reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Dziewczyny, ale tu idzie produkcja :)
Ja byłam z mężowskim na spacerku i złapały mnie niby jakieś tam skurcze .... Jednak jak tylko posadziłam dupę w fotelu to wszystko minęło ... hmmm poszłabym jeszcze, ale wieje mega zimny wiatr i średnio to przyjemne .... no i co tu zrobić ... nic tylko czekać ....

Natalunia, życzę by to były te właściwe skurczyki :)

reklama
a ja zaraz wyjdę z siebie co rozmowa z moją mamą to stały tekst- :jak się czujesz" i gapi się na mnie jakbym miałą w tej sekundzie zacząć rodzic-i teksty "ale ty wiesz że mozesz urodzić przed tym terminem?"- nie nie weim kurna! BOŻE na złość mam ochotę pociążyć sobie jeszcze miesiąc:wściekła/y:.

nie jestem wredna ;), zaraz maly wyjdzie, wiesz ma milo i cieplo, jedzenie non-stop chcialabys wyjsc jakbys tak miala:-D
wszystkie dzieci w koncu wychodza:tak: moze jutro?
a szacunkowo wiesz ile wazy robaczek?

asiuk do mnie bylo ciagle- wez urodz, wez urodz. A jak powiedzialam, ze moze dzis to nikt nie zwrocil uwagi, ze siedze z telefonem i skurcze licze.

a ja zaraz wyjdę z siebie co rozmowa z moją mamą to stały tekst- :jak się czujesz" i gapi się na mnie jakbym miałą w tej sekundzie zacząć rodzic-i teksty "ale ty wiesz że mozesz urodzić przed tym terminem?"- nie nie weim kurna! BOŻE na złość mam ochotę pociążyć sobie jeszcze miesiąc:wściekła/y:.
oj to normalne :) moja mama ma to samo :) jak widzę że dzwoni to zanim odbiorę muszę złapać kilka oddechów aby przeprowadzić spokojną rozmowę :)

ah i standardowo na każde pytanie typu "jak się czujesz?" odpowiadam że bardzo dobrze :) mimo że nie do końca tak jest :)

asiuk dwa głębokie oddechy i spokój - tylko to może nas uratować :-D:-D:-D .... moja mama codziennie dzwoni z pytaniem: "Gdzie jesteś?" ... chyba boi się, że zapomnimy ją powiadomić, bo za każdym razem rozmowa kończy się słowami: "tylko pamiętaj, jakby co to dzwońcie" .... ale i tak ją kocham:-p

nie jestem wredna ;), zaraz maly wyjdzie, wiesz ma milo i cieplo, jedzenie non-stop chcialabys wyjsc jakbys tak miala:-D
wszystkie dzieci w koncu wychodza:tak: moze jutro?
a szacunkowo wiesz ile wazy robaczek?
liv tydzień temu "robaczek" ważył 3855g więc momentami nie jest mi do śmiechu, a mój M. ma nadzieję na wagę grubo ponad 4kg - zgłupiał facet:cool2:

Witajcie. Ja tak szybko o sobie.. Dziś mój termin no i byłam na wizycie kontrolnej. Dostałam skierowanie na patologie ciąży. Mam wysokie ciśnienie i obrzęki i boją się się, że dostane zatrucia ciążowego i coś tam jeszcze. no i mam poleżeć. poza tym do porodu naturalnego jeszcze mi daleko, wszystko zamknięte, brak skurczy.. Ciekawa jestem czy wróce ze szpitala z maleństwem;) oby. Pozdrawiam buziaki

reklama
Dziewczyny, ale tu idzie produkcja :)
Ja byłam z mężowskim na spacerku i złapały mnie niby jakieś tam skurcze .... Jednak jak tylko posadziłam dupę w fotelu to wszystko minęło ... hmmm poszłabym jeszcze, ale wieje mega zimny wiatr i średnio to przyjemne .... no i co tu zrobić ... nic tylko czekać ....

Natalunia, życzę by to były te właściwe skurczyki :)

Alka, jak ja bym chciała. Ale pewnie cisza zaraz będzie. Poboli jak na @, poboli i przestanie. Jak już boli to nieregularnie. Kiedyś w końcu musi wyjść to moje dziecko przecież :tak: U mnie po spacerkach też to samo - skurcz, ucisk, a tylko usiądę i spokój. Kiedy to się zacznie u nas wreszcie?

Cała rodzina wie, że do mnie nie można mówić tekstów: kiedy rodzisz, urodziłaś, kiedy będziesz rodzić, a to już? Bo wie, że zaraz się odwinę wiązanką i na tym się zakończy. Niech pilnują swoich spraw, a nie mnie będą denerwować codziennie po kilka razy. Dla odmiany, dzwonią do mojej mamy i teściowej :-) niech one teraz walczą ;-) Teściowa ostatnio też poszła moim śladem i mówi: to co ty do mnie dzwonisz, moja synowa chyba lepiej wie czy urodziła czy nie. A do mnie nie dzwonią, bo wiedzą, że zaraz im nawciskam.

Do góry