wysokie ciśnienie i zbyt duży przyrost wagi. A żeby było smieszniej to jestem niskociśnieniowcem. Więc trzymam kciuki za poprawe nastroju i ładne ciśnienie
Donia- będzie dobrze- tyle kciuków zaciśnietych to musi być ok

Kurcze, i kolejna dziewczyna musiała pozegnać maleństwo. W takich chwilach bardzo się boję jak tam mój mieszkaniec bszuchatka

od czasu do czasu daj znac:)

Ja znam ten ból- w poprzedniej ciąży wylądowałam w szpitalu bo miałam za wysokie ciśnienie i zbyt duży przyrost wagi.
Z powodu ciśnienia to rozumiem, ale z powodu przyrostu wagi w szpitalu??? Niektóre dziewczyny tyją w ciąży ponad 30kg a szpital widzą dopiero przy porodzie...

Witam,

Ja czekam na wyniki testu Pappa. Dzwoniłam powiedzieli, że będzie za parę dni mają sami zadzwonić.:confused2: Co do jedzonka to ja chętnie dzień zaczynam bananami i jogurtem, a wieczorem zagryzam arbuzem.:-p Dziś kupiłam młody bober jutro sobie ugotuje, podchodzi mi też fasolka szparagowa. Nie mogę się doczekać kiedy poczuje ruchy płodu, byłabym spokojniejsza. :-) Pozdrawiam wszystkie styczniówki. Myślę że za jakiś miesiąc może dwa już będziemy znały płeć dziecka.
Jutro pędzę na morfologię, w przyszłym tygodniu idę na comiesięczną wizytę ginekologiczną a następne usg jak dobrze pójdzie będę mieć dopiero w 20 tygodniu.:-:)-)

reklama
livastrid a jak ty tego dokonałaś? tylko karmienie? czy jakieś dodatkowe ćwiczenia?

Donia na pewno będzie ok, nie martw się.
Ja też się stresuję, a idę dopiero za tydzień. Ale martwię się czy u mojego maleństwa ok.
Co do jedzenia to jem wszystko i mieszam.......szok. Wieczorem nie jestem głodna, zaczyna się koło 22!!! koszmar, i nad ranem znów.

Ja pojutrze idę na cytologię, a 12.07 do kardiologa (mam nadciśnienie). Ale najbardziej się doczekać nie mogę 13.07 - mam nadzieję że zobacę mojego maluszka. (I jeszcze urodziny mam hihihi w ten sam dzień)

Ostatnia edycja:
Do góry