reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Synuś skutecznie przyzwyczaja mnie do nocnego wstawania .... ojjjj mam wrażenie, że lekko nie będzie :DDDDD

....................

ejjj laski co jest??? 7.10 a tu taka cisza ??? Jak zaglądam dopiero koło 9-10 to od 6 jest naprodukowane kilka stron, a jak dziś spać nie mogę to jakieś leniwe jesteście :D

Ostatnia edycja:
Hejka, Dziewczyny,

ja muszę dziś powiedzieć, że pierwszy raz od daaaaawna się wyspałam. Noc przespana caluśka, tylko po 6 się obudziłam, i stwierdziłam, że w sumie to mogłabym iść się wysikać. A potem do 8 spanko :)

Pierwszy raz w nocy mnie skurcz złapał - właśnie sobie przypomniałam. Trochę to było bolesne. A nie miałam skurczy w ogóle. Pisząc w ogóle mam na myśli całe swoje życie, bo nie przypominam sobie uczucia skurczu i pierwszy raz mnie to dotknęło dziś.

witam się,
wczoraj juz nie pisalam bo jakos czasu nie bylo i zmęczona trochę byłam.
Wizyta u ginka jak najbardziej na plus, rozwiała moje wątpliwosci -
co do zakazu stosunków seksualnych, to kiedy jej powiedzialam, ze poprzedni lekarz zakazał przez trącanie niby małej w głowe, to zaczeła sie śmiać, powiedziała ze chyba jest niepoważny, i że nawet gdyby tak bylo, to co z tego, przeciez członek nie jest z metalu :zawstydzona/y::-)

Malutka waży 2600g, podobno bedzie wysoka bo ma długasne nogi :-),pupke wypina bezustannie pod moje zebra - moze jej tam dobrze :p poza tym fakt, ze mam mniej wód oznacza tyle co to, ze zbliza sie termin porodu, szyjka okej, rozwarcia brak, KTG wporządku:tak:
Jezeli nie urodzę do 20 stycznia, mam przyjsc i dostane skierowanie na wywołanie ciązy. Zatem w najgorszym wypadku, jeszcze 22 dni :tak:

Lajt wszystkiego najlepszego dla Lidusi!! pokaz fotki z imprezki co:tak:

u nas w szpitalu kapały babki. Raz dwa namydlily przemyły scierka i kuniec.

:eek:

ja jestem stary kapiec ciag dalszy. Pobiegałam po galeri. Kupilam kiecke w happy mum czarna na Sylwestra...ale jeszcze ja spokojnie po porodzie wynosze :))))

Marcia, a w Happy Mum są jakieś wyprzedaże ciekawe? Super mają tam ciuchy i masz rację, że często można je też nosić po ciąży.

Ja na tle waszych dolegliwości, to jakbym w ciąży nie była.
Dzisiaj już drugi raz w tym tygodniu byłam rano na basenie i przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia, że się najadłam na śniadanie. Od stycznia zaczynam stosować wszystkie polecane przez moją położną sposoby na udany poród.
Oeparol 3x dziennie
Herbatka z liści malin
Smarowanie i masaż krocza i spacery....
No i wsparcie męża... ten akurat tej metody nie może się doczekać. Śmiejemy się, że do Sylwestra może pić, bo później musi być trzeźwy, a po sylwestrze będzie sex. Co do dziewczyn, które mają wątpliwości co do sexu, moja położna na szkole rodzenia, powiedziała, że nawet jak nam odejdzie czop czy wody a skurcze są słabe to poleca sex. Nie zagraża to w żaden sposób dziecku i nie będzie powodować żadnych zakażeń, bo to ten sam skład bakterii, co zawsze, więc do dzieła :)

Miłego dnia :)

Cześć Wam ! :)
To u mnie też sprawdza się, że mały wypycha się w lewym boku, więc z tego wynika, że chłop jak nic:-)
Naczytałam się wczoraj w wątkach grudniówek o porodach i cykora mam;]
A pobolewa mnie brzuch coraz częściej i coraz bardziej:dry:
Lecę na wizytę;-) Miłego dnia wszystkim mamusiom !:-)

Moja Wera po prawej się wypycha, ale po tych Waszych przepowiedniach postanowiła być złośliwą i pokazywać męską część swojego charakterku i wypycha się dziś po lewej.

Oj, coś czuję, że da nam popalić królewna.

reklama
Dzień doberek,
Moja mała wypycha się po prawej stronie. Jak ostatnio zapytałam lekarki czy przypadkiem nie siedzi mi na wątrobie to powiedziała- nie, ona Panią kopie w wątrobe. Mała złośnica :)

Do góry