reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

asiuk mi czop w poprzedniej ciąży odszedł jakieś dwa tygodnie przed porodem.

Gabryś na ból brzuszka dla maleństwa polecam infacol. u nas bardzo się sprawdził. stosowałam też espumisan i też jest dobry.

reklama
Przedstawiałam się już wcześniej i Was podczytuję :biggrin2:

Mam pytanie. Byłam wczoraj na KTG - wszystko ok. Lekarz mnie zbadał i stwierdził, że jeszcze chwilę mam. Jednak dzisiaj od po 5.00 rano mam skurcze. Wzięłam kąpiel i no spe. Trochę przeszło, ale co jakiś czas skurcz się pojawia. Czy to są skurcze Braxtona-Hicksa? Ile jeszcze będą trwały???

Jednak to nie były skurcze Braxtona-Hicksa.... 20/01/2012 godz. 17.50 przyszedł na świat przez cc nasz synek Mikołaj. Poród miał być naturalny, miałam znieczulenie i już zaczęło działać. Jednak okazało się, że łożysko się odklejać i zdecydowali się na szybkie cc. Wczoraj wróciliśmy ze szpitala i na razie przyzwyczajamy się do nowego rytmu dnia. Mały jest śliczny i kochany :-)

Asiuk mi czop odszedł tydzień przed pordem.

Ostatnia edycja:
Gabryś cudna jest Amelka ;)
Tygrysia to niezły numer! Najważniejsze że synek zdrowy i jesteście już razem w domku ;)

Nie wiedziałam co się dzieje. Wszystko było ok a tu nagle zbiegli się lekarze i podano mi maskę z tlenem, aby małego dotleniać. Nawet nie zauważyłam jak się na sali operacyjnej znalazłam. Muszę podziękować mojej położnej, bo zareagowała błyskawicznie. :tak:

Alka ja "ciebie chcę" na swojej porodówce jako wywoływacz/środek znoszący ból- normalnie ze śmiechu urodzic można:-D

a jak u was wygląda sprawa z tym czopem sluzowym- każdej już odszedł? te co już "po" długo chodziłyście "po tym" do rozwiązania??????
asiuk mówisz i masz, daj znać jak będziesz rodzić - wpadnę na porodówkę :-D

co do czopa mi (chyba) odszedł w weekend .... nie wydaje mi się, by miało to być wyznacznikiem porodu, bo z tego co pamiętam Strzyga czopa pozbyła się w grudniu i to chyba przed świętami, a urodziła wiadomo kiedy :happy:

2h spaceru i co??? Młody uskutecznia wygibasy w brzuchu ale porodu ani widu ani słychu

Mojej koleżance czop wypadł chyba początkiem stycznia, urodziła 3 dni temu.

ejjjj. Obejrzałam (ale ja głupia byłam) wczoraj filmik o porodzie, który znalazłam na wątku chyba marcówek2012, albo lutówek. Ojezusienazareński-co-to-kurde-było ja się pytam. Wszystko spoko, wiem, że poród to nie kurna kolorowe pisemko albo komedia romantyczna, ale mam cały czas przed oczami jak koleś nacina babce krocze. Tak bez zająknięcia.

Co prawda film chyba z lat 70tych, ale omatulu co to było.

reklama
Dziewczynki życzę wszystkim chcącym już urodzić, przeterminowanym też szybkiego porodu ! My jedziemy do szpitala. Uspokoiłam się troszkę, mam nadzieję, że szybko się skończy, to na co czekałam 9 miesięcy ze strachem:-)
Jak mój Szymonek się urodzi skrobnę coś na sos sms:-)
Trzymajcie za mnie kciuki proszę !

Do góry