Kurcze dużo osób pisze o gorących kapelach właśnie i seksie, przysiadach, albo lekkim masażu górnej części brzucha pod prysznicem. U mnie seks nie działa niestety ale dziś spróbuje gorącej kąpieliPrzy Wojtusiu wywolalam sobie przez goraca kompiel i sex - po 20 min wody mi odeszły
reklama
Gabrys dziecko bedzie mialo obywatelstwo polskie chyba ze ty masz niemieckie papiery to bedzie niemieckie, i jezeli ty nie jestes ubezpieczona to bedziesz musiala sama zaplacic za porod i nie dostaniesz becikowego bo tez nie ma podstaw. ja np jestem ubezpieczona i dostane kase ale ja tez pracowalam przez pare lat i moj T ma niemieckie papiery. nie wiem jak jest teraz jak polacy moga normalnie leganie byc w niemczech. aha zameldowanie nie ma nic do obywatelstwa :-) no i przez pierwszy rok dostaje sie kase ale to zalezy od zarobkow jakie mialas a pozniej sie dostaje kase na dziecko miesiecznie 180 e do czasu kiedy dziecko nie ukonczy szkoly.
Ostatnia edycja:
O imporcie czytałam ale to teoria, ciekawa jestem opinii farmaceuty :-)
Asteria
Wdrożona(y)
Kurcze dużo osób pisze o gorących kapelach właśnie i seksie, przysiadach, albo lekkim masażu górnej części brzucha pod prysznicem. U mnie seks nie działa niestety ale dziś spróbuje gorącej kąpieli
tylko o mezu pozniej nie zapomnij bo i tak jeszcze bedzie 6 tyg czekac
Moja kolezanka wywolywala przez ostra kuchnie... mowi ze tez posludkowalo bo po godz dostala skurczy - ale jakos mnie to nie przekonywalo
aninaaa
Październikowa Mama'06 Entuzjast(k)a
hm...w zeszłym roku moja koleżanka chodziła do szkoły rodzenia i położna mówiła jej że nie wolno brać gorących kąpieli,że może to zaszkodzić dziecku. woda powinna być ciepła,ale nie gorąca.
Asteria
Wdrożona(y)
O imporcie czytałam ale to teoria, ciekawa jestem opinii farmaceuty :-)
swoja droga wczoraj pytalam o cene w aptekach u mnie na osiedlu to ceny 800-1000 zł
hm...w zeszłym roku moja koleżanka chodziła do szkoły rodzenia i położna mówiła jej że nie wolno brać gorących kąpieli,że może to zaszkodzić dziecku. woda powinna być ciepła,ale nie gorąca.
wszystko zalezy co dla kogo jest goraca kapiela
Mi mama zawsze mówi, że mam nie kąpać się w gorącej wodzie.. bo to zaszkodzi.
Anielka ja w sylwestra zapomniałam języka polskiego całkowicie, jak mi ludzie pod ratuszem życzenia składali to się tylko tępo wpatrywałam w nich i nic.. za to P. był na stanowisku i odpowiadał za mnie
A ostatnio w trakcie rozmowy o wolnych dniach wyskoczyłam ze stwierdzeniem " to w sześciu królów będziesz miał wolne" gdzie P. się spojrzał i wybuchnął śmiechem - ja dopiero po chwili skapnęłam się co powiedziałam
Anielka ja w sylwestra zapomniałam języka polskiego całkowicie, jak mi ludzie pod ratuszem życzenia składali to się tylko tępo wpatrywałam w nich i nic.. za to P. był na stanowisku i odpowiadał za mnie
A ostatnio w trakcie rozmowy o wolnych dniach wyskoczyłam ze stwierdzeniem " to w sześciu królów będziesz miał wolne" gdzie P. się spojrzał i wybuchnął śmiechem - ja dopiero po chwili skapnęłam się co powiedziałam
Asteria
Wdrożona(y)
anielka ja w sylwestra zapomniałam języka polskiego całkowicie, jak mi ludzie pod ratuszem życzenia składali to się tylko tępo wpatrywałam w nich i nic.. Za to p. Był na stanowisku i odpowiadał za mnie
a ostatnio w trakcie rozmowy o wolnych dniach wyskoczyłam ze stwierdzeniem " to w sześciu królów będziesz miał wolne" gdzie p. Się spojrzał i wybuchnął śmiechem - ja dopiero po chwili skapnęłam się co powiedziałam
:-d:-d:-d:-d
swoja droga wczoraj pytalam o cene w aptekach u mnie na osiedlu to ceny 800-1000 zł
ja często korzystam wlaśnie z apteki internetowej doz, często jest troszkę taniej niż w tych stacjonarnych.
reklama
niki222
Fanka BB :)
Citronka- ja też to zauważyłam i ostatnio większość leków właśnie tam kupuję.Zamawiam przez net i odbieram w najbliższej aptece, a daleko nie mam bo kilka przystanków autobusem, więc nie problem.Porównałam ostatnio maść Bepanthen-tu ok.17zl a w innych nawet 21zl.A jak są zniżki dla mamy i maleństwa to też się opłaca na doz.pl.
A skoro już o wkładkach wspomniałyście, to czy wkładka będzie właśnie Waszym zabezpieczeniem??Bo ja raczej prędko w drugą ciążę zajść nie zamierzam.Zresztą póki co z A. nie myślimy o drugim bobo. A tabletek się troszkę już boje, bo ten nasz cudowny szkrab właśnie taki tabletkowy.
A skoro już o wkładkach wspomniałyście, to czy wkładka będzie właśnie Waszym zabezpieczeniem??Bo ja raczej prędko w drugą ciążę zajść nie zamierzam.Zresztą póki co z A. nie myślimy o drugim bobo. A tabletek się troszkę już boje, bo ten nasz cudowny szkrab właśnie taki tabletkowy.
Ostatnia edycja: