reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Wróciłam od gina podłamana ...
Skierowanie do szpitala na niedzielę (na skierowaniu napisane 41wg USG, 42/43 wg OM) ... heh taka mała rozbieżność...
Niby od poniedziałku próba oxy ...
Młody waży 4230g
Przepływy przez pępowinę ok
Czynność serca ok
A skurczy - hmm nie wiem, bo doktorek nie umiał poprawnie sprzętu włączyć, a pani pielęgniarki nie było :-D

Boże ja tak nie chciałam tego wywołania, ale nic się u mnie nie dzieje :( wg gina rozwarcie na jeden palec, szyjka 3cm, a wg położnej rozwarcie 3cm a szyjka 1,5cm .... Trochę głupia się teraz czuję ...

reklama
Alka dasz rade!!!!! Nic sie nie martw, a do niedzieli jeszcze troche czasu, moze maly sie przestraszy, tak jak Ty i sam wyjdzie.... Ja tak mialam, na srode termin przyjecia do szpitala na wywolanie i w niedziele samo poszlo!!!! Trzymam kciuki!!!! Buziaki!!!!

A Rutkowski - żeruje na nieszczęściu nie po raz pierwszy. Byle pokazać się w mediach...

no cóz - lansuje się przy kazdej okazji, wiadomo (trudno mu sie dziwic zreszta), ale to jednak on doprowadził do przełomu w sledztwie, a nie nasza niby "wszystkowiedzaca" policja

Ja bym paracetamolu nie brał tyle, jakbym karmił piersią. Na szkole rodzenia położna mówiła, że można 1 raz wziąć i mówiła, że można brać ibuprom. Dodatkowo znalazłem taką listę leków, które można brać przy karmieniu piersią.

Leki a karmienie piersi

Paracetamol mozna brac bez obaw. Ja brałam duzo silniejsze leki przez 3 dni - ketonal - jak mi mówiono "neonatolodzy nie maja nic przeciwko, byle nie za długo" jaks polozna powiedziala, ze to nie jest tak, ze dziecko go nie dostaje z pokarmem, ale ze nie ma zadnych skutków ubocznych.

Nie ma sensu cierpiec i byc przez to "byle jaką" matką, tak uwazam. A naprawde czesto pytałam, czy nie szkodze dziecku przez te przeciwbólowe, wszyscy zapewniali, ze nie.

krupka wolałabym nie ....
a teraz się zastanawiam wciąż Polna czy Raszei? na Polnej mam położną, ale ona będzie jutro w nocy i potem dopiero we wtorek w dzień...

....

dzwoniłam właśnie do mojej położnej i ona mówi, że zamiast w niedzielę mam przyjechać jutro wieczorem i ona pomoże mi jutro urodzić ... kurcze tak sobie myślę, że niby jak?? Bo mówiła, że bez kroplówki... to co mi zrobi?? Pęcherz przebije?? Czy wtedy zdążę na jej zmianie?? Co masaż zrobi?? Kurde jestem zdegustowana...

Ala w takim razie trzymam kciuki za Ciebie. Życzę aby poszło szybko i sprawnie.
Nawet jeśli padnie decyzja o cc to się nic nie martw to jest do przeżycia oby Cię tylko nie męczyli długo tym oxy bo średnia przyjemność. Coś o tym wiem... ;-) Powodzenia.

potwierdzam - cc nie takie straszne, zwłaszcza, ze Twoja dzidzia nie mała juz - nie ma co dłuzej czekac

Alu jeśli kazała Ci przyjechać to jedź kochana, uwierz że oni wiedzą co robią. Będziesz miała pomoc i to jest najważniejsze.

reklama
Alka i ja zgadzam się z dziewczynami wyżej ;-) Lepsze już cc niż oxy ( godzinę czasu miałam przyjemność to poznać i dziękuje:-))
I jedź jutro a nóż, widelec Franka przywitasz jutro na świecie:-):-) W końcu jakoś muszą uparciucha na świat wyciągnąć;-)
Trzymam kciuki !

Do góry