reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

ehh..Gośka...ja też się właśnie tego boję...co prawda rozstępy mam, ale tylko na biuście i na udach...ale już bledną, bo je smaruję kilka razy dziennie:) zajmij się nimi póki świeże, bo później może być już ciężej się ich pozbyć...;/

reklama
Gosia-mi też wyszły,tak się cieszyłam, że nic nie mam a tu wczoraj patrzę i 3 albo 4 mam-wrrr.
Mój A.też w nocy mam wrażenie że czuwa.Jak tylko stęknę albo coś nawet przez sen powiem, od razu się pyta czy wszystko oki,co się dzieje.Mam wrażenie, że bidulek w ogóle nie śpi.Dobrze, że na zmiany chodzi, bo jakby miał codziennie wstawać po 5 , to z tego niewyspania nie dałby rady.

Powiem Wam, że cieszę się, że Malutka jest tu z nami, ale z drugiej strony brakuje mi jej kopniaków w brzuszku i trochę Wam zazdroszczę... :)

PS. Mój M. dostał manii wynajdowania cenowych okazji jeśli chodzi o pampki i chusteczki. Do tego stopnia, że przyniósł przed Świętami do domu dwójki zamiast jedynek ;) Musiałam go dziś przystopować, bo Pola niebawem z jedynek wyrośnie, a tu zapasy dalej się powiększają ;)
Pola, a my zazdrościmy Tobie tulenia malutkiej :p
Co do promocji na pampki i chusteczki - pokaż mu tę stronkę PromoBaby.pl
a jeśli chodzi o te ciuchy do karmienia, mówisz o takich zwykłych w sensie do domu, czy że koszul do szpitala trzeba mieć więcej???

Dziewczyny wciąż pojawiają się gratulacje... ale czy MIA na pewno urodziła??? Ktoś miał informację???

My zaraz jedziemy do pana doktorka odezwę się później

ja jak nie miałam rozstępów przed długi czas tak gdzieś w 7 miesiącu mnie wywaliło, gin za każdym razem modli się nad moim brzuchem że mam specyficznie cieką skórę tam ale mówił że na razie nic z tym robić nie będziemy i że zacząć porządnie smarować po porodzie.. chociaż ja i tak przed wystąpieniem rozstępów smarowałam się, ale za dużo nie pomogło..teraz tylko balsam nakładam na brzuch żeby suchy nie był, a "zmniejszaniem" rozstępów zajmę się jak Radzio będzie obok ;)

alka chodzi o ubrania takie na najbliższe pól roku, żeby calej bluzki nie podnosić do góry tylko mieć odstęp do cyca

co do czujności spania mój emek też jak tylko wstaje do wc pyta czy coś się dzieje

jesli chodzi o rozstępy polecam fissan, do niedawna używałam musteli ale wyszło mi kilka na piersiach, teraz stosuję fissan i pięknie bledna

a odnośnie Sylwestra spędzamy w domu, emek chciał zaprosić znajomych ale ja się boję, bo tak długie siedzenie przy stole nei najlepszy pomysł, wcześniej krzątanie się w kuchnia a największy problem jakby zaczęło się coś dziać a oni będę po alkoholu kto mnei zawiezie tym bardziej ze z taksówką może być w sylwestra problem

Ostatnia edycja:
Alka, dzieki za linka. Przyda sie z pewnoscia.
Miałam na mysli ubrania takie zwykle, do chodzenia po domu i nie tylko. U mnie w szafie króluja sukienki, tuniki i wielkie swetry. Srednio wygodnie w tym karmic ;p

No właśnie ja też nie miałam rozstępów, cieszyłam się, że już ich nie dostanę a tu niespodzianka :) i to z tych średnio przyjemnych niespodzianek :) takiej pamiątki po ciąży mi nie trzeba.

Kupiłam CEPAN (może któraś zna?). Śmierdzi strasznie cebulą. Ale mam nadzieję, że trochę mi wyblekną te wstręciuchy.

A smarowałam brzuch przez ciążę. I najlepsze jest to, że na cycach nie mam rozstępów - a nie smarowałam niczym. Eh.

No trudno. S obiecał, że i tak mnie będzie kochał.

Witam

Gosiu i to najważniejsze :-) czy będziesz cebulka czy czosneczkiem miłość męża najważniejsza.

Jestem zmęczona jak "koń po westernie" jakbym całe pole przeorała :sorry2: oczy mi się same zamykają, a jeszcze choinka wprawia w taki nastrój że tylko nic tylko spać.

Mała fika po pierogach :-) po mamusi lubi pierożki hi hi

reklama
A ja dzis caly dzien leze tak mnie w pachwinach boli mam wrazenie ze sie zozsypie.
My na sylwestra oczywiscie jak sie nie rozpakuje to idziemy na impreze.

Do góry