reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Kochana mój suwaczek tak samo z USG bo okres to ja mialam ostatni raz w styczniu !!!!!!!!! wiec cięzko mi by bylo inaczej liczyć te tyg :)

reklama
a wiec nasze dzidzie to rówieśniki :)
a teraz kiedy idziesz na kolejna wizytę?

ja dostałam skierowanie na wyniki krwi i moczu i tak sie przybieram by sie wybrać, a nie chce się mi. bo daleko muszę jechać.
ale ogólnie właśnie te wieczne klucie mnie i pobieranie krwi sprawiało mi największy dyskomfort w ciąży.

i do dosłownie rówieśniki :-D
18 maja mam następną wizytę , wiec juz niedługo :) nie mogę sie doczekać bo mam nadzieje ze bedzie dobrze !!!!!
Ja mialam robione w szpitalu przed zabiegiem badania ale teraz znów zrobię sobię po wizycie !!!! Ja nie znoszę tych kłuć poza tym ja nie mam widocznych żył i zawsze jest ze mną problem, jak byłam w ciąży za kazdym razem wysłuchwiałam ze bedzie ciężko ze mną przy porodzie w razie czego i owszem przy porodzie wkuwali sie 8 razy aż w koncu udało sie na dłoni , a ręce to mialam sine !!!!!:(

Dziewczyny,
Czy jak jutro pojde na 1 wizyte do gin to zrobi mi USG? Powinien? CO mam sie go zapytac na jakie badania powienien mnie skierować.

Byłąm juz u jednego jak pisałam wczesniej ale ten lekarz okazał sie totalnym idiotom. Kazał mi zrobić test kolejny a potem przyjśc. Hehe chyba wybierajac sie z ciazą nie ide do ginekologia nie zrobiwszy testu. NO coz oby mniej takich palantów

Mnie gin robił na pierwszej wizycie usg za kazdym razem, a prywatnie nie chodze tylko do przychodni , zrobi na pewno !! a takie czubki sie zdarzają, a idziesz do przychodni czy prywatnie ??????????

MAm zapewniona prywatna opieke medyczna przez zakład pracy.
Zapisałam sie do jednej Pani ale wlasnie dzis nie naczytałam sie za dobrych opinii o niej, no zobaczymy. Nie bede zadowolona, to poszukam dalej. MAm jeszcze czas zeby szukac choć niewiele.

spokojnie moze tak źle nie bedzie:) jak nie ta to inny gin :p ja do 5 miesiaca chodziłam do wawy do gina a potem kupilismy mieszkanie gdzies indziej i dalej ciaze prowadził inny lekarz :)
a co takiego piszą o tej babce ??????? ze źle sie opiekuje pacjentkami ???????????/

Pisza ze odpowiada na pytania jakby nie chciala w ogole gadac i głupie odzywki stosuje. Niektore dziewczyny od razu po pierwszej wizycie w ciazy od niej uciekly.NO zobacze jutro- sama sie przekonam.

hehe moze jutro bedzie miec lepszy humor -oby , nie lubie takich lekarzy łeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!! Tak jakby na siłe tam siedziały i przyjmowali pacjentów !!!!!!!! Ja na szczęscie mam super gin, miła zawsze uśmiechnięta na pytania odpowiada z chęcia :) zawsze usg robi ;) a niby to państwowo wiec z czasem tego usg nie bedzie pewnie robić bo tak coś słyszałam ze tylko 3 usg na całą ciąze robią państwowo ale ciort wie jak to jest, poza tym na usg bede chodzić prywatnie bo ten co prowadził moją ciązę z małym ma najlepsze usg w mieście i zawsze zobaczy szybko i pewnie jaka płeć ;) wiec moze w 13 tyg juz luknie a maleństwo pokaże :)
ale mi zimno,,,, ide pod koc , poleżeć ;)

reklama
A tak w temacie prywatnych/nfzowskich wizyt- ja wizytę chciałam umówić za jakiś tydzień, bo zaczął mi się teraz 5 tydzień jeśli dobrze liczę. Tylko rozważam różne opcje i nie ukrywam, że prywatnej się trochę boję finansowo...
Czy to, że jestem w ciąży automatycznie powoduje, że mogę iść do gina na wizytę państwową za free?...

Do góry