W
Wikiriki
Gość
Moja to wielka baba bo nosi rozmiar 86 i nóżki już dawno wystają a główka co prawda malutko wystaję ale widzę że w barach też się już ledwo mieści
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi ostatnio w sklepie mówili, że dopóki głowa nie wystaje z fotelika, nie ma potrzeby jego zmiany. Te foteliki, gdzie dziecko jeździ tyłem do kierunku jazdy są najbezpieczniejsze, więc nie ma się co śpieszyć. Mój Tadzinek spokojnie się mieści w obecnym foteliku, więc ja nawet nie zaczynam poszukiwań.
Moja to wielka baba bo nosi rozmiar 86 i nóżki już dawno wystają a główka co prawda malutko wystaję ale widzę że w barach też się już ledwo mieści
Wikiriki no to masz rzeczywiście sporą tę córcię Nie ma zatem co ją maltretować w za małym foteliku.
Magdalena, mój też jak nie ma pory spania to też chętny nie jest do siedzenia w takim foteliku za długo. Najgorsze jak mamy jakąś dluższą trasę do przejechania, a ten się wścieka i trzeba co chwila stawać i go wyciszyć. Gdzie te czasy kiedy dziecko włożone do fotelika po odpaleniu silnika zasypiało błogo
Jakbyś zgadła.. 16.08 trafiliśmy na oddział do szpitala, bo gorączka nam nie dawała spokoju plus bardzo niskie wyniki krwi! W piątek małego wysypało czyli wyszła 3dniowka, ale dodatkowo bakteria w moczu się pojawiła! A wyniki krwi ciągle złe, bo próba wątrobowa wychodziła ponad normy (w czwartek 160, w piątek już 200 było - a norma do 40) Podejrzewali salmonelle itp. Ale wyszła nasza 3dniowka!Bakaalia a może to trzydniówka ??
Pozdrawiam
Z tym wstawaniem to trzeba uważać bo to jeszcze za wcześnie i żeby później w przyszłości dziecko nie miało problemów z kręgosłupem i krzywymi nogami. Takie rzeczy najlepiej powiedzieć pediatrze i jeśli nie będzie widział przeciw wskazań to wtedy dziecko może się rozwijać a pewnie cieszy jak dziecko samo stanie-nie mogę się doczekać kiedy moja stanie ale lepiej żeby poczekała. Póki co to tylko siada i to boczkiem bo z czworaka nie umie hehe.Baakalia, dużo zdrówka dla synka. Ach z tymi szpitalami i choróbskami....
A ja chciałam pochwalić moją córcię, że pełza mi już na całego, coraz częściej udaje jej się samej usiąść (z pozycji na brzuszku) a wczoraj sama wstała w łóżeczku . Nie wiem na jakim etapie są wasze dzieci, ale ja się nie spodziewałam że ta ruchliwość przyjdzie tak szybko..