reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Hej...

Strzyga nie rodzi. Strzyga ma depresje, bo urodzić nie może - rozwarcie się cofnęło, zniknęły przepowiadające. Do tego jest brzydka pogoda, wyszła mi pokrzywka na rękach, P. mnie wkurza, bo od 11 instaluje sobie aplikacje w smartfonie i strasznie jest tym nowym gadżetem zaaferowany.

A - kazał Wam powiedzieć, że on do późna pracował i późno wstał (to akurat prawda), ale że Was czyta (to też raczej prawda), tylko nie ma czasu odpisać (to ściema - miałby, gdyby odłożył na chwilę tą cholerną zabawkę :p)

Bakalia - P. powiedział mi ostatnio, że on już nie jest Hot Lover, tylko Tatuś. I nie uskutecznia. Chyba muszę mu zrobić format systemu :/

reklama
hehe ja tez coś dziś myslę o Strzydze...ciekawe czemu;-)

oj tak potwierdzam Citronkę-esberitox jak najbardziej ale nie pamietam od jakiego wieku- chyba nie mniej niz 6 lat, ale głowy teraz nie dam.
Tran jak najbardziej są tez owocowe smaki-jesli w płynie (najlepszy firmy MOELLERS lub LYSI) a jakby Wojtuś pluł to polecam KIDABION syrop taki gęsty, pomarańczowy smak- mój Jakub uwielbia go (bleee, nie mogę czasem patrzec jak wylizuje łyżeczkę, ja bym se rzygła)

A Gabryś na zdjeciach wyglądasz na wysoką szczupła (sprzed ciąży oczywiście:-D)

Jakuba "obstawiali mi 3700g, w dzień porodu 3900 a wyszło 4220g - dlatego teraz im nie wierzę;-) Na dzień dzisiejszy maluszem w brzuszku ma 3250g, więc niby norma. Jak uparcie zagaduję o wagę z poprzedniej ciąży to mi każdy gin mówi że spoko nawet szczupłe rodzą duże bobasy bez problemu a bywa że babki fest mają "kłopot" urodzić takie 3 kg. Ale im jakoś nie wierzę :crazy:.

A z wiesci takich mniej radosnych to kumpele, które rodziły już jakiś czas temu, że już nie wraca się do swojego rozmiaru, przynajmniej w szerokości bioder- łe oby to był mit

----------
EDIT: O! i jest Strzyga

Ostatnia edycja:
Znów muszę zdementować.

od 11 zdążyłem wprowadzić poprawki w jednym projekcie i przeprowadzić 30 minutową rozmowę biznesową, przeczytać forum, prawić komplementy i przytulać się do Strzygi. Nic nie pisałem, bo nic się nie dzieje, żadnych skurczy, ani nic i nie mam za bardzo co odpisać na inne tematy poruszane, więc po prostu nie pisałem, a nie z braku czasu.

Wywoływanie uskuteczniam nadal, szukam nowych sposobów, pilnuję dyscypliny, bo Strzyga to leniuch. Sama zwlekła się z łóżka 30 min temu i jak się jej nie przypomni, że ma iść pod prysznic i wywoływać skurcze, to tylko leży i narzeka, że rozwarcie się cofa...

Coś mam wrażenie, że urodzi po 20-tym stycznia. Przynajmniej większe prawdopodobieństwo, że lekarz nie mylił się co do płci grzdyla, bo niby chłopcy się nie śpieszą na ten świat.

Jutro idziemy na KTG, za które pewnie będzie trzeba zapłacić, bo NFZ nie podpisał umowy z przychodnią do której Strzyga chodziła, a na ostatni tydzień to nie ma sensu szukać nowej przychodni i lekarza.

No to ja z innej beczki- powiedzcie mi co tu zrobic żeby urodzić jak najpóźniej najlepiej pod koniec 42 tygodnia?

Tak zgadzam się płeć męska ma zawsze na wszystko czas :p

Ostatnia edycja:
P. i Strzyga ewidentnie widać ze Wasze dziecię gra z Wami w kotka i myszkę ;D
ps. mój też chłopaczek i jakoś po nim nie widać żeby miał wyjść chociaż jedną nogą na tą stronę brzucha o!

Asiuk to co napisałaś, tłumaczyło by mojego P. ;D Bo on zawsze ma na wszystko czas ..

Dzien dobry :-)
powiedzcie jak to jest z napinaniem sie brzucha bo ja mam prawie ciagle twardy i do tego malo czuje dzis Fabianka... wiec nie wem czy to normalny objaw koncowki ciazy czy co...

ja wlasnie dzis tez mam twardy brzuch i wlasnie bylam na wizycie u poloznej. U mnie nic sie nie dzieje i nic na rychly porod nie wskazuje.Nic mi nie mowila, czy to zle czy dobrze z tym twardym brzuchem. TAk, ze chyba to normalne pod koniec ciazy ;)

reklama
Asiuk - no tak, w sumie racja. Przed ciąża byłam chuda :D jednak do najwyższych nie należę, mam 167cm wzrostu :p
a może jeśli dzidzia bedzie duża to będziesz miała cc ?

Ja się przestałam godzinę, obudzilam się bo mnie pogonilo do kibelka :p teraz leze i oglądam tv, dziś zamierzam leniuchowac :)

Do góry