reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Agness_13, moja mała miała dokładnie tak samo jakiś czas temu- dokładnie w te największe upały. Bardzo rzadkie i częste kupki ok 6 dziennie. Zapamiętałam sobie to 6, bo gdzieś kiedyś wyczytałam, że jak jest więcej niż sześć to wzrasta ryzyko odwodnienia i trzeba na to uważać. Też była oprócz tego spokojna i zadowolona. Przeszło po ok tygodniu samo, niestety zaraz okazało się że mamy problem w drugą stronę, ale to oddzielny temat. Nie wiem co Ci poradzić obserwuj malucha. Jeśli jest na piersi to może ostatnio częściej je po troszeczku? U nas to chyba było powodem, przez upały mała jadła (i piła, w końcu pierś to przecież też napój) często i tym samym jadła mleko z dużą zawartością laktozy, co było najprawdopodobniej przyczyną luźnych kupek. Nie wiem co Ci doradzić, nie wiadomo czemu tak się dzieje, przeanalizuj czy coś się u was nie zmieniło, nawet pozornie nie mającego nic wspólnego ze sprawą. ;-)

reklama
Agness_13 Ja miałam też cos podobnego - lakarka stwierdzila ze moze to byc wszystko ale puki radosne i ladnie je to nie ma sie czym przejmowac... kazała tylko raz dziennie podawac probiotyk... po 2 dniach kupy byly normalne;)

Agness... luźne, wodniste kupy mogą też być oznaką nietolerancji na gluten. Czy już go wprowadziłaś i czy te luźne kupy nie zbiegły się z jego wprowadzeniem.

Co do siatek centylowych, to u mnie lekarka zawsze sprawdza. Mój Tadzio jeśli chodzi o długość jest w 75 centylu, a jeśli chodzi o wagę w 25, więc spora rozbieżność.

Moja na długość zawsze wypadała z siatki bo jest powyżej 97centyla...
Pogoda u mnie paskudna i aż się nic nie chcę..
Ja jeszcze nie miałam problemów z kupami choć moja nagminnie robi kupy zielone ale to po mleku które je

cześć dziewczynki. Dziękuję za rady. Powoli man się normuje, już są tylko 3 kupki, i bardzo normalne. Mała już jest grzeczna, mało marudzi. Ząbków wciąż brak :-(
Byliśmy u lekarza, ale też nie znał przyczyny.
Buziaczki dla was wszystkich i oczywiście dla maluszklów też. ;-*

Ja się przymierzam do kupna fotelika, rozglądam się na Allegro i dziś zobaczę jeszcze w sklepie.
Pozdrawiam

reklama
Mi ostatnio w sklepie mówili, że dopóki głowa nie wystaje z fotelika, nie ma potrzeby jego zmiany. Te foteliki, gdzie dziecko jeździ tyłem do kierunku jazdy są najbezpieczniejsze, więc nie ma się co śpieszyć. Mój Tadzinek spokojnie się mieści w obecnym foteliku, więc ja nawet nie zaczynam poszukiwań.

Do góry