reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Ale ja jestem dumna z mojego Dzieciaczka:-). Ma już swój rytm dnia, co bardzo ułatwia nam wspólne funkcjonowanie. Śpi grzecznie od 21 do 8 (z przerwami na karmienie 23-24 i 4). Rano karmienie, zabawa i drzemka koło 11, potem pobudka na jedzonko ok. 12 i spacerek (w wózku też drzemka:-)). Następne jedzonko ok.16 i tata wraca z pracy:-). Potem tak do ok 21 troche zabawy, trochę marudzenia i trochę gazów, kąpiel, karmienie ok. 20, a potem mega spańsko do rana. Mam nadzieję, że tak już będize zawsze:-D

Hej kochane:) jak samopoczucie?:) Mam pytanko wczoraj dostałam takiego plamienia bardziej brązowego niż krew jak zawsze przy okresie i czy to może być już okres tak wyglądający? Co do zaglądania na szwy i krocze to też zaglądłam i żałuję bo dostałam doła... że moja dziurka jest za duża...:zawstydzona/y::-(

citronka już ustaliłam, że jak Szymek zacznie chodzić, to tatuś będzie latał za nim:-):-)
mały leżąc na mnie pełzał i kopał brzuch i rana mnie ciągnie i troszkę podpuchła:-(

hej:-)
mojemu okreslali grupe krwi, bo ja z moim R mam konflikt serologiczny i to bylo potrzebne w razie gdyby musieli podac mi przeciwciala. ale maly ma taka grupe krwi jak ja.
mazia-to raczej jeszcze nie okres... i nie martw sie, wszystko wroci do normy. Cierpliwosci:-)
renna-zazdroszcze, ze Twoj ma juz swoj rytm dnia:tak:.
................
A ja od wczoraj podaje mojemu kropelki BIO GAIA.mam nadzieje, ze pomoga, bo wczoraj znow mial gazy i twardy brzuszek:-(
No i jeszcze jedno- ktoras pisala o pieluszce przy buzi w czasie zasypiania- i uwaga- podzialalo na mojego Robinka!!!:-DNie musi juz zasypiac na mnie;-)

Dziewczyny ile tych kropel ESPUMISANU podajecie/ podawałyście dzieciaczkom?
Bo niby jest w ulotce 20na dobę (jeśli 5 razy na dobę to wychodzi 4 kropelki) ale sama nie wiem ile razy powinnam dać tak na pierwszy raz.. a chce zacząć dawać małemu.

reklama
Mój Olek nie lubi mieć niczego na buzi ani w jej pobliżu więc pieluszka odpada, próbowałam. Za to działa usypianie na rękach, najlepiej przy muzyce jak mamusia tańczy :-D
Pozdrawiam

Do góry