reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Lajtwaj pewnie ze dasz rade tylko musisz w to wierzyc :-) i sie nie smutac:-)

widze ze forum rowniez aktywne w nocy hihi Strzyga z takim ginekologiem powinno wszytsko szybko pojsc :-p:-D
P stara sie jak moze hihi

ja na 10 mam wizyte spac nie umiem i glodna jestem zapomnielismy kupic bulek a T smacznie sobie chrapie a mi sie nie chce isc wiec pozostaje mi padnac z glodu od kilku mam taki apetyt jak na poczatku ciazy:-)

reklama
Dramat. Jeżeli tak maja wyglądać noce jeszcze przez te 11 dni to ja chyba oszaleje. Do rana meczylo mnie twardnienie brzucha, nieregularnie. Bol mocny jak na okres przez 2 lub wiecej godzin tez był. Bol w plecach. Bol w kroku. Zasnelam koło 4 rano, wstalam o 7, wzięłam prysznic, obudzilam wlasnie A. I zaraz musimy jechać odebrać moje wyniki badań + chyba zrobię KTG by zobaczyć jak to wyglada - znając życie nie wyjdzie ani pól skurczu :/

W nocy Strzyga miała skurcze co 7 min, ale nie chciała mnie budzić. Była zbyt zmęczona i stwierdziła, że nie rodzi. Poszła spać i skurcze ustały. :eek:

Hej dziewczyny,

nie daję już rady :-( brzuch mi twardnieje na potęgę i mała się tak wypina że za chwile mi skóra pęknie :-(
mam dosyć!!! zdaję sobie sprawę że powinnam doceniać że wszystko ok, że mała donoszona, ja zdrowa ale jak BOGA kocham mam już dosyć :-(

Lajtway - świat się nie zawali jak coś na chwile sobie odpuścisz, choć życzę abyś dała radę ze wszystkim tak jak sobie zaplanowałaś. No czasem trzeba z czegoś zrezygnować aby nie dostać na mózg ;-)
Gabryś - widzę że się czujemy bardzo podobnie, noce do niczego już od jakiegoś czasu :-( pozostaje nam wierzyć że za chwile się to skończy, tylko że wtedy pewnie będą inne problemy ;-)
Anastazzja - pakuj torbę będziesz spokojniejsza, dzwoń do tej kobiety.

Dziewczyny które już urodziły, proszę wypunktujcie jak to było u Was jak się zaczeła "akcja" jakie objawy i jak się czuje skurcze, bo ja mam schizę że cos przegapię :sorry:

Witam się poniedziałkowo.Też miałam kiepską noc, ale to przez ból głowy-kurde jak ja nie cierpię takiej pogody.Wczoraj się cały dzień męczyłam bo ten paracetamol ni cholerki nie pomaga:no:-ehhhhhhhh. Może znacie jakieś inne skuteczne sposoby na ból głowy??
malutkans- daj znać jak wizyta. a co do apetytu-dołączam się-ja ciągle jem.Wczoraj po 12 w nocy jeszcze przed snem jadłam talerz budyniu-a przez cały dzień też sobie nie żałowałam a i tak dziś wstałam głodna jak wilk:-D.Pieczywa też nie mam, ale na całe szczęście mam spory zapas płatków śniadaniowych.
Strzyga- ale super masz, Twój własny prywatny GIN.
P.-podziwiam Twoje zaangażowanie:-).

Witajcie ! ;-)
To ja też mogę powiedzieć, że wczoraj od 20 do 1 w nocy miałam już takie poważne bóle od pleców aż po brzuch co 15 minut ok. Ale przeszło i na razie cisza. Się nawet nastawiałam, że może to już pomału. Zobaczymy, co lekarz dzisiaj powie;-) I mały mniej się rusza, czkawkę ma i czasem nóżkę wystawi i tyle. Czyżby to już niedługo?:-)
Od jutra może się wybierać do nas, dzisiaj jeszcze muszę pizze zjeść:-)\
Strzyga mi w aptece babka poleciła krople do uszu, które nie zawierają jakiegoś tam składnika, który niszczy łożysko. I o dziwo, po paru kroplach miałam problem z głowy:) Dicortinef ( jakoś tak)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry ...
Ja w nocy sypiam ostatnio lepiej ... Budzę się na siku, ale od razu zasypiam... a podobno najczęściej akcja zaczyna się właśnie w nocy.... To niby z powodu, że wtedy łatwiej w naszym organiźmie wydziela się oksytocyna, bo w dzień blokuje ją adrenalina czy jakoś tak :)

Strzyga masz prywatnego gina, który uparcie chce odebrać Twój poród, a Ty się szpitalem martwisz?? :-)

Alka...coś w tym chyba jest, bo mnie normalnie co noc męczą skurcze i bóle różne, a w dzień trochę ustaje...

P.
może Ty się minąłeś z powołaniem i ginekologiem powinieneś zostać?:p ponoć dwa palce z luzem to tylko 2 cm rozwarcia..

Strzyga:) mój gin powiedział, że jeśli skurcze ustają to są przepowiadające..ale liczę, że to już!!

a mi się Hanka właśnie w brzuchu budzi po nocy:p tak leniwie się przeciąga:p:p

reklama
Zazdroszczę Strzyga "własnego" gina, a szpital jak szpital, chociaż takie dodatkowe atrakcje nie są fajne, ale w naszym pieknym kraju miodem i mlekiem płynącym to standard że nie wiesz na czym stoisz;-)
Strzyga mi w aptece babka poleciła krople do uszu, które nie zawierają jakiegoś tam składnika, który niszczy łożysko. I o dziwo, po paru kroplach miałam problem z głowy:) Dicortinef ( jakoś tak)

ja się poprostu wstrzymam od komentarza:no:

Nocki u mnie już od jakiegoś czasu kompletnie do bani. Już nawet się Wam nie skarżyłam, ale standard co 2-3 godziny musze wstac , rozchodzic kości, coś zjesc, albo wypić- zero takiego prawdziwego głębokiego snu- niedobrze, bo czuję się wyczerpana, a spanie w dzień nigdy mi nie służyło, więc poprostu się męczę. Dziś pospałam 3-7.00 to mam mega zdrętwiały posladek:tak:
Potem nocki też będą nie przxesapne przecież, ale jak pamiętam przy Jakubie zastanawiałam się "skąd kobieta ma tyle siły?"- natura robi swoje, bo inaczej nie dały byśmy rady. A swoją drogą dawien dawno torturowali ludzi brakiem snu:szok:

Do góry