reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

nagapalma hehe tak, masz rację, ordynator byłby najlepszy :) ... Zastrzyki no niestety, ale czego się nie robi, by dzidzia była zdrowa :) .... A co do bólu głowy podobno herbata z miodem pomaga, nie wiem na ile to prawda, bo mnie na szczęście głowa bardzo rzadko boli :)

reklama
Alka a na jakiej podstawie stiwerdzili, że masz zaburzenia krzepliwości? w zwykłych badaniach krwi czy coś podejrzewali?

donia 1980 nie wiem czy to dobrze wytłumaczyłam, bo się na tym kompletnie nie znam... W każdym bądź razie MPV wyszło mi w dolnej granicy normy, niby w normie, ale mało i lekarz stwierdził, że woli mi dać zastrzyki, które nie zaszkodzą a mogą pomóc, niż mieć później kaca jeśliby się coś stało. Biorę CLEXANE w zastrzykach i ACARD w tabletkach

Ala - herbatka już się chłodzi, miodek już czeka :) a co do ordynatora-brutakne- ale takie są nasze realia ;)

Robię kurczaczka ze szpinakiem i pomidorkiem-ma któras ochotę ???

Alka bardzo dobrze wytłumaczyłaś :) pewnie, że lepiej brać profilaktycznie niż póxniej żałować
ja też brałam te zastrzyki po operacji, ale sama sobie nie byłam w stanie zrobić zastrzyku. A do dzisiaj zostały mi takie brązowe plamki w miejscu wkłucia :)

ja dziś dietetycznie tylko pomidorki z cebulką i jogurcikiem, nic cięższego nie dam rady zjeść

co do dupka teraz nie ma na niego refundacji,( ja w ciągu miesiąca zużywam 6 opkowań) a w porównaniu do luteiny jest podobno lepszy, wolę nie eksperymentować, ;-)

ewelina - a no to pewnie, jedz dupka :) hehe

alka - no to Ci powiem kochana, że kawałek masz do przejechania - Katowice :-Dale na zachęte powiem jeszcze, że jest pyyyyniiiiaaa i mało już zostało ;)

reklama
Witajcie dziewczynki,
mi już zaczynają przechodzić nudności hura! i niestety pojawia się brzuszek, wprawdzie najwięcej w nim zapasów, niestety, przez te nudności, przez te nudności musiałam przerwać ćwiczenia :( i efekty już widać, trudno, będę się tym martwić w styczniu.
Jutro wizyta w gina, mam nadzieję, że będzie oki, niestety bez usg, chyba, że coS mu się nie spodoba w badaniu. Chodzę do niego już 10 lat - od pierwszej ciąży, w tym czasie od dr został profesorem i dziekanem wydziału lekarskiego, więc teraz jest drogi - wizyta 200 zł, usg 180 zł, niestety, ale nie zamierzam zmieniać, pracuje w szpitalu, jak coś się dzieje to zawsze jest dla mnie miejsce na oddziale, zawsze dostępny pod prywatną komórką, w szpitalu wszyscy latają dookoła mnie, tak jak piszecie w naszych realiach dobre być pacjentką takiego lekarza, tylko niestety to kosztuje...

Palemka, mnie od 3 dni bolała głowa i jednak wczoraj wzięłam panadol, tak mam, że potrafi nawet tydzień boleć bez leków, a wystarczy jedna tabletka i mam spokój. Mój lekarz pozwala leki zawierające paracetamol bez żadnych innych składników.

Ostatnio mam fazę na młodą kapustę mogłabym ją jeść bez przerwy, ugotowałam w sobotę cały 5-cio litrowy gar, i już nie ma śladu, muszę znowu zrobić.

Do góry