reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
Alka i Donia czyżby jakaś zmowa?! Napiszcie czy Wam minęło?:)

My wstaliśmy, zaliczyliśmy jeden skurczyk i przygotowujemy się do wyjścia na wizytę do Gina ;)
Ciekawe co wymyśli.. a raczej do kiedy będziemy zwlekać z hospitalizacją.

Bakalia - zawsze możesz sama zgłosić się na oddział, żeciąża po terminie i Ty się boisz. Koleżanka tak zrobiła, bez problemu ją przyjeli. Poszła bez skierowania z tekstem "Ja do porodu". A urodziła 8 dni po terminie - po drugiej dawce oksy

Alka, Donia - no to co - rodzimy dziś we trzy? Możejak u Was się ruszy, to Młody też się zdecyduje :p

Ostatnia edycja:
Strzyga wiadomo, że można samej ale liczę na to że akcja rozpocznie się jednak sama z siebie ;)
Jak na razie mam co drugi dzień KTG i maluszek czuje się świetnie no i pluska się jeszcze chodź ma mało miejsca i dziś wyjątkowo napiera główką i czuje potrzebę parcia ;o

Przedstawiałam się już wcześniej i Was podczytuję :biggrin2:
Justyś moje maleństwo, też się wypina podczas kąpieli :-)
Co do wodników mam jednego w rodzinie, a w sumie jedną - bo to moja siostrzenica 12latka ;D
męczy mnie zgaga, nie wiem po czym.. okropnie pali. uhh

Mój mały też się wypina podczas kąpieli, szczególnie jak wodę na jedną stronę brzucha leję ;-) Termin mam pod koniec stycznia, także mały również wodnikiem będzie.
Co do zgagi, to niestety też ją miewam i to często. Mleko, surowa marchewka, migdały pomagają na trochę. Najlepsze jest reenie.

Mam pytanie. Byłam wczoraj na KTG - wszystko ok. Lekarz mnie zbadał i stwierdził, że jeszcze chwilę mam. Jednak dzisiaj od po 5.00 rano mam skurcze. Wzięłam kąpiel i no spe. Trochę przeszło, ale co jakiś czas skurcz się pojawia. Czy to są skurcze Braxtona-Hicksa? Ile jeszcze będą trwały???

hej
Moj maly w nocy chyba wiercil otwor zeby wyjsc:baffled: Chyba zaczyna sie u mnie cos dziac- najwyzszy czas w sumie:-)
Ale juz od rana cisza i spokoj, zadnych skurczy ani klucia.

Tygrysia mleko to najgorsze co może być na zgagę - po nim ma się jeszcze większą, więc odradzam ;)
Co do skurczy to ja mam codziennie takie nieregularne i myślę że będą trwały do momentu aż nie zaczną się te "prawdziwe" - chociaż mogę się mylić ;)

Bakaalia, mi mleko (tylko tłuste pomagało trochę). Każdy inaczej mówi :baffled:
Co do skurczy, to dzisiaj są dość uciążliwe. Chciałbym się położyć spać, ale boje się, że mnie w łóżku złapie i nie zdążę wstać. Zauważyłam, że jak siedzę i zbliża się skurcz, to jak rozchodzę jest lepiej.

reklama
Do góry