reklama
livastrid
2010 & 2012
witam piatkowo
kurczaczku Tys silna kobita, malenstwo widocznie woli ogladac z wozka inna pore roku
wiecie, rok temu idac z pierwsza ciaza na drugie usg w 11 tyg /pierwsze bylo w 5/ bylam sparalizowana. Prawie jak histeryczka sie zachowywalam, i pytalam sie lekarki "czy zyje, bo ja sie w ciazy nie czuje" a ona spojrzeniem takim jakby mnie do psychiatryka chciala wsadzic "a czemy ma nie zyc, prosze zobaczyc, serduszko bije, macha lapkami...a co ma sie stac to i tak sie stanie" Od tamtego dnia inaczej w sumie patrze na to wszystko, oczywiscie denerwuje sie zawsze, to przeciez normalne, ale zawsze sobie tlumacze skoro natura nie chce, to przeciez nic na sile. Tylko jakos na zabieg checi nie mam jakby co
nie nakrecajcie sie, bo w kazdym momencie ciazy moze cos sie stac a to pozne poronienie a to przedwczesny porod a w najgorszym wypadku na zakonczenie urodzenie w terminie martwego dziecka. Dajcie spokoj i myslcie pozytywnie;-) przeciez nie mozna sie zadreczac w ciazy tylko sie nia cieszyc
noski w gore
kurczaczku Tys silna kobita, malenstwo widocznie woli ogladac z wozka inna pore roku
wiecie, rok temu idac z pierwsza ciaza na drugie usg w 11 tyg /pierwsze bylo w 5/ bylam sparalizowana. Prawie jak histeryczka sie zachowywalam, i pytalam sie lekarki "czy zyje, bo ja sie w ciazy nie czuje" a ona spojrzeniem takim jakby mnie do psychiatryka chciala wsadzic "a czemy ma nie zyc, prosze zobaczyc, serduszko bije, macha lapkami...a co ma sie stac to i tak sie stanie" Od tamtego dnia inaczej w sumie patrze na to wszystko, oczywiscie denerwuje sie zawsze, to przeciez normalne, ale zawsze sobie tlumacze skoro natura nie chce, to przeciez nic na sile. Tylko jakos na zabieg checi nie mam jakby co
nie nakrecajcie sie, bo w kazdym momencie ciazy moze cos sie stac a to pozne poronienie a to przedwczesny porod a w najgorszym wypadku na zakonczenie urodzenie w terminie martwego dziecka. Dajcie spokoj i myslcie pozytywnie;-) przeciez nie mozna sie zadreczac w ciazy tylko sie nia cieszyc
noski w gore
ewelina26k
Fanka BB :)
Powiem Wam, że moja mama zna osobiście "rzypadek" gdzie para po latach zaczęła starać się o dziecko i nic. Dość długo się starali, w końcu jakiś mądry gin polecił im się przeprowadzić gdzieś. wyprowadzili się, zmienili klimat, wyluzowali i bach:-) okazało się, że laska w ciąży:-)
;/
jak mnie denerwowały takie sugestie lekarzaw końcu zmieniłam na innego który takich rad niedawał i znalazł przyczynę, którą niestety wyjazdem by się nie załatwiło
Kurczaczku, przykro mi. Ściskam Was mocno...
Dziewczyny, oczywiście, że wszystko może się zdarzyć, ale jeśli chcecie mieć na ciążę pozytywny wpływ i pomóc Waszym maleństwom, to warto myśleć tylko o tym, że każdy dzień przybliża nas do spotkania z naszymi ślicznymi, różowymi, zdrowymi bobasami.
Musi być dobrze!
Pozdrawiam z pochmurnej Gdyni (chociaż powoli coś się przejaśnia...). Warto było nawet w taką niepogodę tu przyjechać dla spacerów po plaży i wczorajszego malinowego smoothie w Gdańsku...mniam...
Dziewczyny, oczywiście, że wszystko może się zdarzyć, ale jeśli chcecie mieć na ciążę pozytywny wpływ i pomóc Waszym maleństwom, to warto myśleć tylko o tym, że każdy dzień przybliża nas do spotkania z naszymi ślicznymi, różowymi, zdrowymi bobasami.
Musi być dobrze!
Pozdrawiam z pochmurnej Gdyni (chociaż powoli coś się przejaśnia...). Warto było nawet w taką niepogodę tu przyjechać dla spacerów po plaży i wczorajszego malinowego smoothie w Gdańsku...mniam...
livastrid
2010 & 2012
Warto było nawet w taką niepogodę tu przyjechać dla spacerów po plaży i wczorajszego malinowego smoothie w Gdańsku...mniam...
i na sopockiego kebaba z ostrym sosem;-)
aninaaa
Październikowa Mama'06 Entuzjast(k)a
aninaaa u Ciebie też widzę, że miałaś kiedyś poronienie, Ty miałaś jakieś objawy?dziewczyny masakra jak przed każdym usg boję się, czy serduszko będzie biło
no właśnie ja miałam,za każdym razem na początku dostawałam krwawienia i silnych boli podbrzusza na usg jeszcze było widoczne serduszko w obu przypadkach,dopiero na następnym usg,czyli dzień lub dwa po pierwszym przestało byc widoczne tętno.myślę że lepsze to,niż ta nieświadomość przez tyle tygodni.myślisz że wszystko jest ok i cieszysz się ciążą,a tu po kilku tygodniach wychodzi że juz od dłuzszego czasu maluch się nie rozwija.dlatego strasznie mnie to przeraża,bo takiej sytuacji jeszcze nie miałam.
Asteria
Wdrożona(y)
Ania_789 juz dosyc dlugo... sa razem... ale nie wiem czy wyprowadzka im pomoze
DZIEWCZYNY przestańcie panikować... nawet jak by cos sie stalo to przeciez nic nie zmienicie!!!
Emmm to mnie zapiekanki bo kebabow nie jadam w ogole..
Aninaaa to ja mialam podobnie silny bol brzucha, i krawawienie.
DZIEWCZYNY przestańcie panikować... nawet jak by cos sie stalo to przeciez nic nie zmienicie!!!
Emmm to mnie zapiekanki bo kebabow nie jadam w ogole..
Aninaaa to ja mialam podobnie silny bol brzucha, i krawawienie.
Ostatnia edycja:
ewelina26k
no lepsze jakies sygnały, że coś się dzieje, niż taka nieświadomość, dopiero na usg ta przeraźliwa wiadomość. Ale już koniec z czarnymi myslami, trochę mnie mdli to chyba jest dobrze;-)
reklama
Kasienkadg
Dziewczynyyy...
Strasznie mnie boli zoladek od wczoraj!!! Nie brzuch tylko doslownie zoladek powyzej pepka! Mam takie bolesne skurcze ze szok! Nie moge lezec nawet w niektorych pozycjach bo tak boli;( dobrze ze chociaz noc przespalam. Czytalam ze bole zoladka w ciazy sa ponoc normalne i trzeba sie z nimi przemeczyc... Miala ktoras z was tak???
Strasznie mnie boli zoladek od wczoraj!!! Nie brzuch tylko doslownie zoladek powyzej pepka! Mam takie bolesne skurcze ze szok! Nie moge lezec nawet w niektorych pozycjach bo tak boli;( dobrze ze chociaz noc przespalam. Czytalam ze bole zoladka w ciazy sa ponoc normalne i trzeba sie z nimi przemeczyc... Miala ktoras z was tak???