reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

a ja sobie nie wyobrażam świąt bez żywej choinki. nigdy nie miałam sztucznej i nie zamierzam mieć :)

a córeczka Asteri jest cudna. aż nie do wiary że takie maleństwa siedzą w naszych brzuszkach :)

reklama
Fazerkam-no wiem,ze te fale z laptopa sa niezdrowe... ale...wlasnie nie moge nic konkretnego w necie znalezc na ten temat- same sprzeczne informacje. Poki co ograniczam trzymani lapka na kolanach ;)
ja kiedyś właśnie tylko na kolanach trzymałam... ale przeczytałam gdzieś kiedyś ogromny artykuł na ten temat i od tamtej pory zaprzestałam trzymania laptopa na kolanach :)

Ja też nigdy nie miałam żywej choinki i nawet o tym nie myślałam... Ja w tym roku wogóle mam problem gdzie wstawię choinkę... miejsca mało a choinka duuużaa... Dziewczyny powysyłałam Wam zaproszenia na fb i Melisie na nk:)

ja tez zawsze miala sztuczną choinkę, dlatego teraz bede sie upierac przy zywej :tak:
ranyy nie wyobrazam sobie 7kilowego noworodka, no way!:szok::szok::szok:

wysuszyła włosy, pomalowałam sie ( całkiem całkiem i to wyszlo :-)) i za chwile bede chyba sie zbierac do miasta ;-)

Lajtway: Pracuję w serwisie komputerowym i trafiają do nas laptopy zalane herbatą lub innymi płynami, laptopy upuszczone, a także laptopy trzymane w takich miejscach.

Na początku jest niewinnie. Zaczynają się grzać coraz bardziej. Później zaczynają się wyłączać same z siebie, a w ostateczności przestają się włączać. Koszt naprawy często przewyższa ich wartość w przypadku takich 2-3 letnich laptopów. Im starszy laptop tym ryzyko jest większe. Technologia tak się zmienia, że nowsze mają z roku na rok coraz lepsze układy chłodzenia i spowalnia to zdecydowanie proces "niszczenia".

A u facetów laptop na kolanach może prowadzić do bezpłodności (podobno komórka w kieszeni też, ale sam noszę w ten sposób i jakoś nie mam z tym problemów) ze względu na temperatury właśnie.

Po wieloletnich badaniach okazało się, że bardzo groźna dla jąder jest wysoka temperatura. I pisząc wysoka nie mam na myśli 100 C, ale taką, jaka powstaje, gdy przeciętny facet nosi przeciętnie grube kalesony. Naukowcy odkryli, że jądra wiszą sobie trochę na uboczu z konieczności zapewnienia im temperatury o około 1 - 2 stopnie niższej niż w całym organizmie. A co nam grozi po przegrzaniu? Spada ruchliwość wytwarzanych tam plemników, a co za tym idzie płodność takiego delikwenta (co czasami bywa przydatne, ale tylko czasami), oraz zmniejsza się produkcja hormonów płciowych, powodująca, że zmniejsza się popęd seksualny (a to natomiast nigdy nie jest dobrym objawem).

Równie niekorzystnie na kondycję jąder wpływa noszenie zbyt ciasnej bielizny i spodni. Ściśnięte jądra mają kłopoty z produkcją plemników i są o wiele bardziej narażone na groźne kontuzje mogące się przydarzyć choćby podczas uprawiania sportu, stosunku czy na przykład siadania na krześle niż w przypadku noszenia luźnych bokserek. Okazuje się, że najczęściej urazów mechanicznych doznają świeżo upieczeni małżonkowie, którzy zbyt gwałtownie zabierają się do konsumowania swojego związku. Bardzo groźny dla mężczyzny jest tzw. skręt jąder polegający na okręceniu się jądra wokół własnej osi, co prowadzi dosłownie do jego uduszenia i w konsekwencji obumarcia.

Każdego by to przerażało :p

A co do fal niezdrowych, to były za czasów kineskopowych monitorów. Teraz tego nie ma. Inne fale wytwarzane przez laptopy to łączność bezprzewodowa, czyli fale radiowe, które otaczają nas nawet bez laptopów, ponieważ stacje radiowe nadają sygnał cały czas. Tym bym się nie przejmował.

Najgroźniejsza jest temperatura. W ciąży zakazuje się gorących kąpieli nie na darmo. Podobna sytuacja.

No i pewnie groźne może być to trzymanie na kolanach dla kręgosłupa, ponieważ górny kant monitora powinien być na wysokości linii oczu, żeby się nie garbić itd. Stolik o którym pisałem wcześniej załatwia wszystkie sprawy. Podkładka - część.

reklama
Do góry