reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

U mnie z kolei terminy super, zapisanie się na wizytę bez problemu, ja badania w środę mam, wszystkie, nawet na tarczycę mi zaleciła moja lekarka i na glukozę już, myślałam, że będzie później ale już teraz kazała zrobić. Pewnie mi pobiorą ze 3 fiolki krwi, bo każde badanie z krwi będzie robione...

reklama
Witam się poniedziałkowo :-)

donia - ja też antyseksualna jestem, "stary" chodzi za mną jak pies, ale jaodkąd się dowiedziałm, że jestem w ciązy, dotknąć się nie daje ... jakoś nie umiem ... głupio mi - hahahha jaki bezsens :-Dale tak jest na serio :(

alka - się ciesz, że nic ci nie dolega, mi tez prawie nic nie dolega, lekko piersi pobolewają, czasem raz na dwa trzy dni mnie lekko zamuli, a tak to nic , ale to jest powód do radości, chciałabys żeby cały dzień było Ci niedobrze,albo pawiować ? Albo żeby Cię podbrzusze bolało ??? Dopiero byś się martwiła ... głowa do góry, napewno wszystko jest si :) kiedy masz usg jakieś ?

anisia84 - ja płacę 130 zeta za wizytę w porywach do 150 :( no i juz 3 raz ide, coś mnie naciąga kobitka :)

wogóle dostałam mnóstwo badan z krwi do zrobienia, zapłace z 300 zeta jak nic, o ile nie więcej :(

co tam pańcie odezwijcie się ?????????!!!!!!!!!!!

alka - to zdziercy, ale wiem o czym piszesz , ja tez chodze do kliniki niepłodnosci, bo chodziłam tam juz wczesniej, zanim się wystaralismy ;-) pierwsza wizyta koszt - 280 zł !!!:angry::angry:

no tak, na ciąży i na ślubie można dobre zarobić, to jak słowa klucze i wszystko kosztuje 50% więcej! skandal, państwowo dosać się nie można, a wiadomo, że trzeba prznajmniej raz w miesiącu się pokazać, a jeszcze do tego badania, kremy, witaminy, eh wolałabym te pieniądze dla maluszka odkładać
Alka następnym razem nie mów, że to ciąża, co ginka robi specjalnego przy ciązy?

co do leczenia w klinikach niepłodności coś o tym wiem, u mnie pierwsza wizyta jednak tańsza bo 180 zł, każda następna 130 zł

a ja odebrałam wyniki badania ogólnego moczu i mam bakterie w moczu, pewnie będę musiała posiewy zrobić

nagapalma, a co tu sie odzywać? :). Ja dziś odpoczywam, stawiam czoła wszytkim co jest poza moją kopułką domową. Boli mnie brzuszek, znowu mdli, ale tym razem z głodu a na nic nie mam ochoty... Zbieram siły na ten ostatni tydzień przed wakacjami.
POzdrawiam

a co do cen wizyt teraz to ja za wizytę płacę 120 zł, usg 120 zł, plus leki, witaminy a leków trochę biorę na sam utrogestan miesięcznie wydaję 350 zł i na duphaston 150 zł a to nie wszystkie leki, ale nic sie na to nie poradzi

Nagapalma USG mam w piątek. To już będzie moja trzecia wizyta. Teraz daję sobie zastrzyki w brzuch i biorę jakieś tabsy, bo niby nic strasznego, ale coś tam za mało miałam z przepływowością i krzepliwością krwi. Gin powiedział, że to tak zapobiegawczo.
Zastanawiam się czy w drugim trymestrze nie przenieść się do rejonu na kasę chorych, tylko tu pewnie gorzej będzie z USG tak częstym, a mnie nerwy pewnie by zżarły, więc pewnie koniec końców zostanę tutaj i będę płacić... Tak źle i tak niedobrze :)

a co do cen wizyt teraz to ja za wizytę płacę 120 zł, usg 120 zł, plus leki, witaminy a leków trochę biorę na sam utrogestan miesięcznie wydaję 350 zł i na duphaston 150 zł a to nie wszystkie leki, ale nic sie na to nie poradzi

Ja za wizytę płacę każdorazowo 250 i zawsze z usg, do tego leki i dodatkowe płatne badania typu pappa i inne morfologie.

Ewelina26k a dlaczego za duphaston płacisz tyle??? Lekarz Ci źle wypisuje recepte, bo duphaston jak się starasz o dziecko kosztuje kilkadzissiąt złotych, ale w ciąży tylko kilka złotych 5-10zł. Tak było przynajmniej rok temu jak moja bratowa brała. Sprawdź to koniecznie!!! Bo szkoda Twoich pieniążków.

reklama
ewlinka -a zamiast dupka możesz brać luteine, ona chyba ze 3 złote kosztuje czy jakoś tak, a to chyba to samo :)

alka - bidulko, domyslam się , że się denerwujesz, ale bądz dobrej myśli, napewno wszystko się ułoży, nie wiedziałam,że bierzesz zastrzyki w brzuszek. A co do gina, najlepiej idz , do takiego, który przyjmuje w szpitalu, w którym bedziesz chciałą rodzić :) i najlepiej ordynatora ;)

panna - a no widzisz, a mnie dziś głowa npairnicza i boje się wziąć apapa, i tak się męczę do rana !!! Wrrrrrrr !!!

Do góry