reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

mojej znajomej bratowa po 5 dziecku zalozyla wkladke. Czeka na 6 dzieciątko. Mamy kolezanka to samo.

Ja chyba stawie na tabletki...

dzis pierwszy raz po 3 miesiacach biala armie uskutecznilismy. Masakra, tak mi twardnieje brzuchol

reklama
Mami - Haha, no nie wiem jakby to było gdyby zadzwoniła do mnie macica :-D

Ja wzięłam ciepła kąpiel, i przy okazji wymylam cały prysznic, od góry do dołu, z zewnątrz, wewnątrz i trochę się umeczylam nie powiem :D

Mami padłam ;D Nawet mój mały się śmieje w brzuszku ;D
ja sobie wczoraj wieczorem uświadomiłam że skończy się moja i P. beztroska.. i trochę mi tego szkoda - mam nadzieje, że maleństwo nie zabierze nam niczego, a w ręcz przeciwnie da nam jeszcze więcej niż my oboje tylko mamy ;) teraz dopiero zaczynam panikować, że to DUŻE wyzwanie czeka przed nami!

Ja juz gadalam z moja polozna o wkladce ( przedtem bralam tabsy 13 lat!!!) I sa dwa rodzaje wkladek z hormonami i bez. Te bez sa mniej skuteczne i tansze, a te z hormonami sa bardzo wysokiej skutecznosci, drozsze. Wogole to spokoj na 5 lat, ale trzeba kontrolowac, czy wkladka sie nie przesuwa. I nie ma okresu przez 5 lat!

w sumie, tak myślę czy to normalne nie mieć okresu? hm.. będę musiała porozmawiać z Gin czy u mnie w ogóle możliwa jest taka opcja z wkładką - podobna mi się, ale zaskoczyła mnie wizja braku okresu (chodź nie tęsknie za tym)

citronka owszem lepszy :-)
ah zapomnialam wczesniej napisac co powiedziala moja przyszla tesciowa wczoraj.
otot:
ze mam sie okrywac bo bakterie przenosze na mala.
bo glowka jej lezy do odbicia na mojej klatce piersiowej nie no jakas paranoja:-)

jak sie zapytalam, czy to zdrowo tak nie miec okresu to powiedzial, ze ok, bo dni plodne, a potem okres sa po to by przygotowac organizm do ewentualnej ciazy.Ja w kazdym razie sprobuje wkladke. Zawsze mozna wyciagnac wczesniej. A tabsy- no coz nie chce sie juz truc i miec okropnych bolow glowy i migren!

reklama
Anielka ja właśnie miałam tabletki super dobrane, żadnych niepożądanych skutków - tylko własnie nie chcę już truć się nimi! A wiem z naszego doświadczenia, że prezerwatywy po prostu się nie sprawdzają (zawsze jakiś problem był z nimi) więc wkładka jest jak najbardziej propozycją do rozważenia ;)

Mami uczcijmy ten pomysł minuta ciszy! ... mam nadzieje, że moja teściowa mi się wtrącać nie będzie.

Do góry