reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Dzień dobry :).
Ja się chciałam pożegnać (z dzidzią wszystko ok!) bo teraz już nie mam internetu i baaaaaardzo rzadko będę zaglądać do Was.
Dzisiaj wg USG jest 13 tydzień i 4 dzień ciąży. Z dzidzią jest ok, ma już 7,5 cm długości:). Na wyniki badać z krwi muszę czekać jeszcze ok 1,5 tygodnia, następne badanka prenatalne pod koniec sierpnia:).

Serdecznie Was pozdrawiam i zdrówka!

reklama
Ja się chciałam pożegnać (z dzidzią wszystko ok!) bo teraz już nie mam internetu i baaaaaardzo rzadko będę zaglądać do Was.
Dzisiaj wg USG jest 13 tydzień i 4 dzień ciąży. Z dzidzią jest ok, ma już 7,5 cm długości:). Na wyniki badać z krwi muszę czekać jeszcze ok 1,5 tygodnia, następne badanka prenatalne pod koniec sierpnia:).

Chapicha może jednak czasem znajdziesz chwilę, żeby nam napisać o postępach ciąży? trzymaj się!

donia bedzie dobrze
ja znowu czuje ze mam tetno wysokie. kurcze jak tak dalej pojdzie bede musiala isc na ekg i echo :/
psychika też mi siada i sie pewne troche nakrecam.
Jak nie urok to sraczka.

Marciaaa a co się dzieje, że psychika Ci siada??

Ja zainwestowałam 80zł w ciśnieniomierz i teraz mierzę i zapisuję regularnie :)

hej dziewczyny. jej ja dzis sie czuje okropnie im blizej 2 trymestru tym gorzej a mialo byc lepiej :( potrafie o 23 wyskoczyc z lozka bo tak mi burczy w bzuchu a dopiero co jadlam....i ciagle jestem glodna jak wilk...az mnie to meczy bo juz nie wiem co mam jesc zeby sie najesc;-)

Marcia- pewnie wiesz ale na wysokie cisnienie najlepsze leżenie. No i sól spróbuj ograniczyć. Ja znam ten ból- w poprzedniej ciąży wylądowałam w szpitalu bo miałam za wysokie ciśnienie i zbyt duży przyrost wagi. A żeby było smieszniej to jestem niskociśnieniowcem. Więc trzymam kciuki za poprawe nastroju i ładne ciśnienie
Donia- będzie dobrze- tyle kciuków zaciśnietych to musi być ok

Kurcze, i kolejna dziewczyna musiała pozegnać maleństwo. W takich chwilach bardzo się boję jak tam mój mieszkaniec bszuchatka

od czasu do czasu daj znac:)

Ja znam ten ból- w poprzedniej ciąży wylądowałam w szpitalu bo miałam za wysokie ciśnienie i zbyt duży przyrost wagi.
Z powodu ciśnienia to rozumiem, ale z powodu przyrostu wagi w szpitalu??? Niektóre dziewczyny tyją w ciąży ponad 30kg a szpital widzą dopiero przy porodzie...

Witam,

Ja czekam na wyniki testu Pappa. Dzwoniłam powiedzieli, że będzie za parę dni mają sami zadzwonić.:confused2: Co do jedzonka to ja chętnie dzień zaczynam bananami i jogurtem, a wieczorem zagryzam arbuzem.:-p Dziś kupiłam młody bober jutro sobie ugotuje, podchodzi mi też fasolka szparagowa. Nie mogę się doczekać kiedy poczuje ruchy płodu, byłabym spokojniejsza. :-) Pozdrawiam wszystkie styczniówki. Myślę że za jakiś miesiąc może dwa już będziemy znały płeć dziecka.
Jutro pędzę na morfologię, w przyszłym tygodniu idę na comiesięczną wizytę ginekologiczną a następne usg jak dobrze pójdzie będę mieć dopiero w 20 tygodniu.:-:)-)

reklama
livastrid a jak ty tego dokonałaś? tylko karmienie? czy jakieś dodatkowe ćwiczenia?

Donia na pewno będzie ok, nie martw się.
Ja też się stresuję, a idę dopiero za tydzień. Ale martwię się czy u mojego maleństwa ok.
Co do jedzenia to jem wszystko i mieszam.......szok. Wieczorem nie jestem głodna, zaczyna się koło 22!!! koszmar, i nad ranem znów.

Ja pojutrze idę na cytologię, a 12.07 do kardiologa (mam nadciśnienie). Ale najbardziej się doczekać nie mogę 13.07 - mam nadzieję że zobacę mojego maluszka. (I jeszcze urodziny mam hihihi w ten sam dzień)

Ostatnia edycja:
Do góry