reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witajcie, dopiero wstałam dawno już nie wstawałam o 10 ;-) Im bliżej porodu tym częściej mi się śni coś związanego z tym.. dziś np. śniłam o tym, że stoję w wannie a odchodzą mi wody i to raz odeszły, potem drugi i trzeci jakby się podzieliły na 3 części ;D Za to P. mówił że jemu się śniło, że byliśmy na zakupach z małym i ja gdzieś poszłam i on musiał się nim opiekować, ale maluszek był grzeczny bo prawie ciągle spał ;D Chyba obojgu nam udziela się fakt, że to już za chwilę ;D
Muszę iść na dół sprawdzić co do zrobienia na obiad - ale mam szczerą nie chęć, wolałabym sobie posiedzieć tu u góry i ponudzić się ;)

reklama
witam się i ja :-)
z dobrym humorem bo pospałam sobie dzisiaj :-D w nocy wstałam tylko 3 razy siusiu :-D pospałam od 24 do 10 :-D oby tak częściej!!
widzę że wy też pospałyście dzisiaj! suuper!
zjadłam śniadanko i zastanawiam się co by tu zrobić.. mam przypływ energii .. ale chyba spożytkować go nie mogę.. bo jeszcze zacznę rodzić... :-D

a co do wypychania to mój dzieciaczek raz po lewej raz po prawej i czasami na środku... :-D

Bakaalia nie chcę Cię straszyć ale mi na dobę przed odejściem wód przyśniło się, że poszłam do szpitala na salę porodową do cesarek i czekałam na lekarza a w międzyczasie cięgle inne dziewczyny brali na cesarki a ja czekałam. I za jakieś 3 dni odbyła się cesarka :-D
Co do wypychania to mój mały ciągle dawał znać właśnie po lewej stronie, więc jakby się zgadzało :-D
A ja marzę już o wyjściu na drobne zakupy - jakieś ciuszki dla małego, pieluszki już się kończą, chusteczki. Mąż wszystko może kupić ale po tylu tygodniach uziemienia chcę już wyjść :baffled: Tylko czy mogę :confused: Oczywiście sama, po karmieniu a te sklepy w pobliżu, godzina i byłabym w domu. Myślicie, że mogę już wychodzić :confused: Cięcie było 10 dni temu, ale czuję się świetnie :blink:
Pozdrawiam
Pozdrawiam

ch-aga sny związane z porodem (najczęściej dziwaczne) to normalka przez całą ciążę, niekoniecznie związane ze zbliżającym się porodem;-)

ja na 5 dobę (po cc) poszłam z mężem, psiakiem i Jakubem w wózku na grzyby do lasu. hehe i nawet lesniczy nas "złapał" i ochrzaniał, najpierw pomysleliśmy że za grzyby bo w wózku mieliśmy pełno nazbieranych, że moze nie wolno:-D, a to chodziło o luzem puszczonego psa. Najlepiej że w tym czasie położna była u nas i pocałowała klamkę:-D. Taka anegdotka, ale oczywiście każda może się inaczej czuć, zależy od organizmu, w końcu to była operacja.

fazerkamm ja nie pospałam, ale nie chciałąm Was "budzić" o 1,2,3,4.30 :-p. chciałam sobie zrobic ciepłe mlesio, ale kurna zważyło się:angry:, świezo kupione, chyba cholery jedne w sklepie oszczedzają na prądzie w lodówkach-to już 3 raz taki numer

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry