reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

A z wiesci takich mniej radosnych to kumpele, które rodziły już jakiś czas temu, że już nie wraca się do swojego rozmiaru, przynajmniej w szerokości bioder- łe oby to był mit

----------
EDIT: O! i jest Strzyga

no bo jest to mit :D ja wróciłam,spokojnie wchodziłam w spodnie sprzed ciąży np rozmiar 36

reklama
a może jeśli dzidzia bedzie duża....

tylko właśnie obawiam się ze stwierdzą to jak już małego położą na wadze:rofl2:
Bo do dziś nikt nie wie dlaczego Jakubek był taki duży i ciężki:confused:
A teraz od początku każdy gin (a byłam łącznie u 4 w tej ciąży z racji różnych badań) pierwsze co to mówił na usg- "oj on wygląda na conajmniej 2 tyg większego"- jakby się umówili- tylko teraz ostatnio mój gin prowadzący spasował i twierdzi że jest w normie-ale co mnie nastawili to już pozamiatane i teraz będę miała cykora, że urodzę jak Anisia.

A z wiesci takich mniej radosnych to kumpele, które rodziły już jakiś czas temu, że już nie wraca się do swojego rozmiaru, przynajmniej w szerokości bioder- łe oby to był mit
asiuk ja tak dla pocieszenia, moja koleżanka (rozmiar przed ciążą 36) przytyła 20kg w ciąży, urodziła 29 grudnia i w tej chwili ma już tylko 2 kg więcej niż przed ciążą i już wbija się w swoje ulubione rurki .... więc myślę, że wszystko zależy od organizmu :happy:
No to ja z innej beczki- powiedzcie mi co tu zrobic żeby urodzić jak najpóźniej najlepiej pod koniec 42 tygodnia?
jak zaczną się skurcze to wyślij je kurierem - możesz np na mój adres ... z góry dziękuję (mogą być nawet jutro) :-D:-D:-D

Asiuk- ja przed pierwszą ciąża rozmiar 36, po- 34:-DWszystko mi z tyłka leciało. Więc też obstawiam że to mit. A przytyłam nie mało bo 21kg i wygladałam jak szafa pancerna
Po odstawieniu cyca wskoczyło mi 3 kg i znów wróciłąm do rozmiaru 36
Strzyga- a skąd wiesz że się rozwarcie cofneło? Bo gdzieś mi umknęło... Dziwna sprawa przy takim intensywnym wywoływaniu. Może odpuśćcie a maluch wtedy się zmobilizuje?

Marcia- jeste??

lajt no właśnie Marcii nie ma ani tu ani na Fb ... napisałam do niej smska czy rodzi czy za internet nie zapłaciła, więc jak coś będzie wiadomo dam znac heheh

Lajtway - ja mam osobistego ginekologa i mam sprawdzanie rozwarcia codziennie. No i przy przedostatnim sprawdzaniu było na 3 palce (ok 5-6 cm), a już przy dzisiejszym ledwo na 2 (3-4 cm). Ale ja się ni dziwię - rozwarcie postępowało przy stałych dostawach prostaglandyn (powoli, bo powoli, ale postępowało - hormony pracowały), jak się dostawy skończyły, bo P. ztatusiał i mu libido spadło, to już nie ma co oddziaływać na szyjkę i wraca do stanu przed "wywoływaniem". Dodatkowo przy moim zapaleniu ucha miałam dwie nieprzespane noce, a teraz nadrabianie leżenia i niechęć do ruchu. No i młody pewnie doszedł do wniosku, że skończyliśmy go poganiać, to jeszcze posiedzi :p

Tak więc przygotowuje się mentalnie do przenoszenia ciąży - P. radośnie ściągnął sobie na telefon tapetkę z nagą panienką (tłumaczy się tym, że laska wygląda jak ja przed ciążą - jakby to coś zmieniało), a mi na przyspieszenie porodu zaleca zimne kąpiele i bieganie po schodach - dołączam do grona niepożądanych żon. Obie metody może sobie wsadzić głeboko w...

W moim przypadku brzuch twardnieje od kilkunastu tygodni:) Lekarz mi mówił, że 10-12 na dobę to norma:)
U mnie też bobas nie zamierza coś wyjść do nas....;-)jak do terminu nie wyjdzie,to zacznę robić zimowo-jesienne porządki i myć okna i wieszać firanki:-)

reklama
Do góry