reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Anisia, powodzenia w ostatnich przygotowaniach, chociaż z tego co piszę to bez obaw - idziesz jak torpeda. Tak trzymać, ale pomyśl czasem o maluchu i poodpoczywaj :D

Ja byłam dzisiaj zrobić CRP - coś mi czasem wariuje i w sumie nie wiadomo od czego mam od czasu do czasu podwyższone... Może zatoki trochę, bo czasem dokuczają...? Przy okazji odebrałam wyniki posiewu z szyjki, a na kartce notatka od mojej gin: Super! Można odstawić globulki na 2 tygodnie. :)
Najbardziej cieszę się że nie muszę na razie brać tych globulek, bo ich nie cierpię :/ Ostatnio zmieniłam na clotrimazol i dostałam znowu lekkich plamień. Nie wiem czy to od leku czy może po badaniu i pobraniu wymazu... W sumie to jak się zastanowić, to mam te plamienia co miesiąc przez kilka dni :eek:

nosilam tyle co wiosna, bo potem sie balam jak dowiedzialam sie, zem w ciazy

mala miala cieplo, nie byla mokra, nawet nie byla na "nie", choc zwykle nie lubi ekstra betow, sama nie odczulam tego jako ciezaru, bo to nic nie wazylo, tylko do zakladania pomagal mi maz, bo ja nie potrafilam sama

Pola moze plamienia faktycznie po badaniu, ale ciesz sie, ze dobre wyniki. A crp moze od zebow, migdalkow...

hey dziewczyny ja czekam az przyjedzie Ł. i jade na IP. od rana twardy brzuch i do tego 2 h temu zaczely sie skurcze ktore sa nie regularne - i mam wrazenie że odszedł mi czop - nie wiem czy to napewno czop bo przy wojtaszku nie przypominam sobie jak wygladam i kiedy odszedł.

To ja się już dziś witam. Jestem po badaniach,masakrę przeżyłam-pierwszy raz mi tak krew pobrali.Normalnie zawsze chodzę do mojej koleżanki, ale dziś miała jakąś Panią, więc została mi druga pani technik.No i się zaczęło-najpierw że żyły znaleźć nie może, potem że jej uciekła.wkłuła się drugi raz, krew nie idzie,trzeci raz coś drgnęło ale za mało...dalej opowiadać nie będę, ale horror jak nic:-D. Ja ogólnie to wrażliwa nie jestem, ale jak słyszałam komentarze to już się zielona robiłam, a jeszcze na głodniaka:)
Kasia- mój A. też z tych macho.Co prawda lubi czasem ze mną poczytać co piszemy, dziś np oglądaliśmy razem zakupy Fazerki, ale ogólnie to twardziel.Jakbyś Go zobaczyła na szkole rodzenia, jaką miał minę jak dwóch przyszłych tatusiów przeżywało wszystko.Dla mnie to było słodkie, ale dla Niego takie niemęskie-hehehe:-).
Anisia- czekam na zdjęcie sukienki, już sobie ją wyobrażam i musi być śliczna.
Alka- Ty pracoholiku;-).
Na 18:00 mam zapowiedzianą wizytę koleżanek z pracy. Wiecie, taką mam malutką nadzieję, że może jednak nie będą mogły przyjechać. Wiem, wredna jestem, ale po tylu obietnicach i tylu zapowiedzianych przez nich wizyt, które i tak się nie odbyły, jakoś mi się odechciało.
Gabryś- ja już kilka razy robiłam takie zakupy na grouponie np i mi nie przysyłali nigdy kodu sms.Taki kod jest w mailu na kuponie samym z tego co pamiętam.
Oki, idę kończyć obiadek, dziś mam oszukany barszczyk ukraiński i A. ma jeszcze z wczoraj makaron z sosem:),
Spokojnego dnia Mamusie, czy u Was wszędzie ładna pogoda, bo u mnie dziś ponuro, deszcz pada i ogólnie jakoś tak sennie.

Asteria- trzymaj się, może to nie czop i jeszcze troszkę czasu zostało do rozpakowania

Ostatnia edycja:
Asteria- trzymaj się i leż jak najwięcej. Pojedź na izbę to powiedzą co i jak- zawsze będziesz spokojniejsza.
Ja podobny alarm miałam w sobotę i na razie oprócz twrdniejącego brzucha jest ok. Mam brać magnez i no-spę w końskich dawkach i odpoczywać.

Asteria - ranyy, trzymaj sie, i dawaj znać co i jak!

Ja wrocilam do domu, zalatwilam wszystko. Bylam na poczcie, w aptece, kupilam koperte ładną na kupon, bylam w piekarni kupić A. buleczki na kolacje, i sobie jogurty, i powiem wam, ze coraz bardziej boli mnie w krzyżu ( a nigdy w krzyzu mnie nie bolalo, az do wczoraj), i mam twardy brzuch, tzn mialam juak chodzilam, teraz sie troche uspokoilo ..

reklama
Asteria trzymaj się dzielnie i czekamy na wieści!
Mi trochę humor usiadł, bo odebrałam wyniki tego wymazu, co prawda na szczęście nie mam tego paciorkowca, wynik wyszedł ujemny ale...wyhodowali jakiegoś Candida albicans, grzybki jakieś....mam w czwartek skoczyć do mojej lekarki po globulki. Może któraś z Was to miała, ciekawe czy się da szybko wyleczyć, bo jak zadzwoniłam do lekarki to mi powiedziała, że trzeba to teraz wyleczyć, bo potem, po porodzie się ta cała rana bardzo źle goi w przypadku infekcji grzybiczych....najśmieszniejsze jest to, że ja nic nie odczuwam, za nic bym nie przypuszczała, że mogę coś tam mieć....

Do góry