reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

dziewczyny ale na wywalanie porodu jest przyjemniejszy sposób niz bieganie po schodach,.... same zalety: panowie nasi się ucieszą my zresztą też, tym bardziej, ze po czeka nas 6 tyg postu
Ja ten sposób po nowym roku zacznę wykorzystywać;-)

reklama
Ewelina dowiedz się dobrze o to ubezpieczenie ze szpitala. Bo ja mam też takie w pracy, bodajże przez ZUS i jak się dowiadywałam to przy narodzinach dziecka za pobyt w szpitalu wypłacają tylko wtedy gdy poród był z komplikacjami, co ciekawe to cesarki nie zaliczają do komplikacji. Więc nawet jak ja tutaj będę w szpitalu 5 dni to nic nie dostanę, jeżeli poród przebiegnie prawidłowo. A oczywiście dostaniesz z ubezpieczenia za urodzenie dziecka, u mnie to 1350zł :-)

mi chodzi o to dodatkowe ubezpieczenie na życie które kto chce płaci, ja jestem w generalii i tam jest za pobyt trwajacy dłużej niż 3 dni nawet na poród). a z zus-u nam cos się należy? chyba nie?

Witam się popołudniowo
Objadłam się dziś i tak od jakiś 4 dni ciągle mnie mdli i mi się odbija.
To malutka Pola zrobiła Rodzicom niespodziewajkę i na Święta ma już swoją choinkę nawet. Fajnie.
P ale się uśmiałam z tego Twojego snu. Widać już każdy z nas czeka kiedy, kiedy...mi też się śnią porody i jakieś głupoty...

Moja koleżanka z pracy była z terminem miesiąc przede mną. Urodziła w 41tc przez cc, bo żadnych postępów i skurczów nie miała po podaniu oxy. Chłopca urodziła, prawie 4kg, zdrowiutki. Wczoraj z nią chwilkę rozmawiałam, bo zadzwoniła ale wcale jej nie słyszałam. Taki obolały głos miała, że mi jej się szkoda zrobiło. Ruszyć się nie może, bo leki przeciwbólowe jakoś nic nie dają a tu Malutki głodny jest i trzeba go w pozycji na leżąco próbować karmić. Najgorzej to jej wstać.

Mami widzę, że przesunięto Ciebie na koniec kolejki hihi. Małej Emi teraz dobrze jest w brzuszku. Ja się śmieję, bo Mój M. jak się dowiedział, że ta koleżanka urodziła to ciągle się pyta kiedy ja....a ja mu na to, że jak Mały Bartek będzie chciał.Ale masz rację. Na szkole rodzenia położne mówiły, że jak się ma spokojnie 38tc, to można próbować przyspieszyć poród i jednocześnie nabrać energii. Można firanki wieszać, pić herbatkę z liści malin, seks też jest dobry, hihi

Mami na Twój poród już czekałyśmy ... Nie spisałaś się to teraz przenosisz hihihi - wiem wredna jestem ;-) ale trzeba było urodzić - już dwa razy byłaś w szpitalu.... ileż można :-D
:-D:-D:-D tak! ile razy tu można siwiec na wieść czy Emilka jest na świecie.

Moje chłopaki polują na choinkę. bo nie można w całej okolicy znaleźć takiej niedużej. a u nas w chałupce sie nie zmieści duża.
ja sobie odpoczywam.

a te co chcą jeszcze na 2011 to może tak wpaść w szał świątecznych porządków trzeba ? jestem przekonana ze większości pomoże :)

Mami to tobie na dzisiaj sugerowali, że urodzisz czy jak?:-) Gdzie ty się spieszysz:-)
Ja po drugim stycznia mogę jechać na porodówkę, do tego czasu nie chcę. Dzisiaj powiedziałam mojemu D. że jakby coś miało się wydarzyć, to na święta na własne życzenie wychodzę, że tam nie będę:-)
Też was tak bolą kości i mięśnie przy ruchach dziecka? yh czasami nie wyrabiam od tych ruchów.

u mnie też choinka ubrana :) w tym roku na zielono, mój tak wymyślił ale choinka sztuczna ja nie lubie zapachu żywej źle mi się kojarzy:laugh2:

Załączniki

• Zdjęcie0229.jpg
    Zdjęcie0229.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 83
No to się udało:) i teraz będziecie miały info z pierwszej ręki i nikt już nie będzie musiał przepisywac smsow:) my dalej w szpitalu, mała dalej się naswietlana... martwię się bo nie przybiera na wadze dalej... ale miejmy nadzieję że jutro przynajmniej coś pójdzie w górę...

GRATULACJE DLA POLI!

I DZIĘKUJE WAM ZA MIŁE SŁOWA I GRATULACJE...

reklama
Super Asteria cieszę się że jesteś z nami!
Napewno Malutka jutro będzie cięższa na wadze! kciukaski zaciśnięte:-)

a u nas jak widzisz sezon na Dziewczynki rozpoczęty :tak::tak::tak:

Do góry