reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Kasia come back :-)
znajomi pojechali, byli z 3,5 miesięczną córeczką :-) cud!!!miód!!! i orzeszki!!! pogadałam z koleżanką - gęby nam się nie zamykały hi hi dziewczyna ma 20 lat a jest tak dorosła że aż ciężko uwierzyć, świetnie sobie radzi z małą i podziwiam ją wielce :-)

Słuchajcie moja mała chyba chce wyjść dzisiaj bokiem :szok: wierci się strasznie i wbija mi w boki odnóża :-D
szkoda że nie można podejrzeć dzieciaczków tak chociaż na 5 sekund (ale sobie wymyśliłam) :rofl2:

Chapicha - trzymam kciuki za teścia :-) choinka musi być.
Bakalia - Ty weź przestań już z tymi chipsami :-) bo znowu mi smaka narobisz :-D
Gabryś - uśmiechnij się mój K będzie ok.2-3 w nocy
Anielka - nie daj się tym wstrętnym fast food-om :-) nie myśl o tym bo to samo zło :tak:
Alka - pepsi na zgage hm... nie słyszałam o tym sposobie ;-) aaa... no i ja też gratuluję L4 jestem pod ogromnym wrażeniem :-D
Justyś - a widzisz jaka niespodzianka z teściami
biggrin.gif
u Nas ostatnio jest tak cudnie że aż dziwnie hi hi kochamy się i jest tak miło ze aż mdło :-D

reklama
Duska, trzymaj się dzielnie, mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze, byle jak najszybciej.

Dziewczyny, jak tak czytam o tych waszych mężach, którzy pracują do nocy, to przypomina mi się moja historia - mój mąż krótko przed ślubem zaczął pracować na tirach za granicą, bywał na weekendy, ale nie w każdy. Jak zaszłam w pierwszą ciążę, to zaczęłam mu suszyć głowę, że co to za ojciec będzie, którego nie ma stale w domu, że będzie miał słaby kontakt z synkiem itd. I namawiałam go żeby szukał pracy na miejscu, nawet mniej płatnej. I niespodziewanie dla mnie on rzucił tę pracę (ja byłam wtedy gdzieś w 6 miesiącu). Oczywiście byłam nerwowa, bo nie spodziewałam się, że rzuci pracę nie mając innej na oku. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, on w ciągu miesiąca znalazł nową pracę. Teraz pracuje do 16tej, oczywiście, dłużej też się zdarza, ale jest stabilnie:tak:

Duska, ja też kciuki zaciskam.

asteria, przeczytałam historię porodu, fajnie że w sumie tak szybko poszło i szybko doszłaś do siebie. Czekamy na wieści o Wojtaszku

Kasia - uhh my to mamy przekichane z nimi i ich pracą :-(

ja sobie pogadalam z mama przez tel, umylam łazienke od A do Z, po to by jutro zrobic to znow - ale nudzi mi sie :zawstydzona/y:
i zaraz ide się kąpac ..

Właśnie ubrałam choinkę i znów czuję się mega wyczerpana .... Kurde trochę ruchu sprawia, że dyszę jak babcia no ale przynajmniej z efektu jestem happy :)

Kasia
ja też nie słyszałam o tym, by pepsi pomagała na zgagę, ale przynajmniej miałam jakąś wymówkę dla jej wypicia :) ... mój dzieć też ma dziś aktywniejszy dzień, czuję go niemal non stop i nie powiem, żeby to było mega przyjemne :D

Kama - ja liczę na to że jak się urodzi nasza malutka to K jednak będzie mniej pracował, choć z dnia na dzień moja nadzieja słabnie a to dlatego że K pracuje na cały etat w jednej firmie i własna działalność którą w tym roku zalegalizował czyli wiesz składki itp. zleceń ma tak dużo że już sam nie daje rady i musi brać kolegę do pomocy, oczywiście kolega jest cały uradowany ale ja po K widzę takie zmęczenie że aż serce mi pęka a on co chwile mówi " Kasia spoko daje radę, będzie z tego dobra kasa" kasa kasą ale życie i zdrowie ma się jedno i ciężko mu to pojąć.
Justyś - taaak :-D ja w czwartek i piątek będę gotować z teściową, sama się zdeklarowałam ooo taka jestem dobra :-D

Bakaalia -
a wiesz jakie najbardziej lubię ? ooo takie Supermarket e-food.com.pl internetowy supermarket - CHIPSY CHIO TACCOS BEKON ale niestety nie mogę ich od dawna znaleźć :-( UWIELBIAM JE !!!

KasiaZG, dobrze, że się stara. I najważniejsze, że jednak codziennie jest w domu, chociaż krótko, ale się widzicie i to się liczy:tak:

Moja córcia najwięcej to się rusza wieczorami i w nocy, w dzień to jakaś leniwa jest. A już najwięcej się rusza, jak siedzę na necie hehe.

reklama
moja mała zaraz wyjdzie jak Boga kocham :szok: (oszalała kobita) a może te dzisiejsze "zdrowe" jedzenie na nią tak wpłynęło ? kurcze aż mnie brzuch rozbolał w sensie skóra na brzuchu i spuchły mi palce :szok: o ja cię pierdzióle... w ciąży jestem czy jak ? :-D;-)

Anastazzja - a Ty co ? uczysz się ? a daj spokój, włóż książki pod poduchę a wiedza sama wejdzie :-D i pisz co tam u Ciebie.
Ciekwae co u Sarat hm... a Antonufka to ma przechlapane za te nieodzywanie się jak nic.
aaa... i ciekawe jak "nasza" Pani od koni się miewa ? :-D (żartowałam oczywiście)

Do góry