W
Wikiriki
Gość
Moja to wielka baba bo nosi rozmiar 86 i nóżki już dawno wystają a główka co prawda malutko wystaję ale widzę że w barach też się już ledwo mieści
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi ostatnio w sklepie mówili, że dopóki głowa nie wystaje z fotelika, nie ma potrzeby jego zmiany. Te foteliki, gdzie dziecko jeździ tyłem do kierunku jazdy są najbezpieczniejsze, więc nie ma się co śpieszyć. Mój Tadzinek spokojnie się mieści w obecnym foteliku, więc ja nawet nie zaczynam poszukiwań.
Moja to wielka baba bo nosi rozmiar 86 i nóżki już dawno wystają a główka co prawda malutko wystaję ale widzę że w barach też się już ledwo mieści
Wikiriki no to masz rzeczywiście sporą tę córcięNie ma zatem co ją maltretować w za małym foteliku.
Magdalena, mój też jak nie ma pory spania to też chętny nie jest do siedzenia w takim foteliku za długo. Najgorsze jak mamy jakąś dluższą trasę do przejechania, a ten się wścieka i trzeba co chwila stawać i go wyciszyć. Gdzie te czasy kiedy dziecko włożone do fotelika po odpaleniu silnika zasypiało błogo![]()
Jakbyś zgadła.. 16.08 trafiliśmy na oddział do szpitala, bo gorączka nam nie dawała spokoju plus bardzo niskie wyniki krwi! W piątek małego wysypało czyli wyszła 3dniowka, ale dodatkowo bakteria w moczu się pojawiła! A wyniki krwi ciągle złe, bo próba wątrobowa wychodziła ponad normy (w czwartek 160, w piątek już 200 było - a norma do 40) Podejrzewali salmonelle itp. Ale wyszła nasza 3dniowka!Bakaalia a może to trzydniówka ??
Pozdrawiam
Z tym wstawaniem to trzeba uważać bo to jeszcze za wcześnie i żeby później w przyszłości dziecko nie miało problemów z kręgosłupem i krzywymi nogami. Takie rzeczy najlepiej powiedzieć pediatrze i jeśli nie będzie widział przeciw wskazań to wtedy dziecko może się rozwijać a pewnie cieszy jak dziecko samo stanie-nie mogę się doczekać kiedy moja stanie ale lepiej żeby poczekała. Póki co to tylko siada i to boczkiem bo z czworaka nie umie hehe.Baakalia, dużo zdrówka dla synka. Ach z tymi szpitalami i choróbskami....
A ja chciałam pochwalić moją córcię, że pełza mi już na całego, coraz częściej udaje jej się samej usiąść (z pozycji na brzuszku) a wczoraj sama wstała w łóżeczku. Nie wiem na jakim etapie są wasze dzieci, ale ja się nie spodziewałam że ta ruchliwość przyjdzie tak szybko..
![]()