reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Gosia,Alka- co Wy myślicie, że tylko Wy nie macie objawów:laugh2:.Ja też kurde nie mam.No dobra, może poza siusianiem.Ale ja wypijam hektolitry płynów i niestety to tego skutki uboczne.
A Asiuk to numer wywinęła i się z Naszego grona wypisała-heheh Jej strata;)
Anastazzja- z tą szkoła to ja też nie zawsze szłam-dwa razy nie dałam rady-po świętach i na początku roku. Ale dziś są ważne dla mojego A. bo pielęgnacja noworodka:-D.Miały być ostatnio, ale się prowadząca rozchorowała. A że mój A. pracuje na zmiany, więc nie zawsze mógł ze mną być.
Trzymam kciuki za udaną wizytę:), ale coś mi się wydaje, że GIN Ci nie powiem wymarzonego zdania o porodówce,bo nie wolno się tak w kolejkę wpychać;-).
Gosia-udanego KTG.Może żeby coś się przyspieszyło, zjedz te mega słodkości od gości:))
A ja dziś o dziwo sobie pospałam, A. kupił mi świeże bułeczki, więc zjadłam z serkiem żółtym i kakao sobie zrobiłam.
Troszkę mi dzidzia wieczorem brzuch pokopała i żeberka mnie bolą- ale co się dziwić, jak zjadłam troszkę chipsów o smaku chilii i coś czułam że dziecku nie smakują-myślałam, że mi z brzucha wyskoczy dosłownie:rofl2:. Obiecuję maleństwo, że mama już nie będzie jadła takich niezdrowych rzeczy.
Strzyga witaj:))

reklama
Goska no jak sama?? Przecież ja też będę :) trzebaby poszukać forum dla ciąż trwających jak u słonia :-D

Zapomnialyscie, ze ja tez tu zostane z Wami:-D

Witam
Goska-ta Twoja lekarka na 100% cos pokrecila z wiekiem Twojej ciazy bo przeciez nie sprawdza sie tego w 9 m-cu!
Mami-nie panikuj, tylko zrob jak dziewczyny radza- idz do lekarza i zrob test z krwi 2 razy i bedzie wiadomo czy beta rosnie czy spada.

U mnie nadal nic. W nocy maly wiercil sie wesolo i ma gdzies wstawianie glowki do kanalu rodnego. Skurczyki jakies wczoraj wieczorem mnie nawiedzily ale te bezbolesne.

Hej dziewuszki
ja z takim pytaniem do mam mieszkających za granicą.. a mianowicie czy my musimy rejestrować dzieciaczka na terenie Polski? jak tam to w jaki sposób to robicie?
z góry dziękuje za odpowiedź :-)
buziaki ślę maluszkom na świecie i tym w brzuszkach :-)

Dziewczęta, dla uspokojenia - to po prostu wydrukowało się tak. Pomiary wyszły takie, że niby 37 tydzień. Choć z wagi wynika co innego.
Ja to nie wiem co za potworek we mnie siedzi, ale mógłby już wyjść.

Mykam od apteki bo gardło boli.

FAzerkamm-ja po urodzeniu malego musze isc do konsulatu pl i wyrobic malemu paszport polski ( nie mam obywatelstwa szwedzkiego tylko pobyt) NAjlepiej zadwon u siebie do konsulatu lub ambasady pl i dowiedz sie jakie papiery musisz zlozyc :) Powodzenia

Niki...hehe...to życzę Ci, żeby się dzidziuś nie zaczął rodzić przed dzisiejszymi zajęciami:D:D:D a co do gina to wiem:(:( niestety...no, ale cóż poradzić???:):) niech Hanka siedzi tyle ile jej trzeba:):)

Jeszcze ja! Jeszcze ja! :-D Ciąża słonia- podoba mi się;-) A też miałam nie donosić- maluch chyba pokazuje panu doktorowi figę. Ale mam jeszcze jedno zaliczenie do zdania- może na to czeka? A potem 2 egzaminy w sesji ale to już z maluszkiem
Asiuk wymiotła- nic nic i tu nagle pocisnęła:-)
Gośka- mój gin w pt jak robił mi usg to powiedział że mam na te wymiary w ogóle nie patrzeć bo na tym etapie zmierzenie dziecka włąściwie graniczy z cudem. Wg usg to ja bym jeszcze w tej ciaży spoooro pochodziła- waga malucha wychodzi 3150g ale na bank jest wiekszy
Anastazja- hihi, dlatego u nas to A. zajmuje się skłądaniem ubrań. Ja piore i rozwieszam

heja

o prosze Asiuk wczoraj jeszcze pisala a dzis juz po fakcie :-D

Anastazja, wiesz mam znajoma co jej test pokazal w 7 tygodniu, a jednej to dopiero w 9 wyszlo

fazer, dokladnie jak anielkaa napisala. Musisz miec akt urodzenia /nie wiem czy trzeba bedzie podbijac, czy wystarczy, ze zaniesiesz otrzymany grecki/ zlozyc papiery w konsulacie i poczekac. U mnie czas oczekiwania na paszport trwal mniej niz 2 tygodnie. Oczywiscie tez kazalam wyrobic im polski akt urodzenia, bo i tak jest potrzebny przy kolejnym paszporcie. Paszport tymczasowy jest wydawany na rok i tak co roku do 5 urodzin dzieciatka, chyba, ze zmienisz obywatelstwo. Meldunek polski i tak jak chcesz musisz sama w pl zrobic.

aninaa wierz mi kolejny porod to pikus - szybki, latwy i nawet przyjemny;-)

ide cos przekasic

reklama
Ja to się zastanawiam po cholerę się tak modliłam, żeby się nic w grudniu nie wydarzyło ... Może gdybym wtedy nie trzymała tak nóg zaciśniętych to teraz byłoby łatwiej :-p
anielkaa poczekaj jeszcze tydzień lub dwa, zobaczymy czy pokaże Ci 43tc :-D

Do góry