reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

hej
my dzisiaj pospalismy do 9:-), oczywiscie z przerwami na cyca co 3godz. Teraz maly znow spi po godzinnej aktywnosci. Ciekawe kiedy sie obudzi, bo na spacerek trzeba wyjsc poki super pogoda ;)
Do mnie tesciowa przyleci po swietach- w polowie kwietnia...mam tylko nadzieje, ze wiecej pomoze niz poprzeszkadza:-D
DZis Robin konczy 5 tygodzni! Ale ten czas leci, a w w ciazy tak sie dluzylo
slonecznego dnia dla Was!!!

reklama
no i kolejny tydzien sie rozpoczal...

hej

Do mnie tesciowa przyleci po swietach- w polowie kwietnia...mam tylko nadzieje, ze wiecej pomoze niz poprzeszkadza:-D
DZis Robin konczy 5 tygodzni! Ale ten czas leci, a w w ciazy tak sie dluzylo

:-D:-D:-D no zycze by pomogla a nie przeszkadzala;-)

fiu fiu 5 tygodni, no moj dzis ma 2 miechy. Tak, mi sie w ciazy dluzylo, bo tygodnie tak sie niemilosiernie ciagnely:huh::-p

malutka mi tak mala budzila sie co 2-3 godziny, ale za to cierpliwa w ciagu dnia byla. Mlody przesypia nocke /od ok 23 do 5/ ale za to jest okropnie niecierpliwy i do tego furiat:-D

spie z malym jak mi sie nad ranem przebudzi, po co mam mu to odbierac. Mala jeczaca nie byla, wiec sama w kolysce spala, ale ten widocznie lubi byc przy kims. Jeszcze mu sie w zyciu zachce spac bez mamy:laugh2:

A moja zrobila mi niespodzianke w weekend ;) Zasypiala kolo 23 i spala do 6 potem szybkie karmienie i wstawalismy o 9-10 ;) Ja Kasinke na loterii wygralam. Anioł nie dziecko. Wczoraj bylismy u znajomych 7h ani razu sie nie rozplakała ;) Jadła, smiala sie, spala i tyle ;)

A mój starszak złapał anginę, mam nadzieje że Wojtusia nie zdążył zarazić. Lecę spać bo wczorajsza noc byla kiepska.

moja Lenka zasypia po kąpieli ok 20 (kąpanie, butla, do łóżeczka odpoczywa po jedzonku i sama usypia)i prześpi 8 godzin póżniej butla i jeszcze 4 godzinki spania. w ciągu dnia jest bardziej aktywna nieraz marudna, usypiać trzeba na rękach i czasem z marnym rezultatem czyli na 5, 15 minut, ale jedna drzemka jest zdecydowanie dłuższa po obiedzie

hej
wczoraj moje dziecie caly czas na rekach...ehhh nic nie moglam wczoraj zrobic. Moze to jakis skok rozwojowy? Spal po 15 minut, nawet na spacerku nie zasnal na dlugo. Dopiero wieczorem spal godzinke:confused2:. Mam nadzieje, ze dzis bedzie lepiej ;). May poki co spi a ja moglam glowe umyc:-).
mama2011- fajnie masz, ze mala spi dlugo w nocy. Ja karmie co 3 godziny...

Czy Wasze maluszki maja juz unormowany rytm dnia???

Witam :).

Anielka jak tak patrzę o jakich porach Zośka je, to chyba ma już swój rytm dnia. I kupki też robi w tych samych porach zazwyczaj (2,3 dziennie, nie po jedzeniu).
A dzisiaj dała się wyspać Mała- zasnęła o 22,30, przebudziła się o 4,30 szybciutko wypiła i spała do 7,30 :). Dzisiaj też sobie po południu na spacerek wyjdziemy (błogosławiona chusta ;D), pewno znów same- tatuś nadgodziny robi. Może znów tak w nocy będzie spała :).
Ale jak przeciekłam rano, to ja, łóżko i Zośka mokre ;). Pieluszka mi się obluzowała i poleciało obok.

Witajcie ;)
Ja nie wiem czy mam się cieszyć czy jak, od jakiegośś tygodnia zawszę daję małemu butlę z mm przed snem wieczorem (pomimo to zawsze budził się po dwóch godzinach) i po wczorajszej butli mały jak zasnął o 20;30 (nagle chodzi o godzinę szybciej spać - po przeprowadzce mu się przestawiło) obudził się dopiero o 00:20 i później cyc i 3:30, 5:00 i tak myślę że to za rzadko chyba skoro chcę go karmić piersią, a jak nocne karmienie jest tak rzadkie to i pokarmu będę miała mniej.. eh chyba wrócę do karmienia cycem przed snem a nie butlą, ewentualnie jak mu będzie mało to zrobię mleczka i dam.. ale nie sama butla

Bakalia w nocy karmisz piersią, tak?

Wg mnie te przerwy nie są takie długie, ja powoli karmię raz w nocy, no i przed snem. A przed snem dajesz tylko mm czy pierś też?

reklama
Bakalia w nocy karmisz piersią, tak?

Wg mnie te przerwy nie są takie długie, ja powoli karmię raz w nocy, no i przed snem. A przed snem dajesz tylko mm czy pierś też?

W nocy tylko pierś, przed snem tylko mm.. i przez to chyba mam mniej pokarmu, bo moje dziecko było dziś nie dojedzone i musiałam zrobić butlę, zrobiłam 70ml wypił mi 40ml i zasnął.. eh

normalnie co dwie godziny go w nocy karmiłam, i zanim mi zasnął (21:30) pomimo że pił butle 70-80ml to jeszcze chciał cyca, a teraz wypije 70ml i nie chce nic, idzie spać (20:30) i śpi długo.. powinnam być zadowolona, ale martwi mnie to że chociaż do tych 6miesięcy nie dam rady go karmić.. a boje się zacząć pić te herbaty na laktacje żeby mi się nagle za dużo nie zrobiło.

Ostatnia edycja:
Do góry