reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Alka i Donia czyżby jakaś zmowa?! Napiszcie czy Wam minęło?:)

My wstaliśmy, zaliczyliśmy jeden skurczyk i przygotowujemy się do wyjścia na wizytę do Gina ;)
Ciekawe co wymyśli.. a raczej do kiedy będziemy zwlekać z hospitalizacją.

Bakalia - zawsze możesz sama zgłosić się na oddział, żeciąża po terminie i Ty się boisz. Koleżanka tak zrobiła, bez problemu ją przyjeli. Poszła bez skierowania z tekstem "Ja do porodu". A urodziła 8 dni po terminie - po drugiej dawce oksy

Alka, Donia - no to co - rodzimy dziś we trzy? Możejak u Was się ruszy, to Młody też się zdecyduje :p

Ostatnia edycja:
Strzyga wiadomo, że można samej ale liczę na to że akcja rozpocznie się jednak sama z siebie ;)
Jak na razie mam co drugi dzień KTG i maluszek czuje się świetnie no i pluska się jeszcze chodź ma mało miejsca i dziś wyjątkowo napiera główką i czuje potrzebę parcia ;o

Przedstawiałam się już wcześniej i Was podczytuję :biggrin2:
Justyś moje maleństwo, też się wypina podczas kąpieli :-)
Co do wodników mam jednego w rodzinie, a w sumie jedną - bo to moja siostrzenica 12latka ;D
męczy mnie zgaga, nie wiem po czym.. okropnie pali. uhh

Mój mały też się wypina podczas kąpieli, szczególnie jak wodę na jedną stronę brzucha leję ;-) Termin mam pod koniec stycznia, także mały również wodnikiem będzie.
Co do zgagi, to niestety też ją miewam i to często. Mleko, surowa marchewka, migdały pomagają na trochę. Najlepsze jest reenie.

Mam pytanie. Byłam wczoraj na KTG - wszystko ok. Lekarz mnie zbadał i stwierdził, że jeszcze chwilę mam. Jednak dzisiaj od po 5.00 rano mam skurcze. Wzięłam kąpiel i no spe. Trochę przeszło, ale co jakiś czas skurcz się pojawia. Czy to są skurcze Braxtona-Hicksa? Ile jeszcze będą trwały???

hej
Moj maly w nocy chyba wiercil otwor zeby wyjsc:baffled: Chyba zaczyna sie u mnie cos dziac- najwyzszy czas w sumie:-)
Ale juz od rana cisza i spokoj, zadnych skurczy ani klucia.

Tygrysia mleko to najgorsze co może być na zgagę - po nim ma się jeszcze większą, więc odradzam ;)
Co do skurczy to ja mam codziennie takie nieregularne i myślę że będą trwały do momentu aż nie zaczną się te "prawdziwe" - chociaż mogę się mylić ;)

Bakaalia, mi mleko (tylko tłuste pomagało trochę). Każdy inaczej mówi :baffled:
Co do skurczy, to dzisiaj są dość uciążliwe. Chciałbym się położyć spać, ale boje się, że mnie w łóżku złapie i nie zdążę wstać. Zauważyłam, że jak siedzę i zbliża się skurcz, to jak rozchodzę jest lepiej.

reklama
Do góry