reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Gabryś- masz niespożyte siły, ja tak od trzech tygodni tylko się snuje po mieszkaniu. :-)Zresztą najważniejsze jest aby mała posiedziała w brzuszku, z porządkami dałam sobie spokój- liczę na mamę i męża. :rofl2:

reklama
adak - po prostu wiem, ze niektore rzeczy same sie nie zrobią i jesli nie ja - to nikt. chociaz teraz krzyze mi tak dokuczaja, ze nie zamierzam sie zwlekać z łózka.. :tak:

siedze, i uświadamiam sobie jak bardzo boje sie bólu przy porodzie.. :-(

Asteria trzymaj sie i szybko wracaj:tak: i sie nie denerwuj

ja swojego czopa w ogole nie widzialam, wiec wiem tylko teoretycznie jak wyglada
zwykle niereguralne skurcze o niczym nie swiadcza, wiec badz dobrej mysli

Anisia, masz najzwyklejsza drozdzyce, wyleczy sie:tak:

Gabrys, wiesz boli, ale nie az tak jak myslisz, 4 miechy po porodzie zachcialo mi sie kolejjnego dziecka, wiec o bolu nie mysl, bardziej niz cokolwiek bolal mnie zab kanalowy i nastawianie reki. Wole rodzic niz miec jedno lub drugie.

Ostatnia edycja:
livastrid - Twoje slowa są dla mnie pocieszeniem, o dziwo!
Ja pamietam jak kilka miesiecy przed zajsciem w ciaze, mialam problemy z nerkami, piasek na nerkach itepe, ból okropny - szczerze to najwiekszy jaki9 kiedykolwiek mi sie przydarzył, ii lekarz powiedzial mi wtedy ze ten bol jest porownywalnym bolem jak przy porodzie.. :sorry:

z nerkami problemu nie mialam, porownania nie mam w tej kwestii;-) niemniej wiecznie slyszalam, ze porod boli okropnie i jak milo sie zaskoczylam, gdy wcale tak zle nie bylo. Oczekiwalam, ze okropnie jest...a sie pozytywnie zdziwilam, rodzilam bez znieczulenia, poza zupelna koncowka gdy dostalam blokera nerwu i nie z powodu bolu;-)

ciesz sie Gabrys ciaza:-)

Gabryś- może masz wysoki próg bólu? Ciesz się. No i nie szalej ze sprzątaniem, nu nu!
Moja łązienka błaga o mycie ale chyba nie będę ryzykowac

Asteria- trzymam kciuki, będzie ok. Co by nie było i tak jest dobrze. Na forum mamuś grudniowych miałyśmy koleżankę która w ciaży chodziła właśnie 36tyg. Potem normalny fizjologiczny poród a dzieciaki ponad 3 kg- taka jej natura.

A ja właśnie wróciłam z zajeć i padnięta jestem bo nie spałam w ciągu weekendu prawie- goście, nauka a w nocy córcia się budzi bo jej zębiszcza idą. No ale sama chciałąm więc nie narzekam. Teraz musze sie zmobilizować żeby pójsć wysłać paczkę- bo przed świętami mam troche więcej pracy- ale fajnie bo trochę grosza wpadło:tak:

Asteria, trzymaj się i wracaj jeszcze do nas na parę tygodni w dwupaku!
Livastrid, pocieszające to co piszesz o bólu :) Chociaż u mnie z każdym dniem coraz bardziej prawdopodobne cc :/

reklama
zadzwonilam wlasnie do tego spa, by zarezerować datę, po czym odbiera kobitka i mówi mi, że owszem ale na styczeń dopiero (na kuponie pisze, ze mozna realizowac od 17. grudnia do 17 marca), na co ja, że dlaczego? a ona takim opryskliwym tonem ' no bo sa wszystkie zarezerwowane juz?', a ja mhm.. ona pyta jaki ten kupon kupilam, to mowie.. i cisza.. i nagle ona ' to niech pani zadzwoni za pol godziny, do widzenia'.
super. po tonie tej baby to wogole sie wszystkiego odechciewa, nie wspominajac juz kurcze, ze dopiero na styczen to. :wściekła/y:

Do góry