reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Anastazzja-Czy obowiązkowa to nie wiem, ale jak dla mnie to zalecana:). W szpitalu nie wszystkiego się można dowiedzieć, a położna wyjaśni Nasze wątpliwości.U mnie położna będzie już na drugi dzień po Naszym powrocie do domku. I nawet się na tą wizytę cieszę:)

Anastazja - a dlaczego nie chcesz?

Ja miałam taką fazę, że się bałam, ze mi po wizycie patronażowej dziecko zabiorą, ale P. mnie uspokoił, że położnej nie mam co się bać :)

Dzień dobry mamuśki ....
Jakoś nie było mi dane wcześniej napisać... zarobiona jestem...
Wstałam o 11.15 wykąpałam się, zrobiłam na śniadanie obiad :-)
Później trochę posprzątałam, poszłam na spacer ... Doszłam aż do sąsiadki :-D Poplotkowałyśmy, więc jak wróciłam musiałam odpocząć po spacerze:-) .... więc same widzicie nie mam czasu :laugh2::laugh2::laugh2:
i teraz się zastanawiam co robić dalej .... pewnie będę kontynuować odpoczywanie:-p ...
poza tym szyjka mnie boli jak cholera i w ogóle cały dół brzucha - nie wiem o co kaman ...

Ansatazzja położna nie jest obowiązkowa, jeśli chcesz musisz sama się po nią zgłosić i wyzyt przysługuje minimum 6

a mi sie wydaje, ze polozna przychodzi nawet bez zaproszenia - ja w kazdym razie nie zapraszalam a przyszla. Ona ma chyba obowiązek sprawdzic jakie warunki ma dziecko w domu.

reklama
a mi sie wydaje, ze polozna przychodzi nawet bez zaproszenia - ja w kazdym razie nie zapraszalam a przyszla. Ona ma chyba obowiązek sprawdzic jakie warunki ma dziecko w domu.
być może tak było jak rodziłaś syna ... teraz szpital nie powiadamia położnej o twoim porodzie, bo nie ma do tego prawa - jest ochrona danych osobowych ... więc jak chcesz musisz sama się zgłosić do położnej - inaczej nie przyjdzie

Do góry