reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

katerniczka- tak jak marciaaa mówi nic się nie stresuj, pisałaś , że teraz wypada termin drugiej spodziewanej @, wiec te bóle sa normalne, podobno wtedy własnie macica pobolewa najbardziej :)

Jakie plany na łikend macie ?

reklama
hej hej,
Ja to chyba się wybiorę na Targi warszawskie.

Kurcze, dziewczyny, miałam taaaaką ochotę na kaszę jęczmienną wczoraj.. Zjadłam całą torebkę, wcześniej najadłam się truskawek. I co? Mysłałam, że bedzie spoko a brzydko mówiąc - zobaczyłam to wszystko ponownie...o rany. Do teraz mnie męczy...

Eh.

Ależ mnie ten małżonek urządził, nie ma co.

:)

hej w niedziele

katerniczka witaj

w piatek jechalam na dyzurny, bo mnie cos migdaly pobolewaly, no i wyszlo, paciorkowce:crazy: wiec na antybiotyku jade

a z jedzeniem mozna wszystko, byle z umiarem miesko nie moze byc surowe a nabial niepasteryzowany i tego sie trzymalam w poprzedniej ciazy i w obecnej.

wczoraj rzucilam sie i wrabalam 2 kg czeresni
nie mam checi na nic, zupelnie leniwa jestem jak dak dalej pojdzie to maz sie naprawde wscieknie:-D

plany na weekend raczej marne, wczoraj nic nie robilam, dzis siedze w domu zamiast byc ze skarbami w zoo a jutro no wlasnie moze jutro na jakas wycieczke sie wybierzemy, bo zwariuje w domu

milej niedzieli

livastrd nie tylko Ty jestes leniwa. Ja od 3 tyg to moze 3 razy wyszlam z domu < mieszkam na wsi> wiec na sama mysl o jezdzie autem mnie odrzuca.
A musze pakwoac walizki powoli bo w czw lecimy na wakacje ale przy tych mdlosiach bym została:-(

ale mnei mdli z glodu...a dzisna obiad gołabki upragnione :))
a kinderek zrobił suprajsa i spi 2,5h :)

ja tez na wsi mieszkam Marciaa, ale ogolnie wychodze codziennie, bo nie moge patrzec na te moje dzieciecie jak w domu siedzi. Jezdzic daleko nie moge, e nawet 20 minut to koszmar, bo mi niedobrze. Samolotem dasz rade, latalam w poprzedniej ciazy i teraz tez:tak:

Dzięki za słowa otuchy:) Marciaa badam się regularnie, przygotowywałam się do tej ciąży z endokrynologiem, a pech chciał, że jak zrobiłam badania przed samą ciążą to się gdzieś zawieruszyły i odebrałam je już w ciąży... no i nie były zbyt rewelacyjne. Z nadczynności w niedoczynność mi przeszło. Lekarz od razu zwiększył mi dawkę hormonu z 75 na 100. I tak biorę. Teraz mam badać tylko ft4, bo pozostałe skaczą w ciąży. Dziewczyny rzeczywiście się lepiej już czuję dzisiaj, to znaczy już mnie tak nie boli jak na okres, mam nadzieję, że już nie wróci. Dzisiaj sobie leże cały czas i leniu****ę:) Pozdrawiam Was! Miłej niedzieli.

Cześć dziewczyny,
Właśnie wróciłam z weekendu u rodziców. 160 km w jedną stronę, ale warto było bo odpoczęłam. Chyba nie dam rady doczytać wszystkiego, zrozumiałam tylko że toczy się dyskusja nt tarczycy. U mnie wykryto chorobę Haschimoto, biorę euthyrox, jest ok, moja ginka nie przejmuje sie tarczyca tak bardzo, wiec ufam, że to nie stanowi dla nas zagrożenia.
Idę odpoczywać po podróży. Miłego wieczoru.

a ja się własnie najadłam smażonych pączków, frytek i kurczaczka i smażonych bananów po czym przeczytałam ten artykuł o prawidłowej diecie w ciąży :zawstydzona/y: jak mam się teraz zrekompensować?
a co do picia wody to od tego mi właśnie brzuch wysadziło, jakoś gromadzę wodę, jak piję mniej teraz to i brzuch tak nie wystaje

reklama
Ha! To już dwie hasimotki u styczniówek:) A ja dzisiaj wyjątkowo grzecznie jadłam: gulasz wołowy z warzywami:) dobreeee było bo Mama mi ugotowała!

Do góry