reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

ch_aga wiesz ja myślę o tym, że ja raczej urodzę przed swoim terminem mam takie uczucie w środku.. więc coś może jest w tych snach;) właśnie dobre pytanie Anielka zadała, powiedz na ile starcza taka paczka pampów? Zazdroszczę że masz sklepy blisko, ja tu gdzie z P. mieszkamy najbliższy 7km.. i jedyna opcja żeby się dostać to auto, a ja jeszcze bez prawka.. ojć.

asiuk wiadomo, to tylko maluszek zdecyduje kiedy będzie gotowy na opuszczenie maminego brzuszka ;)

reklama
u mnie Alka tak szło- 8-10 na dobe

ja to widzę że u większości się strony i płcie zgadzaja- ja to jak zawsze wyjątek (ale to podobno potwierdza reguły;-) ) Od samego początku wszyscy "znawcy" mówili mi "będzie dziewczynka"- wszelkie gusła na niebie i ziemi tak wskazywały, a tu łahaha guzik z pętelką, znaczy jajeczka z psipsiorkiem.

Ostatnia edycja:
dzwoniła właśnie teściowa z zapytaniem co tam słychać... i jak zwykle o Bogu zaczęła gadać.. :wściekła/y: ale ja się już nie cackam i mówię prosto z mostu swoje zdanie.. i za chwilkę mówi że może kiedyś zacznę rozumować tak jak ona :no: o my good ...
wiem wiem nie powinno mnie to denerwować.. ale kobita cały czas porównuje swoje ciąże i porody do tego co jest teraz.. tłumaczę jej za każdym razem że nie można porównywać tego co było prawie 30lat temu.. dzisiaj zdziwiona że po cc nie leży się 3-ech dni :szok: i gada mi swoje "dobre rady" ja rozumiem że kobieta chora że nie jest na czasie że tak to ujmę.. ale bez przesady ona wszystko porównuje i daje przykłady jak to było jak ona była zdrowa.. (choruje już jakieś 10lat).. mogłaby poczytać gazety na ten temat albo pooglądać tv...
noo to się wyżaliłam.. bo mi ciśnienie podniosła :-D

asiuk: to jakie ty mleko kupujesz ze ci sie zwazylo w woreczku???? ja tam innego nie przelkne niz UHT z kartonika tak sie przyzwyczailam i koniec. Moja niunia wypina sie z roznych stron, wczoraj chyba sie rozciagala bo wszedzie bylo jej pelno a do tego czkawke miala :-D

Tysia ja to ("chemik" z zawodu) i po wykładach na temat mleka UHT poprostu przestałam je pić, mimo że smakowo najlepsze:-p. Kupuję zwykłe w butelce plastikowej, tylko jest pasteryzowane, dlatego tak szybko się psuje.
Nigdy w zyciu też nie użyję dwukrotnie smazonego oleju-:szok:

fazerkamm: to i tak mało gada bo moja jest okropna, ma takie stare zasady co do wychowywania dzieci ze tylko siasc i sie smiac. Mojego meza brat ma dziecko (jest mlodszy o 10 lat) maly ma 1 rok i 2 m-ce tyle sie nasluchalam o wychowywaniu dzieci ze nie wolno obcinac paznokci tylko trzeba obgryzac, ze pudrem trzeba sypac pod szyjka zeby lepiej sie krecilo, mialo straszna ciemieniuche to powiedzialam bo wyczytalam kiedys w internecie ze trzeba oliwka nasmarowac zeby zmiekla ale tesciowa stwierdzila ze ja sie nie znam bo nie mam dzieci i po suchej glowce szorowala szczoteczka do zebow (masakra), do tej pory do kapieli nie uzywa zadnych srodkow sama woda go myje, pampersow nie uzywali tylko pieluchy tetrowe bo wszystkie niby go uczulaly :-D ( w co nie wierze). Mowie wam jakie ona ma pomysly, jak zacznie sie wtracac do mojego malenstwa to jej pocisne to sie obrazi na jakis czas i bedzie spokoj

asiuk: wiesz dlaczego pytalam czy nie chodzi o mleko w woreczku??? bo takie wlasnie produkuje firma w ktorej pracuje :-D i juz bym dala im popalic ze dziadostwo wypuszczaja, butelka tez handluja :-D

Hej dziewuszki hi hi:-) Mam kompletnego lenia... skończyłam Was nadrabiać ale nie pamiętam co komu odp. musicie wybaczyć... Co do torby to ja wczoraj się zmobilizowałam i zaczęłam pakować ale jeszcze nie skończyłam... a K jak przyszedł z pracy i zobaczył torbę to się przestraszył .... A co do stron to mój smyk wypina się częściej po lewej więc chyba by potwierdzało regułę... he he:-) Dziewczyny nie dociera do mnie jakoś że za góra 2 tyg Tomuś będzie w moich ramionach...

reklama
Fazerkamm, Tysia-takie porady z przed 30 lat sa najgorsze!!!Ale nie dajcie sie! Mi tez probowala tesciowa doradzac, ale ja zawsze mowilam, ze mam pediatre od tego. I sie odczepila. A teraz bedzie luz bo tesciowa daleeeeeeeeko.

Do góry