reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Marciaa...jeszcze 2 miesiące niecałe i będziemy wspólnie gubić kilogramy:):)

ciąża to piękny stan, ale chyba nie dla mnie:) czuję się ograniczona i jakby nie sobą:):)

Asteria:) jeszcze raz powodzenia jutro:*

Mia...waga maluszka z usg może się różnić od rzeczywistej, ale raczej w miarę trafnie określają;):)

reklama
lajtway- a myślałam, że tylko jak tak robię, że z Marciaa i Tobą się "porównuję" jeśli chodzi o wspólny termin:-).Co prawda to moja pierwsza dzidzia,u Was drugie:), ale jakieś podobieństwa zawsze można znaleźć:)
A tak w ogóle to ostatnio stwierdziłam, że bardzo się cieszę że znalazłam to forum i do Was trafiłam.Ehhh chyba mnie na sentymenty zbiera, ale trudno:-D.
Jeszcze mi się coś przypomniało, śmieszna historia. Na ostatnim usg w 30w3d GIN pokazywał dzidzię i jakoś tak udało mu się zmierzyć stópkę. I wyszło 68mm. Z A. stwierdziliśmy, że to nawet fajny rozmiar-ja mam 41, a A. 45. Moja mama jako dumna babcia pochwaliła się tą informacją w pracy i koleżanki-z porodówki- uśmiały się że to niemożliwe. Bo dzieci rodzą się z taka stópką 7cm. No i wyszło że my z A. coś źle zrozumieliśmy. I wiecie co, prawie Nas przekonali ze się mylimy, ale wczoraj jak u Nas byli moi rodzice, włączyłam płytke z tego USG i jak byk było pokazane jak GIN mierzy stópkę i wyświetla się pomiar 68mm:-D. Jeśli nikt się nie pomylił, to moja dzidzia ma dużą nogę-po tacie:happy2:.

nie nadrobie Was dziś - właśnie wróciłam ze Starego Rynku i muszę się położyć ... jestem obżarta i zmęczona, ale fajnie się tak spotkać z kumpelami :)
Do juterka

Niki- bo Marcia to taka fajna młoda mama, zawsze zadbana. Taka idealna motywacja;-)
Te pomiary z usg są tylko orientacyjne więc stópka może okazać się mniejsza;)
Alka- fajnie, zazdroszczę takiego wypadu. Miłego odpoczynku.
A ja obmyślam sobie plan działań na jutro- chcę trochę miejsca maluszkowi wygospodarować i przy okazji porządki w szafie się zrobią. No i koniecznie wieczór z chirurgią bo mam koło we wtotek. Jak Wam tu napisze to może nie będę miała jak się wymigać:-D Taka moja cicha nadzieja.....

Niki- bo Marcia to taka fajna młoda mama, zawsze zadbana. Taka idealna motywacja;-)
Te pomiary z usg są tylko orientacyjne więc stópka może okazać się mniejsza;)
. No i koniecznie wieczór z chirurgią bo mam koło we wtotek. Jak Wam tu napisze to może nie będę miała jak się wymigać:-D Taka moja cicha nadzieja.....
No coś w tym jest, ale sobie myślę, że my wszystkie jesteśmy młode, zadbane, tylko pozazdrościć:-D.
A z wymiganiem się od nauki, masz rację, teraz jak już wiemy będzie Ci ciężko-jak coś przepytamy w poniedziałek-heheheh;-).

Mia waga Maluszka już naprawdę konkretna!! ciekawa jestem jak tam mój Maluszek.. bo ostatnio nasze Szkraby miały prawie że identyczną wagę.. będziemy miały małych pudzianów hihi :p ja już się zastanawiam czy w ogóle rozmiar 56 na takiego 4kilowego malucha przypadkiem nie będzie za mały..

Hejka, przez pół dna nie miałam prądu !!! najpierw mieli awarię usunąć do 19:00 potem sie przesunęło do 22:00, już podjęliśmy decyzję że śpimy u teściowej bo młody przecież by nie dotrwał do 22:00 a i tak nie było pewności czy znowu nie przesunął czasu naprawy. strasznie nie lubię jak nie ma prądu bo ani nic nie ugotuję, ani na tv nie popatrzę no i piec mi nie chodzi więc kaloryfery i woda zimne, paskudztwo. No ale już wszystko gra i teraz próbuję Was nadrobić.

alka fajnie że wyjście się udało i nawet Franuś skorzystał hehe.

asteria, życzę pięknego jutrzejszego dnia. Na pewno wszystko się cudownie uda.

kurde, jeszcze mi z nosa zaczyna się lać bleeee :-(

Ostatnia edycja:
dzień dobry!

ja po ciężkiej nocy podczas której zwiedzanie toalety co kilkanaście minut to normalka...

ładnie rosną te Wasze dzidziusie:) ciekawe ile moje Maleństwo waży ale ona raczej z tych leciutkich... tydzień temu miała 2200g... zobaczymy co mikołajowe usg pokaże:)

Asteria niezapomnianego dnia życzę i żeby Ninka pozwoliła Ci spokojnie pobalować:)

reklama
witam, ja juz sie przebudzilam bo A. do pracy wyszedl, i zaraz sie znow remont zacznie :)
sciany i sufit juz pomalowane dzis moze tapeta bedzie :)
pogoda za oknem okropna..

wzoraj bylam na tych pazurkach, mam sliczne jestem bardzo zadowolona, okazalo sie, ze natrafilam na znajomą dobra mojej tesciowej, poza tym zaplacilam tylko 70zł ;) jak wrocilam to oczywiscie szmaty poszly w ruch, syf byl straszny ale w sumie A. mi troche pomogl :)

Czy ktoras z dziewczyn z krk, rodzi moze w szpitalu na Ujastku? w Hucie?

Do góry