reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

A my chyba jutro do domu :tak: taka informacja padła po porannym obchodzie.

Nadal nie wiem czy mam pisać opis porodu i chcecie czytać hardcore'y przed swoimi porodami? Dla wyjaśnienia powiem tylko, że Strzydze musieli podawać tlen i glukozę, a ja straciłem zdolność mówienia :p na jakąś godzinę i do tej pory mi w uchu piszczy od wrzasków.

reklama
Dzięki dziewczyny za podporę ducha, ale że tez musza nawkurzać i to prywatny gin, a może to tylko te zołzy w rejestracji:-p żal im d...ściska:-D. ja tam moge nawet wrócić do pracy na te kilka dni- gorzej że szef by nie był 'pocieszony":-D i pewnie koleżanki przestraszone że im zacznę rodzić na zmianie:-D. Zartuję oczywiście jakby nie dał mi zwolnienia dłużej to pójdę do jakiegoś innego lekarza może ogólnego tylko że mam daleko i mi się nie bardzo chce zwlekać z domu, bo już sił nie mam.

A wiecie właśnie w TV byłą fajowa wiadomość- dziś rozpoczął sie "nowy rok księżycowy" i chińczycy świętują. Ale to mało najfajniejsze że rozpoczął się ROK SMOKA!- jest to najszczęśliwszy, najsilniejszy znak w chińskim horoskopie. Ludzie urodzeni w tym "chińskim roku" a w szczególności powiązani z żywiołem wody;-) będą bogaci, szczęśliwi, zdolni i generalnie same pozytywy ich w zyciu czekają-:-) warto było dotrwać mamuśki;-)

~P pisz- (ja i tak nie czytam)- założyłam sobie że poczytam ten temat po swoim porodzie- ale Ty masz teraz świeżą pamięć, no i to dobra forma odreagowania. Pisz, pisz. Mój K. połowy po 5 latach nie pamięta bo jak mówi "też był w szoku".

Ostatnia edycja:
~P.-jak dla mnie możesz pisać.Najwyżej te z Nas, które się jeszcze nie rozpakowały, nie przeczytają.Ja się chyba odważę zacząć,,najwyżej resztę dokończę, jak już też będę po:-).

a mi się nie podoba co wyrabiają z Fioną, przynajmniej z tego co pisała w sms:angry: czekać ponad 24 godziny od odejścia wód ze skurczami i zakładają że będą wywoływać jak po tym czasie się nic nie zmieni?
----------

Ostatnia edycja:
hej

ja nareszcie wolna od wszelakich osob co pomoc mi mialy a tylko przeszkadzaly.

hardcore to ja mialam przy pierwszym porodzie i raczej nie byl zwiazany z bolem a ogolnym stanem rzeczy. Mialam wlasnie plan by opisac porod drugi a potem pierwszy by pokazac jak bardzo moga sie roznic miedzy soba i co mozna przejsc:-D

jak mamy z brzuszkami czuja sie?

a jak mamy bez brzuszkow?

to nienormalne by od odejscia wod tyle czekac, wspolczuje Fionie.

Asiuk dlatego chinczycy sie tak parzyli:-D jedno dziecie mam z roku tygrysa, drugie ze smoka, chyba oszaleje za pare lat:-D

O tak Liv! opisz swoje oba porody-dla porównania- ja bardzo chętnie przeczytam, ale chyba raczej "po" swoim.

----

Dziś jakoś jestem bardziej zmęczona, znowu się nakręcam? Nie mam apetytu i tylko bym spała.... a tak bardzo chciałabym doczekać choć przyszłego poniedziałku:-D

reklama
Jak siedziałam przed gabinetem Gin, to zauważyłam że wywiesili informację o tym że zgodnie z NFZ każda kobieta od 25tc powinna skontaktować się z położną środowiskową co w tym najlepsze, jak ja chodziłam na początku do lekarza nikt nic o tym nie mówił a teraz taka karta. Zgłupieć można..
W sumie teraz dla mnie to bez znaczenia, bo i tak położna środowiskowa z mojego rejonu przyjdzie po porodzie bo szpital zgłasza.. ale sam fakt że tak późno wywieszają takie rzeczy..

Do góry