reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Dzięki, Dziewczyny :)

Opis porodu wrzucony. Także chętne do czytania o mękach Strzygi zapraszam :)

Niki - ja całą ciążę słyszałam, że wrobiłam P. w dziecko :p

Bakalia - to życzę lekkiego porodu, jeśli planujesz dziś zaczynać :p

reklama
hehe no to moja chyba też .... ja w ogóle straciłam jakiekolwiek objawy ciąży ... choć i tak nie miałam ich za wiele ...
bolały mnie cycki - przestały
biegałam sikać w nocy - przestałam
łapały mnie skurcze łydek - minęło
miałam czasem zgagę - przeszło
no dobra - czasem mi się w brzuchu coś rusza, ale może zjadłam jakiegoś wielkiego robala ...

Goska mnie rozbawiła tą urojoną ciążą, ale widzę, ze i Ty taką masz? :-D :-D :-D :-D

Gośka- mój gin w pt jak robił mi usg to powiedział że mam na te wymiary w ogóle nie patrzeć bo na tym etapie zmierzenie dziecka włąściwie graniczy z cudem. Wg usg to ja bym jeszcze w tej ciaży spoooro pochodziła- waga malucha wychodzi 3150g ale na bank jest wiekszy

a mi właśnie na dzień przed porodem (18.01) w szpitalu zmierzyli malucha prawidłowo - powiedzieli, ze niecałe 3500, a było 3450. Wcześniejsze pomiary od gin takie sobie, bo już niby 04.01 miał 3600

fazer, niestety osobiscie musicie oboje, 2 miechy to czas urzedowy, na pewno bedzie szybciej, mi powiedzieli, ze 3 miechy a dostalam po 2 tygodniach

u nas obydwa akty załatwiał mąż, ja tam nie byłam w żadnym urzędzie w tej sprawie

Helou mamusie i te zakorkowane :pP
U mnie dalej brak oznak porodu. Proponuje iść rodzić w kupie...zawsze raźniej. :tak: Franio ma czkawkę ...za dobrze mu. Dobrze ze to już koniec. Jestem mega gruba. Zrobilam sobie fote. Normalnie humbak jak nic. :crazy: Pocieszam się ze jeszcze max 14 dni i finito....

Asiuk gratuluje- pozegnala się z naszą kliką

Mami. Bylas na badaniu? Kurcze nie bede Ci prawić kazań ale nie róbcie tkaich numerów jak nie chcecie tulic zaraz 2 dziecka

Znów załatwiłam spacer ... a teraz Franio tak wojuje w brzuchu jakby mi chciał powiedzieć: "tej matka, jak ja nie będę chciał wyjść to żadne chodzenie Ci nie pomoże" :-D:-D

Troszkę się wyspałam, zjadłam bułę z nutellą - trzeba korzystać ;D i znów nie mam co robić.
W domu moja mama panikuje, ciśnienie mi tym podnosi.. normalnie oszaleć można!

Alka widzę, że uskuteczniasz spacerowanie i dobrze! Franio pewnie lubi takie bujanie ;D

Alka - to tak działa :) Sprawdzałam na sobie. Trzy godziny wśród nocnej ciszy przez las, a ten nic :)

Bakalia
- jak ja Ci zazdroszczę nutelli...

Tymon ma przestawiony rytm dobowy (po tatusiu) w dzień smacznie śpi. W nocy również smacznie śpi, ale budzi się co dwie godziny na karmienie :) A ja korzystam i ogarniam mieszkanie.

reklama
Do góry