reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
Dziewczyny a jaką temperaturę trzymacie w domu? Ja mam ten problem, że śpimy w niedużym pokoju i w nocy jest po prostu duszno mimo zakręconego kaloryfera mamy 23 stopnie (teściowe grzeją w pozostałej części mieszkania). Boję się zostawić rozszczelnionego okna żeby małego nie przewiało, ale za to byłaby lepsza cyrkulacja powietrza...

Dziewczyny a jaką temperaturę trzymacie w domu? Ja mam ten problem, że śpimy w niedużym pokoju i w nocy jest po prostu duszno mimo zakręconego kaloryfera mamy 23 stopnie (teściowe grzeją w pozostałej części mieszkania). Boję się zostawić rozszczelnionego okna żeby małego nie przewiało, ale za to byłaby lepsza cyrkulacja powietrza...

23 stopnie to rzeczywiście troche dużo... My tyle mamy do kąpanka, a w nocy w pokoju 20, max 21,5 stopnia.
Ja zostawiam drzwi na korytarz uchylone, żeby nie było duszno i zawsze trochę ciepła "ucieknie".

niki ja niestety zajrzałam i to był błąd :szok: ale mam jeszcze szwy tu przy cewce i to całkiem sporo, dziwne bo dalsza część już się rozpuściła. :sorry2:
A co do kupki to mnie mama raczyła muesli na śniadanie i spacerki i chcąc nie chcąc ze łzami w oczach się przemogłam i teraz jakoś idzie, z bólem ale idzie.
A powiem Wam, że jakos Stwórca nie przemyślał sprawy porodu i połogu. Organizm ludzki nie jest do tego stworzony :tak:

A mój mąz dziś radośnie zapytał mnie czy już mogę uprawiać sex :szok:

Hey mamusie ! ;-)
U nas oczywiście dzień na rękach przespany, ale za to synek zasnął w łóżeczku o 19 i przed chwilą wstał jeść;-) gdyby tak za dnia było...:-)
Szymek też chrząka, stęka jak je to wydaje z siebie mruczenia dziwne:-) jak śpi to wzdycha sobie, powtarzam wtedy mu " taak ty to masz ciężkie życie".
Czytałam gdzie indziej wasze posty o języku niemowląt. Dla mnie kobieta jest super, jej porady też, ale to prawda ni jak się mają do naszej rzeczywistości, np.jej rady, że jak dziecko do trzech razy ziewnie, to odkładać do łóżeczka, yhym ! Ja Szymka i po jednym ziewaniu odkładałam i po 3 i niestety bez smoka, czy rączek i tak nie zasnął;-)Łatwy plan? jak najbardziej się sprawdza, od 19 do 5-6 rano;-)

Drugi raz pomijając pierwszy tydzień życia Radka jestem niewyspana.. mały od 7.00 już rozbudzony, przed chwilą zasnął oczywiście nie obyło się bez kilku prób wyciszenia, ale ostatecznie się udało.. oczywiście u mamy na rękach, a jeszcze dwa dni temu zasypiał ładnie sam odłożony.. no nic, przeczekamy ten dziwny okres!

mam dziś w planach iśc uzupełnić zapas gazików, soli fizjologicznej... tylko pogoda nie zachęca.

hej dziewuszki :)
u mnie o dziwo pogoda przepiękna :-) malutki zasnął, mamusia idzie zrobić się na bóstwo, tatuś zrobi śniadanie i wyruszamy na całodzienny spacerek :-)
miłego dnia życzę

reklama
Fazerka!! zazdroszczę pogody!! u nas dziś słońca nie ma, ale jest dość ciepło, więc zaraz zabieram Młodą na spacerek jak się obudzi...

Do góry