Zastanawiam się czy jak mamusi przyspiesza się perystaltyka po oleju rycynowym to czy i bączkom przy okazji też nie? A oddanie smółki do wód płodowych nie jest najlepsza rzeczą pod słońcem. Mi też laski ciężko serio ale czy po 270 dniach warto ryzykowac dla 6-7 ?Nie oceniam tylko glosno mysle wlasciwie to pisze. I dosc mam chyba nie mniej niz Wy
reklama
Olej rycynowy nie przyśpieszy Wam porodu jako takiego tylko własnie wpłynie na perystaltykę jelit, a ruchy jelit mogą wpłynąć na skurcze macicy, no ale nie muszą. Pytanie tylko czy rzeczywiście warto i czy nie lepiej poczekać jak natura wszystkim pokieruje. Naprawdę zostało nam niewiele dni, więc cierpliwości, może nie ma co eksperymentować.
Dokładnie ! ;-) Już tak blisko dziewczynyOlej rycynowy nie przyśpieszy Wam porodu jako takiego tylko własnie wpłynie na perystaltykę jelit, a ruchy jelit mogą wpłynąć na skurcze macicy, no ale nie muszą. Pytanie tylko czy rzeczywiście warto i czy nie lepiej poczekać jak natura wszystkim pokieruje. Naprawdę zostało nam niewiele dni, więc cierpliwości, może nie ma co eksperymentować.
A my dziś "pracowity" dzień- od rańca z małym na badania do szpitala (poszliśmy do innego laryngologa i jest super człowiek) Operacja migdałka za tydzień w piątek. Niestety Jakubek teraz ma szlaban na przedszkole, więc dom rozniesie, ale grunt że damy radę przed moim rozwiązaniem. Są jeszcze normalni ludzie na tym świecie, a już traciłam wiarę. W szpitalu w którym będziemy robić zabieg wszyscy jacyś tacy mili, uczynni z zainteresowaniem (szpital państwowy, wojskowy) i jakoś termin potrafił się znaleźć praktycznie z dnia na dzień, zero czekania na cokolwiek- normalnie jestem w pozytywnym. A u dziada do którego chodziliśmy półtora roku prywatnie moja noga nie postanie .
Jakubek dzielny jak smok- zadowolony z dzisiejszych badań, pobieranie krwi rewelacja "nic nie bolało, pani znieczuliła przed wkłuciem, wkłucie nie igłą a "motylkiem" w nagrodę lizak i wejście dla dzieci bez kolejki. Nawet pani pielęgniarka w rejestracji kontaktowa, miła, wyjaśniła nam całą procedurę dokładnie mimo że itak dała wszystko zapisane na kartce. na powitanie naklejka dla "dzielnego pacjenta"- wrócili mi wiarę w ludzi:-)
Jakubek dzielny jak smok- zadowolony z dzisiejszych badań, pobieranie krwi rewelacja "nic nie bolało, pani znieczuliła przed wkłuciem, wkłucie nie igłą a "motylkiem" w nagrodę lizak i wejście dla dzieci bez kolejki. Nawet pani pielęgniarka w rejestracji kontaktowa, miła, wyjaśniła nam całą procedurę dokładnie mimo że itak dała wszystko zapisane na kartce. na powitanie naklejka dla "dzielnego pacjenta"- wrócili mi wiarę w ludzi:-)
A teraz Was opieprzę. :-) Dziewczyny co wy wyprawiacie? Wywoływanie porodu można robić jak termin się przekroczy- no napewno 41 tydzień najwczesniej. A metody macie jakbyście były co najmniej teściową Mami
No i chcecie narobić biedy sobie i maleństwu? przy biegunce spowodowanej olejkiem ryc. duży wysiłek będzie i jeśli naturalnie poród się nie zaczął, znaczy dziecko nie gotowe moze zacząć się odklejać łożysko, chcecie kłopotów? Ojojoj- ręce mi opadły.
Wywoływanie zostawcie specjalistom a same możecie bezpieczne metody zastosować- herbatka z liści malin (zadziała ale pita regularnie po kilku-kilkunastu dniach); wysiłek fizyczny, ale nie budowa domu a pływanie, spacery trochę intensywniej niż dotychczas.
No i chcecie narobić biedy sobie i maleństwu? przy biegunce spowodowanej olejkiem ryc. duży wysiłek będzie i jeśli naturalnie poród się nie zaczął, znaczy dziecko nie gotowe moze zacząć się odklejać łożysko, chcecie kłopotów? Ojojoj- ręce mi opadły.
Wywoływanie zostawcie specjalistom a same możecie bezpieczne metody zastosować- herbatka z liści malin (zadziała ale pita regularnie po kilku-kilkunastu dniach); wysiłek fizyczny, ale nie budowa domu a pływanie, spacery trochę intensywniej niż dotychczas.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
no tak, zgadzam sie ze lepiej sie przemęczyć.
Dzidzia sama wie kiedy wyjść...chcieć rodzić to my możemy
Dzidzia sama wie kiedy wyjść...chcieć rodzić to my możemy
Alice_1
Fanka BB :)
Justys to rzeczywiście może z tymi skurczami od krzyża się coś zaczyna dziać. Przede wszystkim się nie denerwuj.
Asiuk no nawet ja jestem zaskoczona tym Twoim postem i że się normalny termin zabiegu udało Wam załatwić. Tamten lekarz to buc jakiś kaskę brał, jak prywatnie chodziliście i nic nie załatwił.
Ja dziś byłam u swojego gina po zwolnienie i pytał, czy przyjadę do szpitala jak on będzie na dyżurze. Po ostatniej akcji to już sama nie wiem, bo on nadal uważa,że cc powinna być i tak chwilę pogadaliśmy, jakie to relacje panują między lekarzami.
Asiuk no nawet ja jestem zaskoczona tym Twoim postem i że się normalny termin zabiegu udało Wam załatwić. Tamten lekarz to buc jakiś kaskę brał, jak prywatnie chodziliście i nic nie załatwił.
Ja dziś byłam u swojego gina po zwolnienie i pytał, czy przyjadę do szpitala jak on będzie na dyżurze. Po ostatniej akcji to już sama nie wiem, bo on nadal uważa,że cc powinna być i tak chwilę pogadaliśmy, jakie to relacje panują między lekarzami.
reklama
pati powstrzymac sie nie da jak juz zaczal musi skonczyc na szczescie skonczylo sie na jednej kafelce a w sprzataniu pomogla mi szwagierka normalnie z nieba mi spadla no ale robota dalej nie skonczona a jutro jeszcze wolne i nie mozna byc glosno... buuuu
ja wole poczekac jak maly zechce to wyskoczy
ja wole poczekac jak maly zechce to wyskoczy