ależ of course ... i nadal nie zmieniłam planu - kolejny maluch będzie z rocznika 2013 :-) .... no chyba, że po porodzie zmienię zdanie, ale mam nadzieję, że niei co po jakim czasie nastawiasz sie na kolejnego malucha patrzac z perspektywy koncowki ciazy Alka?
reklama
krupka
Entuzjast(k)a
Gratulacje!!!
Ja chyba w Raszei choć w sumie sama nie wiem do końca Powiedz mi, na Polnej faktycznie tak kiepsko z opieką po porodzie?? Jak już z dzidziusiem leżysz... bo słyszałam, że porodówka luuzzz, ale później masakra i tego się boję ....
nie wiem, kto Cię zniechęcił, ale moze Cie nie lubi, czy cos? ;-)
Ja byłam w 6 szpitalach panstwowych w ciągu ostatnich 5 lat - takiej opieki i tak miłego personelu jak na Polnej jeszcze nie spotkałam (porównywalne w zasadzie tylko do prywatnych placówek - a byłam w 2). Poza tym świetna i kompleksowa opieka nad maluszkiem - jak tylko jest cien wątpliwości od razy sprawdzają, czy wszystko OK.
Poza dwiema zołzami na sali wybudzeń (ale tam jest się tylko po CC) cała reszta naprawdę super.
Z tym brakiem łóżek na położniczych trochę ściemniaja, bo u mnie np wolne było całą noc, rano przywieźli kogoś po CC - całą noc była na tej sali wybudzen, bo ponoć miejsca nie było ;-) Niemniej jednak ruch faktycznie spory
livastrid
2010 & 2012
Alka to zycze Ci braku zmiany zdania
wesolo mi jest, corka cofnela sie w rozwoju o jakis rok i trzy miesiace
ja sie nastawilam na 2014 poki co
wesolo mi jest, corka cofnela sie w rozwoju o jakis rok i trzy miesiace
ja sie nastawilam na 2014 poki co
krupka ... dużo się czyta, słucha ... niby w Raszei o niebo lepiej ... i fakt jak byłam dziś to położne zajebiste i miłe, choć z drugiej strony na Polnej też nie narzekałam... tylko tu tak bardziej "rodzinnie" bo mały szpital i nie jesteś dla nich taka anonimowa echhhhhhh zresztą powiem Ci szczerze, że ja jeszcze do końca nie zdecydowałam gdzie pojadę ... pewnie decyzję podejmę jak nastanie godzina zero ... strasznie to denerwuje mojego M. bo on mówi, że chciałby wiedziec ... no ale cóż to ja a nie on jestem w ciąży on będzie tylko szoferem i obrywaczem obelg na porodówce
.........
idę poprosić ekspres o 2 kawy mokka bo sąsiadka woła na relaksujące ploteczki, ale błaga o kawkę a co tam, niech ma
.........
idę poprosić ekspres o 2 kawy mokka bo sąsiadka woła na relaksujące ploteczki, ale błaga o kawkę a co tam, niech ma
Ostatnia edycja:
Emmm
Fanka BB :)
ależ of course ... i nadal nie zmieniłam planu - kolejny maluch będzie z rocznika 2013 :-) .... no chyba, że po porodzie zmienię zdanie, ale mam nadzieję, że nie
No ja np zmieniłam zdanie, że różnica wieku między dziećmi powinna być mała a jedynaki są pokrzywdzone przez los.... Kompletnie już tak nie myślę :-)
aninaaa
Październikowa Mama'06 Entuzjast(k)a
między moimi dziećmi też będzie 5 lat i 3miesiące różnicy. myślę że jest to idealna różnica wiekowa.Między mną i bratem jest 5 lat różnicy. Idealnie serio Kasinek już z nami jest w 2017 pora na chłopaka. Amen.
Laski po SN: kiedy będę mogła usiąść jak cywilizowany człowiek? Boli dupka ;(
a jeśli chodzi o tyłek,ja siadałam normalnie następnego dnia po porodzie
Aniaaa my od jakiś 12-15 lat jestesmy naprawde dobrymi przyjaciółmi jesli nie najlepszymi a wczesniej bylam starsza siostra, ktora uwielbiala sie zajmowac braciszkiem. Nawet teraz jak mam meza i swoja rodzine, mieszkamy w roznych miastach raz- dwa razy w miesiacu idziemy we dwoje do kina albo cos zjesc. 5 lat jest super
Emmm
chyba w takim razie nie ma reguły ja myślałam o małej różnicy wieku, bo teściowa mówi, że mój A. traumę przeżył, jak mu się brat urodził i przestał się odzywać w ogóle ! Oni do dzisiaj nie mają kontaktu zbyt ze sobą a różnica między nimi to właśnie 5 lat.
reklama
niki222
Kolejne info od Bakaalii- coś mi się wydaje, że kolejna dzidzia Nam się rodzi.
Ja już po kolacji.A. w pracy, ale na szczęście moje Kochanie załatwiło mi ostatnią część Harrego Pottera:-).
Więc siedzę i oglądam-obym się za bardzo nie wystraszyła;-).
Ja już po kolacji.A. w pracy, ale na szczęście moje Kochanie załatwiło mi ostatnią część Harrego Pottera:-).
Więc siedzę i oglądam-obym się za bardzo nie wystraszyła;-).