reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Gosia,Alka- co Wy myślicie, że tylko Wy nie macie objawów:laugh2:.Ja też kurde nie mam.No dobra, może poza siusianiem.Ale ja wypijam hektolitry płynów i niestety to tego skutki uboczne.
A Asiuk to numer wywinęła i się z Naszego grona wypisała-heheh Jej strata;)
Anastazzja- z tą szkoła to ja też nie zawsze szłam-dwa razy nie dałam rady-po świętach i na początku roku. Ale dziś są ważne dla mojego A. bo pielęgnacja noworodka:-D.Miały być ostatnio, ale się prowadząca rozchorowała. A że mój A. pracuje na zmiany, więc nie zawsze mógł ze mną być.
Trzymam kciuki za udaną wizytę:), ale coś mi się wydaje, że GIN Ci nie powiem wymarzonego zdania o porodówce,bo nie wolno się tak w kolejkę wpychać;-).
Gosia-udanego KTG.Może żeby coś się przyspieszyło, zjedz te mega słodkości od gości:))
A ja dziś o dziwo sobie pospałam, A. kupił mi świeże bułeczki, więc zjadłam z serkiem żółtym i kakao sobie zrobiłam.
Troszkę mi dzidzia wieczorem brzuch pokopała i żeberka mnie bolą- ale co się dziwić, jak zjadłam troszkę chipsów o smaku chilii i coś czułam że dziecku nie smakują-myślałam, że mi z brzucha wyskoczy dosłownie:rofl2:. Obiecuję maleństwo, że mama już nie będzie jadła takich niezdrowych rzeczy.
Strzyga witaj:))

reklama
Goska no jak sama?? Przecież ja też będę :) trzebaby poszukać forum dla ciąż trwających jak u słonia :-D

Zapomnialyscie, ze ja tez tu zostane z Wami:-D

Witam
Goska-ta Twoja lekarka na 100% cos pokrecila z wiekiem Twojej ciazy bo przeciez nie sprawdza sie tego w 9 m-cu!
Mami-nie panikuj, tylko zrob jak dziewczyny radza- idz do lekarza i zrob test z krwi 2 razy i bedzie wiadomo czy beta rosnie czy spada.

U mnie nadal nic. W nocy maly wiercil sie wesolo i ma gdzies wstawianie glowki do kanalu rodnego. Skurczyki jakies wczoraj wieczorem mnie nawiedzily ale te bezbolesne.

Hej dziewuszki
ja z takim pytaniem do mam mieszkających za granicą.. a mianowicie czy my musimy rejestrować dzieciaczka na terenie Polski? jak tam to w jaki sposób to robicie?
z góry dziękuje za odpowiedź :-)
buziaki ślę maluszkom na świecie i tym w brzuszkach :-)

Dziewczęta, dla uspokojenia - to po prostu wydrukowało się tak. Pomiary wyszły takie, że niby 37 tydzień. Choć z wagi wynika co innego.
Ja to nie wiem co za potworek we mnie siedzi, ale mógłby już wyjść.

Mykam od apteki bo gardło boli.

FAzerkamm-ja po urodzeniu malego musze isc do konsulatu pl i wyrobic malemu paszport polski ( nie mam obywatelstwa szwedzkiego tylko pobyt) NAjlepiej zadwon u siebie do konsulatu lub ambasady pl i dowiedz sie jakie papiery musisz zlozyc :) Powodzenia

Niki...hehe...to życzę Ci, żeby się dzidziuś nie zaczął rodzić przed dzisiejszymi zajęciami:D:D:D a co do gina to wiem:(:( niestety...no, ale cóż poradzić???:):) niech Hanka siedzi tyle ile jej trzeba:):)

Jeszcze ja! Jeszcze ja! :-D Ciąża słonia- podoba mi się;-) A też miałam nie donosić- maluch chyba pokazuje panu doktorowi figę. Ale mam jeszcze jedno zaliczenie do zdania- może na to czeka? A potem 2 egzaminy w sesji ale to już z maluszkiem
Asiuk wymiotła- nic nic i tu nagle pocisnęła:-)
Gośka- mój gin w pt jak robił mi usg to powiedział że mam na te wymiary w ogóle nie patrzeć bo na tym etapie zmierzenie dziecka włąściwie graniczy z cudem. Wg usg to ja bym jeszcze w tej ciaży spoooro pochodziła- waga malucha wychodzi 3150g ale na bank jest wiekszy
Anastazja- hihi, dlatego u nas to A. zajmuje się skłądaniem ubrań. Ja piore i rozwieszam

heja

o prosze Asiuk wczoraj jeszcze pisala a dzis juz po fakcie :-D

Anastazja, wiesz mam znajoma co jej test pokazal w 7 tygodniu, a jednej to dopiero w 9 wyszlo

fazer, dokladnie jak anielkaa napisala. Musisz miec akt urodzenia /nie wiem czy trzeba bedzie podbijac, czy wystarczy, ze zaniesiesz otrzymany grecki/ zlozyc papiery w konsulacie i poczekac. U mnie czas oczekiwania na paszport trwal mniej niz 2 tygodnie. Oczywiscie tez kazalam wyrobic im polski akt urodzenia, bo i tak jest potrzebny przy kolejnym paszporcie. Paszport tymczasowy jest wydawany na rok i tak co roku do 5 urodzin dzieciatka, chyba, ze zmienisz obywatelstwo. Meldunek polski i tak jak chcesz musisz sama w pl zrobic.

aninaa wierz mi kolejny porod to pikus - szybki, latwy i nawet przyjemny;-)

ide cos przekasic

reklama
Ja to się zastanawiam po cholerę się tak modliłam, żeby się nic w grudniu nie wydarzyło ... Może gdybym wtedy nie trzymała tak nóg zaciśniętych to teraz byłoby łatwiej :-p
anielkaa poczekaj jeszcze tydzień lub dwa, zobaczymy czy pokaże Ci 43tc :-D

Do góry